The Wouters Brothers

Click here to edit subtitle

2018

16/10: Heist-Goor

Dinsdag stond de sluitingsprijs in Heist-Goor nog op het programma. Het werd een razendsnelle wedstrijd waar in de finale 3 renners nog konden wegrijden uit het peloton. Rutger eindigde als 10e.

Nu komt er een rustperiode van enkele weken voor Ruben en Rutger. Daarna begint de opbouw naar het nieuwe seizoen, dat begin maart van start zal gaan.


13/10-14/10: Lommel-Kolonie / Boom / Alken

Rutger kende afgelopen weekend een pechweekend. Zaterdag in Lommel kwam Rutger rond halfweg wedstrijd ten val waardoor hij de wedstrijd diende te verlaten. Ook gisteren in Boom kwam hij ten val. Toen hij met enkele anderen naar de kopgroep probeerde te rijden, kwamen ze allemaal ten val. De schade na beide valpartijen valt gelukkig al bij al nog mee.

Ruben stond zondagmiddag een de start in Alken voor de laatste Limburgse wedstrijd van het seizoen. De wedstrijd werd gewonnen door ploegmaat Niels Merckx, Ruben eindigde zelf als 27e.


08/10: Kuurne
Maandag eindigde Rutger als 3e tijdens het criterium in Kuurne. Vanaf de 2e ronde zat hij in een kopgroep van 3 renners, die na 25 km met 4 renners werd uitgebreid. Na 35 peloton werd het peloton op de korte omloop gedubbeld. Legley reed op 8 ronden van het einde alleen weg. Daarachter was de samenwerking zoek. In de spurt voor plaats 2 kon Rutger niet meer passeren waardoor hij 3e werd.

07/10: Porcheresse
Zaterdagavond besliste Rutger om op zondag te starten in het Waalse Porcheresse, waar de renners 82,5 km moesten afwerken. In de 2e ronde reed een groepje van 5 renners weg. Zij bleven voorop. In de spurt was Rutger sneller dan Jeroen Vercammen en Kristof Houben, goed voor zijn 15e zege van het seizoen.

03/10-04/10: Ichtegem / Bornem
Afgelopen woensdag nam Rutger als individuele renner deel aan de Interclub in Ichtegem, het werd een massaspurt waarin Rutger 12e werd.
Donderdag stond Rutger aan de start in Bornem. Na een hele wedstrijd achtervolgen geraakte Rutger in de laatste ronde toch in de kopgroep. Zij gingen spurten voor de zege. Rutger ging als eerste door de laatste bocht maar kon de bocht niet houden en moest genoegen nemen met de 7de plaats.

29/09: Tienen
Ondanks vele aanvalspogingen eindigde de wedstrijd in Tienen zaterdag op een massaspurt. Rutger werd 28e.

26/09: Kemzeke
Rutger reed woensdag naar de 25e plaats in Kemzeke, maar er had veel meer ingezeten. Na 65 km reed de kopgroep van 25 renners weg. Maar op minder dan 2 km van de meet was er een valpartij van Rutger. Zijn voorligger remde bruut bij het opdraaien van de kasseien. Ruben kon de wedstrijd niet uitrijden, net als meer dan de helft van het aantal gestarte renners.

25/09: Sint-Laureins
Rutger eindigde vandaag als 7e in Sint-Laureins. 2 renners bleven het peloton voor.

20/09: Houthulst
Donderdag reed Rutger zijn laatste wedstrijd van zijn West-Vlaamse 3-daagse in Houthulst. Na 75 km reden er 5 renners weg, in de laatste ronde nog 7 anderen. Rutger won de spurt voor plaats 13.

19/09: Eernegem
Vorige woensdag reed Rutger in Eernegem. Vanaf de start reden 5 renners, met Rutger erbij, weg. Ze kregen echter nooit een geruststellende voorsprong bij mekaar gereden, maximum 40 seconden. Hij wist wel 3 premies te pakken. Later moesten 2 renners voorin de rol lossen en na 85 km werden ook de anderen opnieuw gegrepen door het peloton. Meteen daarna reed één renner weg die 30 km solo reed en met meer dan 1 minuut voorsprong finishte. Rutger werd 20e.

18/09: Vichte
Vandaag stond Rutger aan de start van de Textielprijs in Vichte, een profkermiskoers. Al in de eerste ronde reden 8 renners weg. Na 60 km ontstond er een achtervolgende groep. Rutger twijfelde even waardoor hij niet mee zat in deze groep, die weg bleef. Na 120 km werd zijn groep afgevlagd met een achterstand van 5 minuten. Ondertussen waren ook al wel 90 renners van de 175 starters uit de wedstrijd. Slechts 35 renners werden in de uitslag opgenomen.

12/09: Retie
Rutger miste gisteren de goede vlucht in Retie van 15 renners. Hij ging bij het ingaan van de slotronde solo achter de kopgroep aan, die toen nog een voorsprong hadden van een kleine 40 seconden. Hij kreeg nog het gezelschap van enkele anderen, maar zouden uiteindelijk strandden op 19 seconden. Aangezien vooraan één renner de rol had moeten lossen werd er in het achtervolgende groepje nog gestreden voor plaats 15, waarin Rutger geklopt werd door Pauwel Verhulst. Hij eindigde zo dus als 16e.

09/09: Aartselaar
Een dag later beschikte hij niet over het goede gevoel in Aartselaar waardoor hij niet mee kon toen een grote groep van een 35-tal renners vertrok. Het peloton kwam niet meer terug en werd uit wedstrijd genomen wegens een te grote achterstand.

08/09: Nieuwkerken-Waas
Zaterdag stond de interclub in Nieuwkerken-Waas op het programma. Het was lang wachten op de beslissende vlucht van 5 renners. Deze gingen strijden voor de zege. Nog 3 anderen bleven nipt het peloton voor aan de finish. Rutger eindigde als 14e.

07/09: Wielercentrum Antwerpen derny
Vrijdagavond begon Rutger al aan een druk weekend op de piste in Wilrijk voor een wedstrijd achter derny's. Hij reed opnieuw achter de derny van Eric Schoefs, net zoals eerder dit jaar in Boom en 's-Gravenwezel. In totaal streden 16 renners om de zege, eerst in 2 reeksen van 8 waarvan telkens de beste 4 zich konden plaatsen voor de finale. Rutger eindigde in zijn reeks als 2e na Pauwel Verhulst. In de finale werd het een spannende strijd tussen Rutger, Europees kampioen in de afvalling Jules Hesters en Gerry Druyts. Het was Rutger die het haalde en zo zijn eerste overwinning pakte in de Belgische driekleur.

02/09: Meerhout
Een dag later waren beide broers van de partij in Meerhout. Ruben kende een slecht dag en haalde de finish niet. Rutger eindigde in het midden van het peloton op de 46e plaats. De winst was voor ploegmaat Sven Noels, die in Zutendaal nog nipt geklopt werd. Ward Van Laer, nog een andere ploegmaat van Rutger, kwam zwaar ten val in de spurt en moet daardoor zijn seizoen vroeger dan gepland stoppen.

