The Wouters Brothers

Click here to edit subtitle

16/10: Heist-Goor

Dinsdag stond de sluitingsprijs in Heist-Goor nog op het programma. Het werd een razendsnelle wedstrijd waar in de finale 3 renners nog konden wegrijden uit het peloton. Rutger eindigde als 10e.

Nu komt er een rustperiode van enkele weken voor Ruben en Rutger. Daarna begint de opbouw naar het nieuwe seizoen, dat begin maart van start zal gaan.


13/10-14/10: Lommel-Kolonie / Boom / Alken

Rutger kende afgelopen weekend een pechweekend. Zaterdag in Lommel kwam Rutger rond halfweg wedstrijd ten val waardoor hij de wedstrijd diende te verlaten. Ook gisteren in Boom kwam hij ten val. Toen hij met enkele anderen naar de kopgroep probeerde te rijden, kwamen ze allemaal ten val. De schade na beide valpartijen valt gelukkig al bij al nog mee.

Ruben stond zondagmiddag een de start in Alken voor de laatste Limburgse wedstrijd van het seizoen. De wedstrijd werd gewonnen door ploegmaat Niels Merckx, Ruben eindigde zelf als 27e.


08/10: Kuurne
Maandag eindigde Rutger als 3e tijdens het criterium in Kuurne. Vanaf de 2e ronde zat hij in een kopgroep van 3 renners, die na 25 km met 4 renners werd uitgebreid. Na 35 peloton werd het peloton op de korte omloop gedubbeld. Legley reed op 8 ronden van het einde alleen weg. Daarachter was de samenwerking zoek. In de spurt voor plaats 2 kon Rutger niet meer passeren waardoor hij 3e werd.

07/10: Porcheresse
Zaterdagavond besliste Rutger om op zondag te starten in het Waalse Porcheresse, waar de renners 82,5 km moesten afwerken. In de 2e ronde reed een groepje van 5 renners weg. Zij bleven voorop. In de spurt was Rutger sneller dan Jeroen Vercammen en Kristof Houben, goed voor zijn 15e zege van het seizoen. 

03/10-04/10: Ichtegem / Bornem
Afgelopen woensdag nam Rutger als individuele renner deel aan de Interclub in Ichtegem, het werd een massaspurt waarin Rutger 12e werd.
Donderdag stond Rutger aan de start in Bornem. Na een hele wedstrijd achtervolgen geraakte Rutger in de laatste ronde toch in de kopgroep. Zij gingen spurten voor de zege. Rutger ging als eerste door de laatste bocht maar kon de bocht niet houden en moest genoegen nemen met de 7de plaats.

29/09: Tienen
Ondanks vele aanvalspogingen eindigde de wedstrijd in Tienen zaterdag op een massaspurt. Rutger werd 28e.

26/09: Kemzeke
Rutger reed woensdag naar de 25e plaats in Kemzeke, maar er had veel meer ingezeten. Na 65 km reed de kopgroep van 25 renners weg. Maar op minder dan 2 km van de meet was er een valpartij van Rutger. Zijn voorligger remde bruut bij het opdraaien van de kasseien. Ruben kon de wedstrijd niet uitrijden, net als meer dan de helft van het aantal gestarte renners.

25/09: Sint-Laureins
Rutger eindigde vandaag als 7e in Sint-Laureins. 2 renners bleven het peloton voor.

20/09: Houthulst
Donderdag reed Rutger zijn laatste wedstrijd van zijn West-Vlaamse 3-daagse in Houthulst. Na 75 km reden er 5 renners weg, in de laatste ronde nog 7 anderen. Rutger won de spurt voor plaats 13.

19/09: Eernegem
Vorige woensdag reed Rutger in Eernegem. Vanaf de start reden 5 renners, met Rutger erbij, weg. Ze kregen echter nooit een geruststellende voorsprong bij mekaar gereden, maximum 40 seconden. Hij wist wel 3 premies te pakken. Later moesten 2 renners voorin de rol lossen en na 85 km werden ook de anderen opnieuw gegrepen door het peloton. Meteen daarna reed één renner weg die 30 km solo reed en met meer dan 1 minuut voorsprong finishte. Rutger werd 20e.

18/09: Vichte
Vandaag stond Rutger aan de start van de Textielprijs in Vichte, een profkermiskoers. Al in de eerste ronde reden 8 renners weg. Na 60 km ontstond er een achtervolgende groep. Rutger twijfelde even waardoor hij niet mee zat in deze groep, die weg bleef. Na 120 km werd zijn groep afgevlagd met een achterstand van 5 minuten. Ondertussen waren ook al wel 90 renners van de 175 starters uit de wedstrijd. Slechts 35 renners werden in de uitslag opgenomen.

