The Wouters Brothers

Click here to edit subtitle

24/03: Zuid-Kempense Pijl

Rutger stond gisteren aan de start van de Zuidkempense Pijl in Mol. In de eerste grote ronde zorgden enkele valpartijen in de buurt van de kasseistrook voor scheuren in het peloton. Een grote groep van een 40-tal renners kon zo wegrijden. Rutger reed achteraan en kwam zo in de derde en laatste groep terecht. Deze groep kon wel opnieuw aansluiten met het peloton.
Op het plaatselijke circuit bleef de voorsprong schommelen tussen 1 en anderhalve minuut. In de finale konden nog 9 renners zich loswerken uit het peloton, waaronder Rutger. De ruime kopgroep speelde onderweg nog wat manschappen kwijt waardoor ze vooraan met 29 renners overbleven. Rutger eindigde als 31e.


17/03: Booischot-Pijpelheide

Gisteren stonden Ruben en Rutger aan de start in Booischot-Pijpelheide. Al voor de wedstrijd werden de renners getrakteerd op enkele hagelbuien. Al kort na de start begon het opnieuw te regenen en werd er snel een kopgroep van 13 renners gevormd, met o.a. Rutger. Halfweg wedstrijd kregen de renners een felle hagelbui over zich waardoor vele renners de wedstrijd staakten. Ook Ruben, die zijn eerste koers van het seizoen reed na een periode van ziekte, moest rond die tijd de wedstrijd staken na een minder gevoel tijdens de wedstrijd. Vooraan reden 5 renners nog weg. Rutger ging alleen in de achtervolging maar kon niet meer aansluiten en eindigde zo als 6e.


10/03: Zepperen

Gisteren stond Rutger aan de start in Zepperen. Al snel reden 3 renners weg. Achteraan stond de poort, mede door de stevige wind, ver open. Nog voor half koers was het peloton van 85 renners uitgedund naar ruim 30 man. Een groep van 8 tegenaanvallers, met Rutger, probeerde het gat nog dicht te krijgen, maar dat lukte niet. De achtervolgende groep versplinterde nog en zo kwam Rutger als 5e over de streep.


02-03/03: Villers-le-Temple & Sint-Truiden

Dit weekend stond er meteen een dubbel op het programma voor Rutger.
Zaterdag was er al een wedstrijd in het Waalse Villers-le-Temple. Het werd een waaierkoers. Na 50 km leek de beslissing gevallen toen een groep van 30 voorop geraakte. Maar ook toen kwam het peloton terug. Na 100 rijdt de beslissende groep van 7 renners weg. Kort daarna rijden er nog 10 renners weg. Rutger eindigde als 27e. Slechts de helft van de renners reed de wedstrijd uit.
Gisteren stond hij dan aan de start in Brustem. Daar reden in verschillende groepjes 10 renners weg. In de finale moest één renner daaruit de rol lossen en werd terug gegrepen door een groep achtervolgers en een deel van het peloton aan de finish. Op ruime afstand van de kopgroep konden 3 renners zich loswerken uit een groep achtervolgers. Die 3 waren Rutger, Kurt Geysen en eerstejaars belofte Arno Brouwers. Buiten de kopgroep van 9 renners moest iedereen één ronde vroeger stoppen. Rutger won de spurt van het groepje en werd dus 10e.


24/02: Leopoldsburg

Gisteren stond met de oefenkoers in Leopoldsburg de eerste wedstrijd op het programma voor Rutger. Slechts 35 renners stonden aan de start en al snel reden er 15 renners weg. Rutger ging samen met Joren Segers in de tegenaanval maar kwamen niet dichter. Uiteindelijk werden ze opnieuw ingelopen door het peloton. Het peloton werd in de finale op het korte rondje gedubbeld door de kopgroep, die nog splitste. Rutger kwam achteraan het peloton binnen als 32e.