01/09: Zutendaal
Zaterdag verdedigde Rutger zijn leidersplaats in het MABS4.0 Euregioklassement met succes. Een vluchtersgroep bleef voorop. Rutger eindigde als 8e. Ruben kreeg af te rekenen met materiaalpech. Enkele spaken werden geraakt in het tumult bij een valpartij en moest daardoor iets later de wedstrijd verlaten. Rutger wint dus het MABS4.0 Euregioklassement, Ruben sluit de top-10 af.

28/08: Tremelo
Dinsdagavond stond de wedstrijd in Tremelo op het programma. Rutger kreeg af te rekenen met een kapotte voorderailleur en stopte even na 30 km om deze recht te trekken. Op 15 km van de streep kon hij nog met een groepje naar de kopgroep toe rijden, mede dankzij goed voorbereidend werk van Ruben. Rutger begon op 300 meter van de streep aan de spurt maar beschikte niet over de goede benen en eindigde als 4e. Ruben eindigde in het peloton als 60e.

25/08: BvB Rummen
Een dag later was er dan weer een wedstrijd in Rummen voor de Beker van België. Daar stond ook Ruben terug mee aan de start. Een groep van 4 kreeg gezelschap van 2 renners, die de hele wedstrijd voorop bleven en in de laatste ronde nog het gezelschap kreeg van 3 anderen. Ruben en Rutger moeiden zich niet in de pelotonspurt. Rutger werd 79e, Ruben 97e. In de tussenstand van de Beker van België staat Rutger 30e, Ruben 120e.

24/08: Aarschot
Vrijdag eindigde Rutger als 7e in het criterium in Aarschot over 50 ronden. De ploeg zette collectief wel weer een sterke prestatie neer met 4 renners in de top-10.

23/08: Jauche
Donderdag was het net als dinsdag opnieuw een volledig podium van VP Consulting-Zannata Cycling Team in Jauche. Deze keer won Felix De Groef voor Rutger en Sven Noels. Door de 2 tweede plaatsen won Rutger wel het klassement over de 2 dagen.

21/08: Jauche
Een dag later stond Rutger alweer in Jauche voor de volgende wedstrijd in deze drukke week. In de 2e ronde ontstond een kopgroep van 11 renners, waar 2 renners moesten lossen na een lekke band. Na 90 km werd de groep uitgedund tot 6 renners, waarbij met Rutger, Matti Helminen en Sven Noels nog 3 renners van VP Consulting-Zannata zaten. Het ploegenspel werd goed gespeeld en Helminen won na een solo in de laatste ronde. Rutger klopte Noels in de spurt voor de 2e plaats, zodat het volledige podium uit hetzelfde team kwam.

20/08: Geetbets / 's-Gravenwezel

Ruben besliste maandag last minute om te starten in Geetbets. Hij eindigde als 24e.

Op hetzelfde moment reed Rutger de dernywedstrijd in 's-Gravenwezel. In de eerste reeks, die gewonnen werd door de Nederlander Maikel Zijlaard, eindigde hij als 6e. In de afvallingsreeks won hij de eindspurt, wat hem gedeeld aan de leiding bracht. In de finalereeks eindigde Rutger tenslotte als 5e. Die reeks werd gewonnen door Moreno De Pauw, die ook eindwinnaar werd. In de eindstand werd Rutger 4e.


15/08: Tielt-Winge
Gisteren werd het een pechdag voor de broers uit Koersel. Ruben had last van slechte benen en moet de wedstrijd verlaten. Ook Rutger kon de finish niet halen. Hij moest op enkele ronden van het einde stoppen met een lekke band.

14/08: Heusden
Dinsdag stond Rutger in Heusden aan de start van het officieuze WK der kermiskoersen voor profs. Na 60 km kon Rutger wegrijden. Nadien kon hij uit de kopgroep wegrijden met 7 anderen, maar zij werden opnieuw ingelopen door 13 achtervolgers op 30 km van de streep. In de spurt moest hij van iets te ver komen en eindigde zo als 5e.


13/08: Kotem-Maasmechelen

Vanavond stonden Ruben en Rutger aan de start in Kotem. Voor Rutger meteen zijn eerste wedstrijd als Belgisch kampioen. Winnen lukte net niet. Hij eindigde als 2e na ploegmaat Sven Noels. Joppe Penders, een andere ploegmaat en thuisrijder, werd pas in de slotfase ingelopen door het groepje. Ook Ruben leverde een knappe prestatie af door één week na zijn zware val als 20e te eindigen.


12/08: Belgisch Kampioenschap Elite zc Stabroek

Rutger kroonde zich vanmiddag tot Belgisch kampioen in Stabroek. Rond halfweg wedstrijd ontstond de kopgroep van 12 renners, waaruit in de voorlaatste ronde Glenn Debruyne wegreed. Hij werd echter opnieuw ingelopen en op het einde van de laatste kasseistrook, op een 5-tal km van de streep, achtte Rutger zijn moment gekomen om aan te vallen. Hij reed stelselmatig verder weg van de rest en pakte een bonus van ruim 20". Die volstond om zijn eerste solo zege van het seizoen te pakken, zijn 13e in totaal. Hij volgt Stijn De Bock op op de erelijst.


08/08: Grobbendonk

Woensdagavond ontstond er in Grobbendonk al snel een vluchtersgroep met Rutger erbij. Deze werd naarmate de wedstrijd vorderde uitgedund en er ging gespurt worden voor de zege. Rutger pakte de 2e plaats.


05/08: Rapertingen

Vanmiddag werd een kopgroep van 5 renners uitgedund tot 2 renners die gingen strijden voor de zege. Die ging naar Sven Noels, ploegmaat van Rutger die op een week tijd 3 wedstrijden kon winnen. Rutger reed daarachter samen met Lehaen en eindigde als 4e. Enkele ronden daarvoor kwam Ruben zwaar ten val in de afdaling en ging nadien ter controle naar het ziekenhuis, waar gelukkig geen breuken werden vastgesteld.


03/08: Heerlen

Gisteren eindigde Rutger als 16e in de RaboRonde Heerlen. De winst ging naar Tom Dumoulin, die Wout Poels klopte in een spurt met 2.


01/08: Linden

In de finale in Linden reden vandaag 6 renners weg. Uit deze groep reed nadien Olympische mountainbiker Jens Schuermans weg. Aangezien Jens net als Kristof Houben (6de) een trainingsmakker is, hielden zij de benen stil, kon Schuermans voorop blijven en de zege pakken. Rutger zelf won de spurt voor de 2e plaats.


31/07: Kapellen

Vandaag stond Rutger aan de start van het criterium in Kapellen, waar 30 ronden moesten afgelegd worden. Rutger won het premiespurtenklassement waar om de 5 ronden voor werd gespurt, maar liet zich in de finale verrassen toen een groepje van 4 en een groepje van 3 wegreden. Later reed hij nog weg met de Nederlander Van der Poel en eindigde als 8e.