12/09: Retie
Rutger miste gisteren de goede vlucht in Retie van 15 renners. Hij ging bij het ingaan van de slotronde solo achter de kopgroep aan, die toen nog een voorsprong hadden van een kleine 40 seconden. Hij kreeg nog het gezelschap van enkele anderen, maar zouden uiteindelijk strandden op 19 seconden. Aangezien vooraan één renner de rol had moeten lossen werd er in het achtervolgende groepje nog gestreden voor plaats 15, waarin Rutger geklopt werd door Pauwel Verhulst. Hij eindigde zo dus als 16e.

09/09: Aartselaar
Een dag later beschikte hij niet over het goede gevoel in Aartselaar waardoor hij niet mee kon toen een grote groep van een 35-tal renners vertrok. Het peloton kwam niet meer terug en werd uit wedstrijd genomen wegens een te grote achterstand.

08/09: Nieuwkerken-Waas
Zaterdag stond de interclub in Nieuwkerken-Waas op het programma. Het was lang wachten op de beslissende vlucht van 5 renners. Deze gingen strijden voor de zege. Nog 3 anderen bleven nipt het peloton voor aan de finish. Rutger eindigde als 14e.

07/09: Wielercentrum Antwerpen derny
Vrijdagavond begon Rutger al aan een druk weekend op de piste in Wilrijk voor een wedstrijd achter derny's. Hij reed opnieuw achter de derny van Eric Schoefs, net zoals eerder dit jaar in Boom en 's-Gravenwezel. In totaal streden 16 renners om de zege, eerst in 2 reeksen van 8 waarvan telkens de beste 4 zich konden plaatsen voor de finale. Rutger eindigde in zijn reeks als 2e na Pauwel Verhulst. In de finale werd het een spannende strijd tussen Rutger, Europees kampioen in de afvalling Jules Hesters en Gerry Druyts. Het was Rutger die het haalde en zo zijn eerste overwinning pakte in de Belgische driekleur.

02/09: Meerhout
Een dag later waren beide broers van de partij in Meerhout. Ruben kende een slecht dag en haalde de finish niet. Rutger eindigde in het midden van het peloton op de 46e plaats. De winst was voor ploegmaat Sven Noels, die in Zutendaal nog nipt geklopt werd. Ward Van Laer, nog een andere ploegmaat van Rutger, kwam zwaar ten val in de spurt en moet daardoor zijn seizoen vroeger dan gepland stoppen.

01/09: Zutendaal 
Zaterdag verdedigde Rutger zijn leidersplaats in het MABS4.0 Euregioklassement met succes. Een vluchtersgroep bleef voorop. Rutger eindigde als 8e. Ruben kreeg af te rekenen met materiaalpech. Enkele spaken werden geraakt in het tumult bij een valpartij en moest daardoor iets later de wedstrijd verlaten. Rutger wint dus het MABS4.0 Euregioklassement, Ruben sluit de top-10 af.

28/08: Tremelo
Dinsdagavond stond de wedstrijd in Tremelo op het programma. Rutger kreeg af te rekenen met een kapotte voorderailleur en stopte even na 30 km om deze recht te trekken. Op 15 km van de streep kon hij nog met een groepje naar de kopgroep toe rijden, mede dankzij goed voorbereidend werk van Ruben. Rutger begon op 300 meter van de streep aan de spurt maar beschikte niet over de goede benen en eindigde als 4e. Ruben eindigde in het peloton als 60e.

25/08: BvB Rummen
Een dag later was er dan weer een wedstrijd in Rummen voor de Beker van België. Daar stond ook Ruben terug mee aan de start. Een groep van 4 kreeg gezelschap van 2 renners, die de hele wedstrijd voorop bleven en in de laatste ronde nog het gezelschap kreeg van 3 anderen. Ruben en Rutger moeiden zich niet in de pelotonspurt. Rutger werd 79e, Ruben 97e. In de tussenstand van de Beker van België staat Rutger 30e, Ruben 120e.

24/08: Aarschot
Vrijdag eindigde Rutger als 7e in het criterium in Aarschot over 50 ronden. De ploeg zette collectief wel weer een sterke prestatie neer met 4 renners in de top-10.

23/08: Jauche
Donderdag was het net als dinsdag opnieuw een volledig podium van VP Consulting-Zannata Cycling Team in Jauche. Deze keer won Felix De Groef voor Rutger en Sven Noels. Door de 2 tweede plaatsen won Rutger wel het klassement over de 2 dagen.