30/07: Lommel

Rutger eindigde vanmiddag als 2e in Lommel-Barrier na een duo-aanval met ploegmaat Sven Noels, die de wedstrijd won. Ruben verzeilde in een groepje waar de zin om te koersen soms ver zoek was en eindigde als 26e.


29/07: Ronde van Vlaams-Brabant rit 5 Rillaar

Rutger kwam vandaag in het peloton over de streep als 51e op 1'59" van de winnaar. Doordat hij zich liet verrassen zakt hij enkele plaatsen in de eindrangschikking. Hij eindigt de 5-daagse als 6e. In de nevenklassement behaalde hij ook diverse ereplaatsen met een 7e plaats in het puntenklassement, 2e plaats in het rushesklassement en 6e plaats in het bergklassement.


28/07: Ronde van Vlaams-Brabant rit 4 Leefdaal

Rutger vertoefde vandaag opnieuw een dag in de aanval. In de finale reed uit een grote groep van ruim 20 renners 4 man weg. In de spurt eindigde hij als 3e. In de stand komt hij zo tot op 1 seconde van een podiumplaats. Met ook een 6e plaats in het puntenklassement, een 2e plaats in het rushesklassement en een 4e plaats in het bergklassement laat Rutger zich ook in alle nevenklassementen opmerken.


27/07: Ronde van Vlaams Brabant rit 3 tijdrit Leefdaal

Vandaag eindigde in de korte tijdrit alles dicht bij mekaar. Rutger eindigde als 5e op 4" van de winnaar. In de stand brengt hem dit momenteel op een 6e plaats.


26/07: Ronde van Vlaams-Brabant rit 2 Boortmeerbeek

Vanmiddag moest hij de blauwe trui opnieuw inleveren en staat hij nu 2e in het rushesklassement. In de daguitslag werd hij 42e op 1'21".


25/07: Ronde van Vlaams-Brabant rit 1 Hakendover

Rutger eindigde woensdag na een dagje in de aanval als 9e op 15" van de ritwinnaar. Onderweg pakte hij ook een aantal rushes waardoor hij in de 2e rit in de blauwe trui mag vertrekken.


22/07: Kerniel

Zondag reed Rutger in de finale van de wedstrijd in Kerniel weg samen met het Nano Development Team-duo Panis en Snyers. Rutger eindigde als 3e en behoudt 13 punten voorsprong in het MABS4.0 Euregioklassement. Ook Ruben reed een aanvallende wedstrijd en eindigde uiteindelijk als 21e. Ruben staat momenteel als 8e in het klassement.


16/07: Nieuwerkerken

Vandaag opnieuw hete omstandigheden in Nieuwerkerken. Rutger reed met enkele anderen naar een kopgroep van in totaal 17 renners. Het peloton liet begaan en keek al snel tegen een achterstand van meer dan 1'30" aan. Ruben kon met een tegenaanval nog een achtervolgend groepje bijbenen maar ook zij moesten de wedstrijd vroeger verlaten. Ruben werd als 28e geklasseerd. Vooraan bleef het spannend tot aan de streep en opnieuw werd het een millimeterspurt, deze keer voor de overwinning. Rutger wist het deze keer wel te halen en behaalde zo zijn 12e overwinning van het seizoen.


15/07: Lubbeek

Vandaag eindigde Rutger als 4e na een millimeterspurt voor de 3e plaats in Lubbeek. De wedstrijd zelf was bijzonder zwaar door het parcours en de weersomstandigheden. Daardoor werden al snel veel renners gelost. Ondertussen ontstond er wel een ruime kopgroep waar Rutger nog naartoe reed. Daaruit konden Mathijs Paasschens en Sven Noels nog wegrijden in de finale. Ruben stapte na 1 uur uit de wedstrijd.


13/07: Geel

Vanavond ontstond na ongeveer een half uur koers een kopgroep van 15 renners. Het peloton volgde al snel op ruime achterstand. In de finale kon Rutger zich nog loswerken uit het peloton met Franken en Dhollander en eindigde zo als 16e.


07/07: Kontich

Het werd een rare wedstrijd in Kontich. Eerst werd de start door een passage van de juniorenwedstrijd, getakelde voertuigen en een tekort aan seingevers al met 35' uitgesteld, uiteindelijk werd ook het rondje van 9,2 km ingekort met 1 km en werden er 7 in plaats van 9 ronden afgelegd. Dat bracht de afstand op een kleine 60 km. Er waren veel aanvalspogingen, zonder succes. Tot in de voorlaatste ronde Stijn Goolaerts alleen vertrok en op enkele kilometers van de streep het gezelschap kreeg van 3 anderen. Ruben trok nog stevig door op kop van het peloton maar ze kwamen uiteindelijk een 3-tal seconden tekort. Rutger finishte als 7e, Ruben werd 35e.


04/07: Heers

Vandaag pakte Rutger zijn 11e zege van het seizoen op een golvend parcours in Heers. Het bleef lang gesloten in een wedstrijd met slechts 32 renners aan de start. Ruben reed een zeer aanvallende wedstrijd en zat mee in de kopgroep, maar moest vooraan de rol lossen. Later kwam Rutger wel aansluiten vooraan met een groep waaruit uiteindelijk de winnaar zou komen. Op 150 meter van de meet remonteerde Rutger John De Schutter en won zo de wedstrijd. Ruben eindigde als 18e.


01/04: BK TTT Borlo

Vandaag stonden in Borlo de Belgische kampioenschappen ploegentijdrijden op het programma. Op een ronde van ongeveer 25 km moesten de renners 2 ronden afleggen. Voor zowel Ruben als Rutger hun teams verliep de tijdrit niet zonder problemen. Beide ploegen moesten enkele renners achterlaten om diverse redenen. VP Consulting-Zannata eindigde 4e bij de Beker van België-ploegen en 11e in de totaalstand in 1h5'38"645 (gemiddeld 45,9 km/h), Hand In Hand Baal klokte een tijd van 1h7'12"016 (gemiddeld 44,9 km/h), goed voor een 14e plaats in de Beker van België en 23e in de totaalstand.


24/06: Brunssum

Vandaag stond het bergcriterium in Brunssum op het programma, de 2e wedstrijd van het MABS4.0 Euregioklassement. Rutger verdedigde zijn leidersplaats met verve en werd 10e waardoor hij zijn leidersplaats verstevigd. Ruben moest door een slechte loting helemaal achteraan starten en moest dus in een heuse afvallingswedstrijd al snel proberen opschuiven. Hij finishte als 23e.


21/06: BK TT Anzegem

Vanmiddag was Rutger uitstekend onderweg tijdens het BK tijdrijden in Anzegem. Na 10 km kwam hij echter zwaar ten val door een hevige windstoot. Goed gehavend vervolgde Rutger zijn weg en bij de eerste doortocht na 14,4 km kon hij zelfs de toenmalige snelste tijd van Nick De Weerdt met 2 seconden verbeteren. Later kwamen er nog wel enkele favorieten met een betere tijd. Rutger beëindigde zijn tijdrit in 37'52"145, goed voor een gemiddelde snelheid van 45,63 km/h. Hij eindigde als 7e met deze tijd maar zonder de valpartij was een top-5 plaats zeker mogelijk geweest aangezien hij maar 18" trager was dan de 5e tijd en hij door de val toch wel een dikke halve minuut heeft verloren.


16/06: Binderveld

In Binderveld reed Rutger met een groepje naar de leiders na iets meer dan 1 uur wedstrijd. De uiteindelijke kopgroep telde maar liefst 26 renners. In de slotronde reden hier 7 renners uit weg. Rutger eindigde als 10e. Ruben eindigde achteraan het peloton als 71e na een dag waarin hij niet over het goede gevoel beschikte.


15/06: Dernycriterium Boom

Vrijdagavond ontstond een kopgroep van 5 renners in de dernywedstrijd in Boom op een 10-tal ronden van het einde, waarbij Pauwel Verhulst nog alleen kwam aansluiten. In de laatste ronde wist Michael Delbaen nog weg te rijden en won zo de wedstrijd. Rutger werd 2e.


10/06: Beker van België Perwez

Vandaag stond er een chaotische Beker van België-wedstrijd in Perwez op het programma. In een wedstrijd waarin seingevers auto's tegen de richting in lieten rijden tussen de rode en de groene vlag, het peloton de verkeerde weg werd uitgestuurd en de asfaltwegen slechter bolden dan de kasseiwegen kreeg Rutger na ongeveer 30 km af te rekenen met een spaakbreuk. Hij kwam uiteindelijk als 39e over de streep, enkele seconden voor de rest van het peloton.


03/06: 's-Gravenwezel

Rutger stond vandaag aan de start in 's-Gravenwezel. Na een 10-tal ronden ontstond er een kopgroep van 8 renners die een maximale voorsprong verzamelde van 1'10". In het laatste kwart van de wedstrijd rukte er zich nog een groep van een 15-tal renners, met Rutger, zich los uit het peloton en zij gingen op zoek naar de leiders. Met nog een paar ronden te rijden kwamen zij vooraan aansluiten, mede door sterk achtervolgingswerk van Rutger. In de spurt eindige hij als 5e.


29/05: Mol Rauw

Vanavond stonden Ruben en Rutger aan de start in Mol Rauw. Na 70 km reed Rutger met 8 man naar een kopgroep van 12 renners. Nog wat later samen met 1 renner naar een nieuw gevormde groep van 5. In de laatste ronde reed hij dan samen weg met Pieter Jacobs. In een spurt met 2 kon hij met een klein verschil zijn 10e zege van het seizoen pakken. Het peloton dat voor de 21e plaats reed werd op 4 ronden van het einde uit wedstrijd gehaald. Ruben zat in dat peloton en eindigde als 25e.


27/05: Kotem-Maasmechelen

Door een hevige onweersbui voor de start, werd deze met 15 minuten uitgesteld. Ondanks vele aanvalspogingen, waarbij ook Ruben en Rutger zich regelmatig lieten opmerken, konden weinig groepjes langer dan 2 ronden voorop blijven. In de finale leek er dan toch een groepje weg te rijden, maar dankzij stevig kopwerk van Ruben kwam ook nu het peloton terug en werd het een massaspurt. In die spurt was Rutger opnieuw de snelste van het pak, goed voor zijn 9e overwinning van het seizoen. Ruben kwam als 49e over de streep.


21/05: Meldert-Hoegaarden

Maandag stonden Ruben en Rutger aan de start in Meldert-Hoegaarden. In de eerste ronde reden er 13 renners weg. Hun voorsprong liep snel op naar 1 minuut omdat er daarachter teveel naar elkaar werd gekeken. Die groep bleef voorop, daarachter veranderde de situatie nog verschillende keren en viel het ook daar in verschillende groepjes uit elkaar. Rutger eindigde als 15e, Ruben als 35e.


20/05: Averbode

Al vanaf ronde 1 trok Rutger ten aanval vanmiddag in Averbode. Deze vlucht werd na 3 ronden opnieuw gegrepen. Daarna bleef het even gegroepeerd maar uiteindelijk vertrokken in totaal een 25-tal renners. Toen die groep in 2 brak en er 9 renners vandoor gingen, zat naast Rutger ook ploegmaat Ward Van Laer er nog bij vooraan. Op de laatste beklimming van Grasbos reed Rutger op eigen tempo naar boven en kwam op enkele kilometers van de streep opnieuw aansluiten. In de eindspurt klopte hij ex-Europees Kampioen veldrijden Toon Aerts en Pieter Jacobs en reed zo naar zijn 8e overwinning van het seizoen en zijn 2e van dit weekend.


19/05: Houthalen-Helchteren

Na 2/3e wedstrijd reden vanmiddag 3 renners weg in Houthalen-Helchteren. Mede door het harde werk van Ruben werden deze renners ingerekend door het peloton in de laatste ronde. Sven Noels probeerde de spurt nog te ontlopen, zonder succes. Rutger klopte de Duitser Zimmerman in een millimeterspurt en won zo zijn 7e van het seizoen en voor het 2e jaar op rij ook de Pinkstertrofee in Helchteren.


15/05: Lutlommel

Gisteren stonden Ruben en Rutger aan de start in Lutlommel. Na ongeveer 40 km reden 4 renners weg, die de rest van de wedstrijd voorop zouden blijven. In de laatste 3 ronden reed Rutger solo naar de 5e plaats. Ruben moest samen met het peloton dat voor plaats 17 spurtte na 93,5 km stoppen en eindigde als 19e.


13/05: Schoten

Slechts 55 renners aan de start vanmiddag in Schoten. De koers bleef lang gesloten. Pas in het slot viel de beslissing en werd er gespurt met 5 renners. Rutger won met een wiel voorsprong. Ruben had een slechte dag waardoor hij na enkele ronden de wedstrijd moest verlaten.


12/05: Zandhoven

Rutger won vanmiddag het knelspurtenklassement in Zandhoven. Hij maakte vanaf iets na halfweg koers deel uit van een kopgroep van 20 renners die ging spurten voor de zege. Hij eindigde als 6e. Ruben eindigde in de buik van het peloton op de 87e plaats.


10/05: Kumtich

Vanmiddag won Rutger zijn 5e wedstrijd van het seizoen in Kumtich. Al in de eerste ronde was er een aanval van een 10-tal renners, met Rutger. In de tweede ronde kwamen er nog een 20-tal renners aansluiten. De voorsprong groeide snel en na 3/4 wedstrijd moest het peloton de koers verlaten met een achterstand van meer dan 5 minuten. Vooraan begon de koers los te barsten. Een duo ging ervandoor, zij kregen het gezelschap van 3 achtervolgers. Op 800 meter van de streep werd de groep aangedikt tot 8 renners, waarbij ook Rutger. Ondanks de late aansluiting sprintte hij toch nog naar de zege voor Marc Franken en Pieter Jacobs.