21/08: Jauche
Een dag later stond Rutger alweer in Jauche voor de volgende wedstrijd in deze drukke week. In de 2e ronde ontstond een kopgroep van 11 renners, waar 2 renners moesten lossen na een lekke band. Na 90 km werd de groep uitgedund tot 6 renners, waarbij met Rutger, Matti Helminen en Sven Noels nog 3 renners van VP Consulting-Zannata zaten. Het ploegenspel werd goed gespeeld en Helminen won na een solo in de laatste ronde. Rutger klopte Noels in de spurt voor de 2e plaats, zodat het volledige podium uit hetzelfde team kwam.

20/08: Geetbets / 's-Gravenwezel

Ruben besliste maandag last minute om te starten in Geetbets. Hij eindigde als 24e.

Op hetzelfde moment reed Rutger de dernywedstrijd in 's-Gravenwezel. In de eerste reeks, die gewonnen werd door de Nederlander Maikel Zijlaard, eindigde hij als 6e. In de afvallingsreeks won hij de eindspurt, wat hem gedeeld aan de leiding bracht. In de finalereeks eindigde Rutger tenslotte als 5e. Die reeks werd gewonnen door Moreno De Pauw, die ook eindwinnaar werd. In de eindstand werd Rutger 4e.


15/08: Tielt-Winge
Gisteren werd het een pechdag voor de broers uit Koersel. Ruben had last van slechte benen en moet de wedstrijd verlaten. Ook Rutger kon de finish niet halen. Hij moest op enkele ronden van het einde stoppen met een lekke band.

14/08: Heusden
Dinsdag stond Rutger in Heusden aan de start van het officieuze WK der kermiskoersen voor profs. Na 60 km kon Rutger wegrijden. Nadien kon hij uit de kopgroep wegrijden met 7 anderen, maar zij werden opnieuw ingelopen door 13 achtervolgers op 30 km van de streep. In de spurt moest hij van iets te ver komen en eindigde zo als 5e.


13/08: Kotem-Maasmechelen

Vanavond stonden Ruben en Rutger aan de start in Kotem. Voor Rutger meteen zijn eerste wedstrijd als Belgisch kampioen. Winnen lukte net niet. Hij eindigde als 2e na ploegmaat Sven Noels. Joppe Penders, een andere ploegmaat en thuisrijder, werd pas in de slotfase ingelopen door het groepje. Ook Ruben leverde een knappe prestatie af door één week na zijn zware val als 20e te eindigen.


12/08: Belgisch Kampioenschap Elite zc Stabroek

Rutger kroonde zich vanmiddag tot Belgisch kampioen in Stabroek. Rond halfweg wedstrijd ontstond de kopgroep van 12 renners, waaruit in de voorlaatste ronde Glenn Debruyne wegreed. Hij werd echter opnieuw ingelopen en op het einde van de laatste kasseistrook, op een 5-tal km van de streep, achtte Rutger zijn moment gekomen om aan te vallen. Hij reed stelselmatig verder weg van de rest en pakte een bonus van ruim 20". Die volstond om zijn eerste solo zege van het seizoen te pakken, zijn 13e in totaal. Hij volgt Stijn De Bock op op de erelijst.


08/08: Grobbendonk

Woensdagavond ontstond er in Grobbendonk al snel een vluchtersgroep met Rutger erbij. Deze werd naarmate de wedstrijd vorderde uitgedund en er ging gespurt worden voor de zege. Rutger pakte de 2e plaats.


05/08: Rapertingen

Vanmiddag werd een kopgroep van 5 renners uitgedund tot 2 renners die gingen strijden voor de zege. Die ging naar Sven Noels, ploegmaat van Rutger die op een week tijd 3 wedstrijden kon winnen. Rutger reed daarachter samen met Lehaen en eindigde als 4e. Enkele ronden daarvoor kwam Ruben zwaar ten val in de afdaling en ging nadien ter controle naar het ziekenhuis, waar gelukkig geen breuken werden vastgesteld.


03/08: Heerlen

Gisteren eindigde Rutger als 16e in de RaboRonde Heerlen. De winst ging naar Tom Dumoulin, die Wout Poels klopte in een spurt met 2.


01/08: Linden

In de finale in Linden reden vandaag 6 renners weg. Uit deze groep reed nadien Olympische mountainbiker Jens Schuermans weg. Aangezien Jens net als Kristof Houben (6de) een trainingsmakker is, hielden zij de benen stil, kon Schuermans voorop blijven en de zege pakken. Rutger zelf won de spurt voor de 2e plaats.