06/05: Houthalen-Helchteren

Vandaag verbrokkelde het peloton volledig tijdens de Trofee Maarten Wynants in Houthalen-Helchteren. Rutger kwam als 36e over de streep in de 4e groep. Ruben had een slechte dag en verdween na 100 km uit de wedstrijd.


03/05: Kortenaken

Donderdagavond gokte Rutger op een massaspurt in Kortenaken-Stok. In de eerste ronde reden er echter al 10 renners weg, die een ronde later gezelschap kregen van 8 tegenaanvallers. Na 80 km steeg de voorsprong richting 2'20". Op 2 ronden tijd werd de voorsprong terug gebracht tot minder dan 1 minuut. De groep bleef toch voor en Rutger kwam achteraan het peloton binnen op de 81e plaats.


01/05: Kortessem

Vandaag was er in Kortessem de eerste wedstrijd van het MABS4.0 Euregioklassement. In de eerste helft van de wedstrijd waren er verschillende aanvalspogingen. We zagen daarbij ook Ruben actief meekoersen, maar zonder succes want elke aanval werd opnieuw gegrepen. Op enkele ronden van het einde reed er een groep van 17 renners weg, met Rutger daarbij. In de slotronde reed hij uit deze grote groep weg samen met Pieter Jacobs en Stefan Cohnen, die hij klopte in de spurt, goed voor zijn 4e zege van het seizoen. Rutger wordt daardoor meteen ook de eerste leider in het klassement, dat hij al 2 keer wist te winnen. Ruben eindigde in het peloton op de 47e plaats.


29/04: PK Mechelen-Bovelingen

Rutger volgde zichzelf vanmiddag op als provinciaal kampioen. Al snel ontstond een kopgroep van 10 renners waarbij naast Rutger ook zijn ploegmaat Jeroen Noels, die zijn eerste wedstrijd reed na een sleutelbeenbreuk. In een spurt met 9 was Rutger de snelste. Ruben kende een pechdag. Hij kon door een kapotte shifter niet schakelen en moest daardoor na 3 ronden noodgedwongen de wedstrijd verlaten.


22/04: Sint-Pieters-Rode

In Sint-Pieters-Rode konden na enkele ronden een grote groep renners zich afscheiden van het peloton. Rutger ging daarna in de achtervolging en kon nadien aansluiten, maar toen er opnieuw 9 renners in die groep ten aanval trokken liet hij zich verrassen. Hij eindigde zo als 10e. Ruben probeerde ook mee te springen met de grote vluchtersgroep, maar kreeg af te rekenen met last aan de rug en moest daardoor de wedstrijd verlaten.


15/04: Boutersem

Vanmiddag eindigde de GP Juwelier Wim Ruelens in Boutersem op een massaspurt waarin Rutger zich niet mengde. Hij kwam helemaal achteraan het peloton als 120e over de streep.


14/04: Zutendaal

Al vroeg in de wedstrijd reden er 7 renners weg in Zutendaal, waaronder Rutger. Rond halfweg koers kon hij zich afscheiden, samen met Porco en Homrighausen. Het peloton volgde toen al op ruime achterstand. Rutger eindigde als 2e na een lekke band in de slotronde, maar kroonde zich wel tot winnaar van het bergklassement. Ruben kon in de laatste ronde het peloton nipt voorblijven en eindigde als 26e.


13/04: Zonderschot

Door een valpartij vlak voor zijn neus stond Ruben kort na de start al stil in Zonderschot. Hierbij kwam een zadel terecht in het wiel van Ruben dat daardoor een klap kreeg waardoor hij niet meer verder kon.


08/04: Wieze

Ruben en Rutger reden vanmiddag in Wieze de tweede manche van de beker van België. Aan inzet en initiatief ontbrak het niet, jammer genoeg werden ze hier deze keer niet voor beloond. Rutger deed niet mee in de pelotonspurt en werd 101e, Ruben werd 140e.


07/04: PK Tijdrijden Leopoldsburg

Rutger eindigde vandaag als 3e op het PK tijdrijden in Leopoldsburg. De titel was voor Josh Teasdale, Sander Elen eindigde als 2e.


05/04: PK Ploegentijdrit Attenrode-Wever

Vandaag stond Rutger aan de start van het PK ploegentijdrit in Attenrode voor Vlaams-Brabantse ploegen. Rutger kreeg jammer genoeg direct na de start al af te rekenen met materiaalpech. Door een losgekomen crank moesten de 3 ploegmaats verder zonder Rutger. Ze kwamen amper 69 honderdsten van een seconde tekort voor de provinciale titel en eindigde zo als 2e.


04/04: Schoten

Rutger kleurde vandaag mee de wedstrijd in Schoten. In de 2e van in totaal 9 ronden ontstond de vlucht van de dag. De maximale voorsprong van de kopgroep bedroeg ongeveer anderhalve minuut. Op het einde konden 2 renners uit de groep ontsnappen. Rutger eindigde zo als 5e. Ruben kwam in het peloton als 100e over de streep.


31/03: Amay

Vluchters kregen vandaag in Amay weinig kans om voorop te blijven. Meer dan 30" was de voorsprong nooit. In de laatste ronde gingen 3 renners er wel vandoor. Rutger probeerde samen met Sylvain Moniquet (Ago - Aqua Service) nog naar de 3 leiders toe te rijden, maar konden er niet meer bij komen. Rutger eindigde zo als 4e.


25/03: Sint-Truiden

In Sint-Truiden reden 19 renners enkele ronden voor het einde weg en kregen snel een mooie voorsprong. Het peloton ging dus spurten voor de 20e plaats. Rutger finishte als 21e, Ruben werd 104e.


24/03: Beerzel

Rutger reed vandaag in de finale alleen naar een kopgroep van 3 renners toe die met een lichte voorsprong gingen spurten voor de zege. Hij eindigde als 3e. Ruben werd na enkele ronden opgehouden door een zware valpartij in het peloton. Hij kon zijn weg wel verderzetten en kwam als 42e over de streep.


18/03: Pijpelheide

Normaal zouden er vanmiddag 15 ronden moeten afgelegd worden in Booischot-Pijpelheide, maar door de extreme koude werd al voor de start beslist één ronde minder te rijden. In de 2e ronde gingen Rutger, Quentin Goossens en Jeroen Goeleven ervandoor. Zij reden al snel een voorsprong van minuten bij elkaar. De voorsprong werd zo groot dat het peloton na 11 ronden moest stoppen. Daarna werd beslist om ook de 3 koplopers nog één ronde minder te laten rijden, waardoor het totaal voor hen op 13 uitkwam. In de spurt won Rutger gemakkelijk voor Goossens en Goeleven, die af te rekenen kreeg met kettingproblemen in de eindsprint. Ruben mengde zich niet in de debatten tijdens de pelotonspurt en eindigde als 27e.