31/07: Kapellen

Vandaag stond Rutger aan de start van het criterium in Kapellen, waar 30 ronden moesten afgelegd worden. Rutger won het premiespurtenklassement waar om de 5 ronden voor werd gespurt, maar liet zich in de finale verrassen toen een groepje van 4 en een groepje van 3 wegreden. Later reed hij nog weg met de Nederlander Van der Poel en eindigde als 8e.


30/07: Lommel

Rutger eindigde vanmiddag als 2e in Lommel-Barrier na een duo-aanval met ploegmaat Sven Noels, die de wedstrijd won. Ruben verzeilde in een groepje waar de zin om te koersen soms ver zoek was en eindigde als 26e.


29/07: Ronde van Vlaams-Brabant rit 5 Rillaar

Rutger kwam vandaag in het peloton over de streep als 51e op 1'59" van de winnaar. Doordat hij zich liet verrassen zakt hij enkele plaatsen in de eindrangschikking. Hij eindigt de 5-daagse als 6e. In de nevenklassement behaalde hij ook diverse ereplaatsen met een 7e plaats in het puntenklassement, 2e plaats in het rushesklassement en 6e plaats in het bergklassement.


28/07: Ronde van Vlaams-Brabant rit 4 Leefdaal

Rutger vertoefde vandaag opnieuw een dag in de aanval. In de finale reed uit een grote groep van ruim 20 renners 4 man weg. In de spurt eindigde hij als 3e. In de stand komt hij zo tot op 1 seconde van een podiumplaats. Met ook een 6e plaats in het puntenklassement, een 2e plaats in het rushesklassement en een 4e plaats in het bergklassement laat Rutger zich ook in alle nevenklassementen opmerken.


27/07: Ronde van Vlaams Brabant rit 3 tijdrit Leefdaal

Vandaag eindigde in de korte tijdrit alles dicht bij mekaar. Rutger eindigde als 5e op 4" van de winnaar. In de stand brengt hem dit momenteel op een 6e plaats.


26/07: Ronde van Vlaams-Brabant rit 2 Boortmeerbeek

Vanmiddag moest hij de blauwe trui opnieuw inleveren en staat hij nu 2e in het rushesklassement. In de daguitslag werd hij 42e op 1'21".


25/07: Ronde van Vlaams-Brabant rit 1 Hakendover

Rutger eindigde woensdag na een dagje in de aanval als 9e op 15" van de ritwinnaar. Onderweg pakte hij ook een aantal rushes waardoor hij in de 2e rit in de blauwe trui mag vertrekken.


22/07: Kerniel

Zondag reed Rutger in de finale van de wedstrijd in Kerniel weg samen met het Nano Development Team-duo Panis en Snyers. Rutger eindigde als 3e en behoudt 13 punten voorsprong in het MABS4.0 Euregioklassement. Ook Ruben reed een aanvallende wedstrijd en eindigde uiteindelijk als 21e. Ruben staat momenteel als 8e in het klassement. 


16/07: Nieuwerkerken

Vandaag opnieuw hete omstandigheden in Nieuwerkerken. Rutger reed met enkele anderen naar een kopgroep van in totaal 17 renners. Het peloton liet begaan en keek al snel tegen een achterstand van meer dan 1'30" aan. Ruben kon met een tegenaanval nog een achtervolgend groepje bijbenen maar ook zij moesten de wedstrijd vroeger verlaten. Ruben werd als 28e geklasseerd. Vooraan bleef het spannend tot aan de streep en opnieuw werd het een millimeterspurt, deze keer voor de overwinning. Rutger wist het deze keer wel te halen en behaalde zo zijn 12e overwinning van het seizoen.


15/07: Lubbeek

Vandaag eindigde Rutger als 4e na een millimeterspurt voor de 3e plaats in Lubbeek. De wedstrijd zelf was bijzonder zwaar door het parcours en de weersomstandigheden. Daardoor werden al snel veel renners gelost. Ondertussen ontstond er wel een ruime kopgroep waar Rutger nog naartoe reed. Daaruit konden Mathijs Paasschens en Sven Noels nog wegrijden in de finale. Ruben stapte na 1 uur uit de wedstrijd.


13/07: Geel

Vanavond ontstond na ongeveer een half uur koers een kopgroep van 15 renners. Het peloton volgde al snel op ruime achterstand. In de finale kon Rutger zich nog loswerken uit het peloton met Franken en Dhollander en eindigde zo als 16e.


07/07: Kontich

Het werd een rare wedstrijd in Kontich. Eerst werd de start door een passage van de juniorenwedstrijd, getakelde voertuigen en een tekort aan seingevers al met 35' uitgesteld, uiteindelijk werd ook het rondje van 9,2 km ingekort met 1 km en werden er 7 in plaats van 9 ronden afgelegd. Dat bracht de afstand op een kleine 60 km. Er waren veel aanvalspogingen, zonder succes. Tot in de voorlaatste ronde Stijn Goolaerts alleen vertrok en op enkele kilometers van de streep het gezelschap kreeg van 3 anderen. Ruben trok nog stevig door op kop van het peloton maar ze kwamen uiteindelijk een 3-tal seconden tekort. Rutger finishte als 7e, Ruben werd 35e.


04/07: Heers

Vandaag pakte Rutger zijn 11e zege van het seizoen op een golvend parcours in Heers. Het bleef lang gesloten in een wedstrijd met slechts 32 renners aan de start. Ruben reed een zeer aanvallende wedstrijd en zat mee in de kopgroep, maar moest vooraan de rol lossen. Later kwam Rutger wel aansluiten vooraan met een groep waaruit uiteindelijk de winnaar zou komen. Op 150 meter van de meet remonteerde Rutger John De Schutter en won zo de wedstrijd. Ruben eindigde als 18e.


01/04: BK TTT Borlo

Vandaag stonden in Borlo de Belgische kampioenschappen ploegentijdrijden op het programma. Op een ronde van ongeveer 25 km moesten de renners 2 ronden afleggen. Voor zowel Ruben als Rutger hun teams verliep de tijdrit niet zonder problemen. Beide ploegen moesten enkele renners achterlaten om diverse redenen. VP Consulting-Zannata eindigde 4e bij de Beker van België-ploegen en 11e in de totaalstand in 1h5'38"645 (gemiddeld 45,9 km/h), Hand In Hand Baal klokte een tijd van 1h7'12"016 (gemiddeld 44,9 km/h), goed voor een 14e plaats in de Beker van België en 23e in de totaalstand.


24/06: Brunssum

Vandaag stond het bergcriterium in Brunssum op het programma, de 2e wedstrijd van het MABS4.0 Euregioklassement. Rutger verdedigde zijn leidersplaats met verve en werd 10e waardoor hij zijn leidersplaats verstevigd. Ruben moest door een slechte loting helemaal achteraan starten en moest dus in een heuse afvallingswedstrijd al snel proberen opschuiven. Hij finishte als 23e.


21/06: BK TT Anzegem

Vanmiddag was Rutger uitstekend onderweg tijdens het BK tijdrijden in Anzegem. Na 10 km kwam hij echter zwaar ten val door een hevige windstoot. Goed gehavend vervolgde Rutger zijn weg en bij de eerste doortocht na 14,4 km kon hij zelfs de toenmalige snelste tijd van Nick De Weerdt met 2 seconden verbeteren. Later kwamen er nog wel enkele favorieten met een betere tijd. Rutger beëindigde zijn tijdrit in 37'52"145, goed voor een gemiddelde snelheid van 45,63 km/h. Hij eindigde als 7e met deze tijd maar zonder de valpartij was een top-5 plaats zeker mogelijk geweest aangezien hij maar 18" trager was dan de 5e tijd en hij door de val toch wel een dikke halve minuut heeft verloren.


16/06: Binderveld

In Binderveld reed Rutger met een groepje naar de leiders na iets meer dan 1 uur wedstrijd. De uiteindelijke kopgroep telde maar liefst 26 renners. In de slotronde reden hier 7 renners uit weg. Rutger eindigde als 10e. Ruben eindigde achteraan het peloton als 71e na een dag waarin hij niet over het goede gevoel beschikte.


15/06: Dernycriterium Boom

Vrijdagavond ontstond een kopgroep van 5 renners in de dernywedstrijd in Boom op een 10-tal ronden van het einde, waarbij Pauwel Verhulst nog alleen kwam aansluiten. In de laatste ronde wist Michael Delbaen nog weg te rijden en won zo de wedstrijd. Rutger werd 2e.


10/06: Beker van België Perwez

Vandaag stond er een chaotische Beker van België-wedstrijd in Perwez op het programma. In een wedstrijd waarin seingevers auto's tegen de richting in lieten rijden tussen de rode en de groene vlag, het peloton de verkeerde weg werd uitgestuurd en de asfaltwegen slechter bolden dan de kasseiwegen kreeg Rutger na ongeveer 30 km af te rekenen met een spaakbreuk. Hij kwam uiteindelijk als 39e over de streep, enkele seconden voor de rest van het peloton.


03/06: 's-Gravenwezel

Rutger stond vandaag aan de start in 's-Gravenwezel. Na een 10-tal ronden ontstond er een kopgroep van 8 renners die een maximale voorsprong verzamelde van 1'10". In het laatste kwart van de wedstrijd rukte er zich nog een groep van een 15-tal renners, met Rutger, zich los uit het peloton en zij gingen op zoek naar de leiders. Met nog een paar ronden te rijden kwamen zij vooraan aansluiten, mede door sterk achtervolgingswerk van Rutger. In de spurt eindige hij als 5e.