11/03: Betekom

Vandaag stond de wedstrijd in Betekom op het programma. Ondanks enkele pogingen konden Ruben en Rutger niet met een goede vluchtersgroep meespringen. Op enkele ronden van het einde reden er wel 5 renners weg, met Ruben Cumps (ploegmaat Rutger) en Niels Merckx (ploegmaat Ruben). Merckx kreeg echter af te rekenen met een lekke band waardoor het peloton ging spurten voor de 5e plaats. Rutger eindigde als 7e, Ruben eindigde in de buik van het peloton exact op de 100e plaats.


04/03: Zepperen

De start in Zepperen werd deze ochtend met een kwartier uitgesteld wegens problemen bij de inschrijvingen. Maar eens de koers op gang werd gefloten, ging het stevig vooruit. Met een gemiddelde snelheid van 45 km/h leek het bijna onmogelijk om te ontsnappen aan een pelotonspurt. Toch trok Rutger samen met Steven Van den Oetelaar en de Duitser Homrighausen door op enkele ronden van het einde. In de spurt pakte Rutger, net als vorig jaar, opnieuw de zege in Zepperen. Ruben reed ook een aanvallende wedstrijd, nam geen risico's in de pelotonspurt en kwam zo als 83e over de streep.


25/02: Brustem

Al snel ontstond er een kopgroep van een 10-tal renners, met daarin 3 ploegmaats van Rutger. Het duurde tot ruim half koers voordat er tegenaanvallen op gang kwamen. Rutger zat in de eerste achtervolgende groep, waar bij de start van de plaatselijke ronden nog een groep kwam aansluiten. In het slot kon Rutger nog wegrijden uit die groep met enkele anderen. 2 renners van de oorspronkelijke kopgroep bleven voorop, Rutger spurtte daarachter naar de 3e plaats. Ook Ruben probeerde een aantal keer mee te springen in een aanvalspoging. Hij eindigde in het peloton als 71e.

2017

10/10/2017: Heist-Goor

Vandaag stond de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma in Heist-Goor. In de voorlaatste ronde kwam alles opnieuw samen. Maar in de laatste ronde konden 3 renners zich nog licht afscheiden van het peloton. Rutger kwam als 9e over de streep.
Nu het seizoen erop zit kunnen Ruben en Rutger genieten van een welverdiende en deugddoende rustperiode.


08/10/2017: Alken

Vanmiddag reden Ruben en Rutger in Alken. Kort na de start viel de regen met bakken uit de lucht en dat zorgde ervoor dat er al snel enkele renners de rol moesten lossen. Rond halfweg wedstrijd gingen 3 renners in de aanval: Clé, Moris en Peelaers. Daarachter probeerde een duo het gat te dichten, nog eens daarachter probeerde Rutger met Van Goidsenhoven het gat te dichten. Pas vlak voor de streep konden ze vooraan aansluiten nadat ze nog een achterstand hadden van 45" bij het ingaan van de laatste ronde. De zege was voor Brent Clé voor Sven Moris en Rutger. Ruben eindigde in het peloton op de 32e plaats.


07/10/2017: Lommel-Kolonie

In een koers die bol stond van de aanvalspogingen in Lommel-Kolonie gingen 5 renners spurten voor de zege. Bram Van Broekhoven probeerde zijn medevluchters te verrassen maar werd vlak voor de streep bijgehaald door de overige renners van de vlucht. Het was zijn ploegmaat Jordi Meeus die won voor Van Broekhoven en Rutger.


01/10/2017: Rumst

In het eerste deel van de wedstrijd in Rumst kon er een ruime groep 50" wegrijden van het peloton. Maar na ongeveer 50 km kwam het peloton er terug bij. Dan was het even zoeken naar de goede ontsnapping maar die leek er dan te komen toen 4 renners ten aanval trokken. Naast Rutger zaten ook Dries Lehaen en het Stageco - Special Paint duo Kenny Willems en Han Devos in de vlucht. Ze kregen in de voorlaatste ronde echter het gezelschap van een 10-tal achtervolgers. Ploemgaat Felix De Groef leek op weg naar de overwinning, maar kwam in de laatste kilometer nog ten val bij een scherpe bocht. De anderen kwamen er dus opnieuw over en werd er gespurt. Rutger won de spurt voor Jasper Philipsen (BMC Development Team) en Jordy Bouts (Prorace Cycling Team) en pakte zo zijn 14e overwinning van het seizoen.


27/09/2017: Kemzeke

Vandaag stond Rutger met 72 andere renners aan de start in Kemzeke (Stekene). Al vroeg in de wedstrijd wist Rutger twee premies te pakken. Na ongeveer 50km raakten 24 renners voorop, daarbij ook Rutger. Net voor de laatste ronde viel Rutger aan, maar werd op ongeveer 4km van het einde weer gegrepen. Rutger nam als eerste de laatste bocht, op zo’n 250m voor de aankomst en won met ruim verschil zijn 13de van het jaar.


23/09/2017: Tienen

Rutger reed vandaag met een groepje naar de beslissende vlucht in Tienen. Het peloton kwam daarna niet meer terug. In de eindspurt vielen er een paar kleine gaatjes tussen de renners en Rutger eindigde als 7e.


17/09/2017: Momignies

Vandaag stond in Momignies de laatste manche van de beker van België op het programma. Na een vrij gesloten wedstrijd reden op 30 km van het einde 19 renners weg, daarbij Rutger en ploegmaten Ruben Cumps en Felix de Groef. Op de laatste klim reed Rutger samen met 5 anderen weg. In de sprint haalde Rutger het voor Moens en Deweer en boekte zo zijn 12e overwinning.
In de eindstand van de beker van België behaalde Rutger's ploeg VP Consulting - Zannata Cycling Team de 4e plaats.


13/09/2017: Retie

In de voorlaatste ronde van de GP Monseré in Retie kon Rutger met 5 anderen aansluiten bij een kopgroep van 5 renners. Uit de groep konden nog enkele renners wegrijden die gingen spurten voor de zege. Rutger eindigde als 8e.


10/09/2017: Aartselaar

Vanmiddag was er met de interclub in Aartselaar de tweede lange wedstrijd dit weekend. Ruben moest in de 3e van 7 ronden opgeven na een zware valpartij. In een put in het wegdek schoof zijn voorwiel weg en ging hij overkop. Rutger ging opnieuw in de tegenaanval op een kopgroep van een 14 renners en eindigde als 18e.


09/09/2017: Nieuwkerken-Waas

Vandaag reden Ruben en Rutger in Nieuwkerken-Waas. Na enkele ronden gingen de hemelsluizen een eerste keer open. Nadien kon Rutger met 2 anderen de achtervolging inzetten op 6 koplopers. Ze kwamen echter niet meer aansluiten. Ze konden nog wel één renner inlopen waardoor er ging gespurt worden voor de 6e plaats. Rutger werd 7e, Ruben eindigde achteraan het peloton als 90e.