29/05: Mol Rauw

Vanavond stonden Ruben en Rutger aan de start in Mol Rauw. Na 70 km reed Rutger met 8 man naar een kopgroep van 12 renners. Nog wat later samen met 1 renner naar een nieuw gevormde groep van 5. In de laatste ronde reed hij dan samen weg met Pieter Jacobs. In een spurt met 2 kon hij met een klein verschil zijn 10e zege van het seizoen pakken. Het peloton dat voor de 21e plaats reed werd op 4 ronden van het einde uit wedstrijd gehaald. Ruben zat in dat peloton en eindigde als 25e.


27/05: Kotem-Maasmechelen

Door een hevige onweersbui voor de start, werd deze met 15 minuten uitgesteld. Ondanks vele aanvalspogingen, waarbij ook Ruben en Rutger zich regelmatig lieten opmerken, konden weinig groepjes langer dan 2 ronden voorop blijven. In de finale leek er dan toch een groepje weg te rijden, maar dankzij stevig kopwerk van Ruben kwam ook nu het peloton terug en werd het een massaspurt. In die spurt was Rutger opnieuw de snelste van het pak, goed voor zijn 9e overwinning van het seizoen. Ruben kwam als 49e over de streep.


21/05: Meldert-Hoegaarden

Maandag stonden Ruben en Rutger aan de start in Meldert-Hoegaarden. In de eerste ronde reden er 13 renners weg. Hun voorsprong liep snel op naar 1 minuut omdat er daarachter teveel naar elkaar werd gekeken. Die groep bleef voorop, daarachter veranderde de situatie nog verschillende keren en viel het ook daar in verschillende groepjes uit elkaar. Rutger eindigde als 15e, Ruben als 35e.


20/05: Averbode

Al vanaf ronde 1 trok Rutger ten aanval vanmiddag in Averbode. Deze vlucht werd na 3 ronden opnieuw gegrepen. Daarna bleef het even gegroepeerd maar uiteindelijk vertrokken in totaal een 25-tal renners. Toen die groep in 2 brak en er 9 renners vandoor gingen, zat naast Rutger ook ploegmaat Ward Van Laer er nog bij vooraan. Op de laatste beklimming van Grasbos reed Rutger op eigen tempo naar boven en kwam op enkele kilometers van de streep opnieuw aansluiten. In de eindspurt klopte hij ex-Europees Kampioen veldrijden Toon Aerts en Pieter Jacobs en reed zo naar zijn 8e overwinning van het seizoen en zijn 2e van dit weekend.


19/05: Houthalen-Helchteren

Na 2/3e wedstrijd reden vanmiddag 3 renners weg in Houthalen-Helchteren. Mede door het harde werk van Ruben werden deze renners ingerekend door het peloton in de laatste ronde. Sven Noels probeerde de spurt nog te ontlopen, zonder succes. Rutger klopte de Duitser Zimmerman in een millimeterspurt en won zo zijn 7e van het seizoen en voor het 2e jaar op rij ook de Pinkstertrofee in Helchteren.


15/05: Lutlommel

Gisteren stonden Ruben en Rutger aan de start in Lutlommel. Na ongeveer 40 km reden 4 renners weg, die de rest van de wedstrijd voorop zouden blijven. In de laatste 3 ronden reed Rutger solo naar de 5e plaats. Ruben moest samen met het peloton dat voor plaats 17 spurtte na 93,5 km stoppen en eindigde als 19e.


13/05: Schoten

Slechts 55 renners aan de start vanmiddag in Schoten. De koers bleef lang gesloten. Pas in het slot viel de beslissing en werd er gespurt met 5 renners. Rutger won met een wiel voorsprong. Ruben had een slechte dag waardoor hij na enkele ronden de wedstrijd moest verlaten.


12/05: Zandhoven

Rutger won vanmiddag het knelspurtenklassement in Zandhoven. Hij maakte vanaf iets na halfweg koers deel uit van een kopgroep van 20 renners die ging spurten voor de zege. Hij eindigde als 6e. Ruben eindigde in de buik van het peloton op de 87e plaats.


10/05: Kumtich

Vanmiddag won Rutger zijn 5e wedstrijd van het seizoen in Kumtich. Al in de eerste ronde was er een aanval van een 10-tal renners, met Rutger. In de tweede ronde kwamen er nog een 20-tal renners aansluiten. De voorsprong groeide snel en na 3/4 wedstrijd moest het peloton de koers verlaten met een achterstand van meer dan 5 minuten. Vooraan begon de koers los te barsten. Een duo ging ervandoor, zij kregen het gezelschap van 3 achtervolgers. Op 800 meter van de streep werd de groep aangedikt tot 8 renners, waarbij ook Rutger. Ondanks de late aansluiting sprintte hij toch nog naar de zege voor Marc Franken en Pieter Jacobs.


06/05: Houthalen-Helchteren

Vandaag verbrokkelde het peloton volledig tijdens de Trofee Maarten Wynants in Houthalen-Helchteren. Rutger kwam als 36e over de streep in de 4e groep. Ruben had een slechte dag en verdween na 100 km uit de wedstrijd.


03/05: Kortenaken

Donderdagavond gokte Rutger op een massaspurt in Kortenaken-Stok. In de eerste ronde reden er echter al 10 renners weg, die een ronde later gezelschap kregen van 8 tegenaanvallers. Na 80 km steeg de voorsprong richting 2'20". Op 2 ronden tijd werd de voorsprong terug gebracht tot minder dan 1 minuut. De groep bleef toch voor en Rutger kwam achteraan het peloton binnen op de 81e plaats.


01/05: Kortessem

Vandaag was er in Kortessem de eerste wedstrijd van het MABS4.0 Euregioklassement. In de eerste helft van de wedstrijd waren er verschillende aanvalspogingen. We zagen daarbij ook Ruben actief meekoersen, maar zonder succes want elke aanval werd opnieuw gegrepen. Op enkele ronden van het einde reed er een groep van 17 renners weg, met Rutger daarbij. In de slotronde reed hij uit deze grote groep weg samen met Pieter Jacobs en Stefan Cohnen, die hij klopte in de spurt, goed voor zijn 4e zege van het seizoen. Rutger wordt daardoor meteen ook de eerste leider in het klassement, dat hij al 2 keer wist te winnen. Ruben eindigde in het peloton op de 47e plaats.


29/04: PK Mechelen-Bovelingen

Rutger volgde zichzelf vanmiddag op als provinciaal kampioen. Al snel ontstond een kopgroep van 10 renners waarbij naast Rutger ook zijn ploegmaat Jeroen Noels, die zijn eerste wedstrijd reed na een sleutelbeenbreuk. In een spurt met 9 was Rutger de snelste. Ruben kende een pechdag. Hij kon door een kapotte shifter niet schakelen en moest daardoor na 3 ronden noodgedwongen de wedstrijd verlaten.


22/04: Sint-Pieters-Rode

In Sint-Pieters-Rode konden na enkele ronden een grote groep renners zich afscheiden van het peloton. Rutger ging daarna in de achtervolging en kon nadien aansluiten, maar toen er opnieuw 9 renners in die groep ten aanval trokken liet hij zich verrassen. Hij eindigde zo als 10e. Ruben probeerde ook mee te springen met de grote vluchtersgroep, maar kreeg af te rekenen met last aan de rug en moest daardoor de wedstrijd verlaten.


15/04: Boutersem

Vanmiddag eindigde de GP Juwelier Wim Ruelens in Boutersem op een massaspurt waarin Rutger zich niet mengde. Hij kwam helemaal achteraan het peloton als 120e over de streep.


14/04: Zutendaal

Al vroeg in de wedstrijd reden er 7 renners weg in Zutendaal, waaronder Rutger. Rond halfweg koers kon hij zich afscheiden, samen met Porco en Homrighausen. Het peloton volgde toen al op ruime achterstand. Rutger eindigde als 2e na een lekke band in de slotronde, maar kroonde zich wel tot winnaar van het bergklassement. Ruben kon in de laatste ronde het peloton nipt voorblijven en eindigde als 26e.


13/04: Zonderschot

Door een valpartij vlak voor zijn neus stond Ruben kort na de start al stil in Zonderschot. Hierbij kwam een zadel terecht in het wiel van Ruben dat daardoor een klap kreeg waardoor hij niet meer verder kon.


08/04: Wieze

Ruben en Rutger reden vanmiddag in Wieze de tweede manche van de beker van België. Aan inzet en initiatief ontbrak het niet, jammer genoeg werden ze hier deze keer niet voor beloond. Rutger deed niet mee in de pelotonspurt en werd 101e, Ruben werd 140e.


07/04: PK Tijdrijden Leopoldsburg

Rutger eindigde vandaag als 3e op het PK tijdrijden in Leopoldsburg. De titel was voor Josh Teasdale, Sander Elen eindigde als 2e.