03/09/2017: Meerhout

In een lastig te controleren wedstrijd met vele aanvalspogingen duurde het een tijdje voor een grote groep wegreed van een kleine 50 renners, met Rutger. Drie renners konden deze groep aan de aankomst nipt voorblijven. Rutger eindigde als 6e, Ruben kwam in de buik van het peloton als 70e over de streep.


02/09/2017: Zutendaal

Al in de 2e ronde ontstond de beslissende kopgroep van 4 renners. Zij konden tot meer dan 2 minuten voorsprong bij mekaar rijden. Verschillende tegenaanvallen kwamen tot stand, met Ruben en Rutger er enkele malen bij. De beslissende tegenaanval werd een groep van 13 renners met Rutger die gingen spurten voor de 5e plaats. Rutger werd 7e en dat was ruim voldoende voor zijn 2e eindoverwinning in het Euregioklassement. Ruben kwam als 34e over de streep en zakt zo nog één plaatsje in het klassement van de 7e naar de 8e plaats.


29/08/2017: Tremelo

Gisteren in Temelo ontstond na ongeveer een half uur koers een kopgroep van 6 renners, met Rutger. Even later werd de groep uitgedund tot 5 renners, in de finale tot 3 renners. Het werd dus een lastige opgave om voorop te blijven en in de laatste ronde kwam alles opnieuw samen en kwam het tot een massaspurt. Rutger eindigde als 13e en Ruben als 22e.


28/08/2017: Putte

In verschillende groepjes konden in Putte 13 renners wegrijden uit het peloton die gingen spurten voor de zege. Rutger eindigde als 5e en pakte zo al zijn 30e top-5 plaats van het seizoen. Ruben kon zich in de finale nog loswerken met 3 anderen uit het peloton en eindigde als 16e.


27/08/2017: Heerlerheide

Vanmiddag stonden beide broers aan de start in de Pijl van Heerlerheide, de voorlaatste wedstrijd van het MABS4.0 Euregioklassement. Rutger verdedigde er zijn leidersplaats met verve. Op het veeleisende parcours vol bochten en hellende stroken, waar 38 ronden moesten worden afgelegd, eindigde hij als 4e. De 3 renners op het podium vormden geen bedreiging in het klassement waardoor hij zijn voorsprong in het klassement uitbouwt tot 47 punten. Volgende zaterdag in Zutendaal is finishen voldoende om, net als 2 jaar geleden, het klassement te winnen. Ruben eindigde vandaag als 24e en stijgt daardoor ook naar de 7e plaats in het klassement.


26/08/2017: BvB Rummen

Rutger reed gisteren de Beker van België in Rummen. Hij kende daar één van zijn slechtste dagen van dit seizoen. Eerst zat hij ongeveer 1,5 ronde in een aanval met 8 renners. Zij kregen een maximale voorsprong van 45". Daarna reden er 24 renners weg, daarij kwam nog een grote groep aansluiten. Rutger kwam tot op 10 meter maar kreeg de laatste meters niet meer dicht. Hij eindigde achteraan het peloton als 113e. In de stand staat hij met nog één wedstrijd te gaan 42e met 13 punten.


25/08/2017: Aarschot

Rutger eindigde vandaag als 5e in het criterium van Aarschot. Na 50 ronden hadden 3 renners een voorsprong van 15" op een groepje van 4 renners. In de spurt werd Rutger nog geklopt door ex-veldritprof Vincent Baestaens.


21/08/2017: Dernycriterium 's-Gravenwezel + Geetbets

Rutger reed gisteren het dernycriterium van 's-Gravenwezel. In de eerste reeks van 15 ronden eindigde hij als 9e. In de afvallingswedstrijd viel hij als 2e uit waardoor hij 11e eindigde. In de grote finale over 20 ronden behaalde hij de 6e plaats. De winst was voor de Italiaan Davide Rebellin. Hij haalde het voor het plaatselijke Lotto Soudal-duo Tosh Van der Sande en Kris Boeckmans.

Ruben stond enkele uren daarvoor al aan de start in Geetbets. Al kort na de start reed Ruben naar een kopgroep van een 10-tal renners. Deze werd echter opnieuw gegrepen. Daarna rijdt hij opnieuw weg op een korte helling met Robin Mertens en Joachim Vanreyten. Kort daarna kwamen met Sven Noels, Sven Moris en Matti Helminen 3 ploegmaats van Rutger aansluiten in die groep. Na 65 km kreeg Ruben echter af te rekenen met een lekke band waardoor hij de wedstrijd moest verlaten. Vooraan kwamen daarna nog enkele renners aansluiten, maar de groep bleef wel voorop. De kans was er om een mooie uitslag te rijden, maar een lekke band besliste er dus anders over.


20/08/2017: BvB Hotton
Rutger behaalde vandaag de 15e plaats in de Beker van België-wedstrijd in het Waalse Hotton. Ondanks het zware parcours met meer dan 2000 hoogtemeters bleef alles dichtbij elkaar. 12 renners konden in verschillende groepjes het peloton voorblijven. Daarbij onder andere ploegmaats Ruben Cumps (5e plaats) en Sven Noels (10e plaats). Rutger kwam als 3e van het peloton over de streep op 25" van de winnaar.


17/08/2017: Hoeleden

Gisteren reed Rutger in een regenachtig Hoeleden. Er kwam nooit echt een echte lange ontsnapping tot stand. Maar in de voorlaatste ronde konden Van Goidsenhoven, Tooth en ploegmaat Jeroen Noels wegrijden. In het peloton stopte Rutger af voor zijn ploegmaat en dus gingen de 3 strijden voor de zege met een voorsprong van ongeveer 15 seconden op het peloton. In de pelotonspurt werd Rutger nog door één renner geklopt waardoor hij dus als 5e over de streep kwam.


14/08/2017: Kotem-Maasmechelen

85 renners stonden aan de start in Kotem. In de 4e van 26 af te leggen ronden ontstond er een kopgroep van 8 renners, met Rutger en zijn ploegmaat Sven Noels. In de finale splitste de groep in 2. In een spurt met 4 was Rutger de snelste en won zo zijn 11e wedstrijd dit seizoen. Ruben eindigde in het peloton op de 24e plaats.


13/08/2017: Sint-Lambrechts-Herk

Ruben stond in de namiddag aan de start in Sint-Lambrechts-Herk. Net zoals vorige week in Rapertingen vloog hij er opnieuw stevig in vanaf ronde 1. Eerst alleen, daarna met een klein groepje. Maar ook deze groep werd terug ingelopen. Daarna hield Ruben zich een aantal ronden stil in het peloton maar rond halfweg koers reed hij opnieuw weg met een groep van 7. Ploegmaat Jannes Valvekens verrichte uitstekend afstopwerk in het peloton. Daarna kwam er nog een groep van 15 à 20 renners aansluiten. Daardoor werd de groep te groot en was de samenwerking niet uitstekend. Ondanks enkele aanvallen in de kopgroep bleef het toch lang samen. Op het moment dat er dan toch afscheiding kwam, kon Ruben niet mee. Hij eindigde zo als 14e na alweer een sterke wedstrijd.