05/04: PK Ploegentijdrit Attenrode-Wever

Vandaag stond Rutger aan de start van het PK ploegentijdrit in Attenrode voor Vlaams-Brabantse ploegen. Rutger kreeg jammer genoeg direct na de start al af te rekenen met materiaalpech. Door een losgekomen crank moesten de 3 ploegmaats verder zonder Rutger. Ze kwamen amper 69 honderdsten van een seconde tekort voor de provinciale titel en eindigde zo als 2e.


04/04: Schoten

Rutger kleurde vandaag mee de wedstrijd in Schoten. In de 2e van in totaal 9 ronden ontstond de vlucht van de dag. De maximale voorsprong van de kopgroep bedroeg ongeveer anderhalve minuut. Op het einde konden 2 renners uit de groep ontsnappen. Rutger eindigde zo als 5e. Ruben kwam in het peloton als 100e over de streep.


31/03: Amay

Vluchters kregen vandaag in Amay weinig kans om voorop te blijven. Meer dan 30" was de voorsprong nooit. In de laatste ronde gingen 3 renners er wel vandoor. Rutger probeerde samen met Sylvain Moniquet (Ago - Aqua Service) nog naar de 3 leiders toe te rijden, maar konden er niet meer bij komen. Rutger eindigde zo als 4e.


25/03: Sint-Truiden

In Sint-Truiden reden 19 renners enkele ronden voor het einde weg en kregen snel een mooie voorsprong. Het peloton ging dus spurten voor de 20e plaats. Rutger finishte als 21e, Ruben werd 104e.


24/03: Beerzel

Rutger reed vandaag in de finale alleen naar een kopgroep van 3 renners toe die met een lichte voorsprong gingen spurten voor de zege. Hij eindigde als 3e. Ruben werd na enkele ronden opgehouden door een zware valpartij in het peloton. Hij kon zijn weg wel verderzetten en kwam als 42e over de streep.


18/03: Pijpelheide

Normaal zouden er vanmiddag 15 ronden moeten afgelegd worden in Booischot-Pijpelheide, maar door de extreme koude werd al voor de start beslist één ronde minder te rijden. In de 2e ronde gingen Rutger, Quentin Goossens en Jeroen Goeleven ervandoor. Zij reden al snel een voorsprong van minuten bij elkaar. De voorsprong werd zo groot dat het peloton na 11 ronden moest stoppen. Daarna werd beslist om ook de 3 koplopers nog één ronde minder te laten rijden, waardoor het totaal voor hen op 13 uitkwam. In de spurt won Rutger gemakkelijk voor Goossens en Goeleven, die af te rekenen kreeg met kettingproblemen in de eindsprint. Ruben mengde zich niet in de debatten tijdens de pelotonspurt en eindigde als 27e.


11/03: Betekom

Vandaag stond de wedstrijd in Betekom op het programma. Ondanks enkele pogingen konden Ruben en Rutger niet met een goede vluchtersgroep meespringen. Op enkele ronden van het einde reden er wel 5 renners weg, met Ruben Cumps (ploegmaat Rutger) en Niels Merckx (ploegmaat Ruben). Merckx kreeg echter af te rekenen met een lekke band waardoor het peloton ging spurten voor de 5e plaats. Rutger eindigde als 7e, Ruben eindigde in de buik van het peloton exact op de 100e plaats.


04/03: Zepperen

De start in Zepperen werd deze ochtend met een kwartier uitgesteld wegens problemen bij de inschrijvingen. Maar eens de koers op gang werd gefloten, ging het stevig vooruit. Met een gemiddelde snelheid van 45 km/h leek het bijna onmogelijk om te ontsnappen aan een pelotonspurt. Toch trok Rutger samen met Steven Van den Oetelaar en de Duitser Homrighausen door op enkele ronden van het einde. In de spurt pakte Rutger, net als vorig jaar, opnieuw de zege in Zepperen. Ruben reed ook een aanvallende wedstrijd, nam geen risico's in de pelotonspurt en kwam zo als 83e over de streep.


25/02: Brustem

Al snel ontstond er een kopgroep van een 10-tal renners, met daarin 3 ploegmaats van Rutger. Het duurde tot ruim half koers voordat er tegenaanvallen op gang kwamen. Rutger zat in de eerste achtervolgende groep, waar bij de start van de plaatselijke ronden nog een groep kwam aansluiten. In het slot kon Rutger nog wegrijden uit die groep met enkele anderen. 2 renners van de oorspronkelijke kopgroep bleven voorop, Rutger spurtte daarachter naar de 3e plaats. Ook Ruben probeerde een aantal keer mee te springen in een aanvalspoging. Hij eindigde in het peloton als 71e.