13/08/2017: BK Stabroek

Vandaag stond Rutger om 11 uur aan de start van het BK in Stabroek. Al snel ontstond de beslissende vlucht. Rutger probeerde wel verschillende keren mee te springen in een tegenaanval, zonder succes. Wanneer dan toch een groep van 16 renners vertrekt, zit Rutger er wel bij. Terugkomen tot bij de 12 leiders lukt jammer genoeg niet meer. Er werden wel 4 gelosten opnieuw ingerekend zodat er gespurt zou worden voor de 9e plaats. Rutger eindigde als 13e.


09/08/2017: Grobbendonk

De wedstrijd in Grobbendonk eindigde vanavond in een spurt met een klein groepje. In die spurt was Rutger de snelste waardoor hij zijn 10e zege van het seizoen pakte voor Pieter Jacobs. Ploegmaats Sven Noels en Tom Mertens eindigden als 3e en 4e.


06/08/2017: Rapertingen

Al in de eerste van in totaal 21 af te leggen ronde ontstond een kopgroep van 11 renners, met Ruben en Rutger. Hun voorsprong liep snel op naar 1 minuut, later tot 1'45". Op enkele ronden van het einde probeerde Ruben op de verrassing te spelen door aan te vallen. Een ronde later probeerde Rutger hetzelfde. De groep werd nog uitgedund tot 7 renners die zouden spurten voor de zege. Rutger kwam als eerste de laatste flauwe bocht uit en gaf zijn voorsprong niet meer uit handen, goed voor zijn 9e overwinning van het seizoen. Ruben moest in laatste instantie vooraan de rol lossen, werd jammer genoeg nog ingelopen door een achtervolgende groep en kwam zo als 22e over de streep na een sterke wedstrijd.


31/07/2017: Lommel-Barrier

Na 50 kilometer vertrok er in Lommel-Barrier een groep van 16 renners, met Rutger. Op 10 km reed Rutger samen weg met Guy Van Broeckhoven, Tom Willems en de Nieuw-Zeelandse renner James Fouche. Het werd een spurt met 3 aangezien Van Broekhoven ook de rol moest lossen vooraan. In de spurt haalde Rutger het vrij gemakkelijk en pakt zo zijn 8e zege van het seizoen. Ruben kwam als 19e over de streep.


30/07/2017: Ronde van Vlaams-Brabant Rillaar

In het eerste halfuur werd de beslissende groep gevormd van 15 renners, met Rutger en ook ploegmaat Sven Moris. De groep verzamelde een maximale voorsprong van meer dan 3 minuten, maar aan de aankomst zou deze slinken tot 45 seconden. In de spurt was Robin Mertens de snelste. In een milimeterspurt met 3 wist Michiel Broes zijn voorwiel net voor dat van Rutger over de streep te krijgen waardoor Rutger wel nog op een knappe 3e plaats eindigde in de daguitslag.
In de eindstand schuift Rutger op naar de 13e plaats met een achterstand van 1'10" op eindwinnaar Mathijs Paasschens. In het puntenklassement eindigt Rutger als 6e met 20 punten, 8 minder dan eindwinnaar Jordi Meeus. In het rushesklassement werd een 2e plaats behaald met 38 punten, 16 te weinig voor de winst. Ook in het bergklassement sprokkelde Rutger 6 punten, goed voor een 5e plaats.


29/07/2017: Ronde van Vlaams-Brabant Landen

Kort na de start kon een groep wegrijden, met Rutger daarbij. Hij probeerde tijdens de rushes opnieuw punten te pakken maar ook de leider in dat klassement Ylber Sefa pakte opnieuw veel punten. De voorsprong van de groep, die later groter zou worden nadat 2 groepjes nog kwamen aansluiten, was maximaal een kleine 2'30". Op 3 km van de streep kwam alles opnieuw bij mekaar en in de pelotonspurt wist Rutger ondanks alle inspanningen van tijdens de rit toch nog als 8e over de streep te komen.
Rutger staat met nog één rit te gaan 18e in de stand op 1'35". In het puntenklassement is hij 13e met 10 punten en in het rushesklassement blijft hij 2e met 28 punten, 11 minder dan de leider. In het bergklassement staat hij 12e met 1 punt.


28/07/2017: Ronde van Vlaams-Brabant Leefdaal

Rutger toonde zich vandaag in de rit in Leefdaal. Hij probeerde verschillende keren mee te springen in een vluchtersgroep en sprokkelde verschillende keren punten bij de rushes ter hoogte van de aankomstlijn. Bij de eerste doortocht eindigde hij in eerste instantie 2e, maar dit werd na de wedstrijd rechtgezet wegens diskwalificatie van Ylber Sefa wegens onreglementair spurten aangezien hij Rutger bijna ten val bracht. Ook de 2e rush schreef Rutger op zijn naam. Hij pakte ook een puntje in het bergklassement. In een gevaarlijke pelotonspurt voor de 7e plaats deed Rutger niet mee en kwam zo als 52e over de streep.
In de stand staat Rutger momenteel 20e met een achterstand van 1'35" op de leider. In het puntenklassement staat hij 17e met 5 punten, 22 minder dan de leider. In het rushesklassement staat hij na de 3e rit 2e met 15 punten, op 8 punten van leider Sefa. In het bergklassement staat hij 11e met 1 punt. Aangezien Sefa ook leider is in het bergklassement zal Rutger morgen met de blauwe trui van het rushesklassement mogen starten in de rit in Landen, die opnieuw start om 13.30 uur.


27/07/2017: Ronde van Vlaams-Brabant Leefdaal (tijdrit)

Vanavond werd Rutger knap 8e op 29" in de avondtijdrit van de Ronde van Vlaams-Brabant in Leefdaal. In de tussenstand staat hij 20e op 1'35", in het puntenklassement 14e en in het rushesklassement 3e.


26/07/2017: Ronde van Vlaams-Brabant Hakendover

Rutger sprong vandaag mee in een ontsnappingspoging die jammer genoeg niet lang voorop kon blijven. Hij pakte wel de rush bij de 5e doortocht aan de aankomstlijn. Hij nam niet meer deel aan de pelotonspurt en kwam zo als 90e over de streep. In het algemeen klassement staat hij uiteraard ook als 90e na de eerste rit met een achterstand van 1'46". In het rushesklassement staat hij 3e met 5 punten, dat is de helft van leider Ylber Sefa.
Morgenavond zal Rutger om 18.15 uur starten voor zijn tijdrit van 9 km.


23/07/2017: Kerniel

Ruben en Rutger reden vanmiddag in Kerniel een wedstrijd van ruim 140 km. Ondanks verschillende aanvalspogingen geraakte amper iemand weg. Enkel op het einde verbrokkelde het deelnemersveld volledig. 3 renners gingen spurten voor de zege. Daarachter was er een groepje met Rutger, die als 9e eindigde en leider blijft in het Mabs4.0 Euregioklassement. Ruben eindigde als 39e.


21/07/2017: Hulshout

Ruben ging vandaag onderuit in de tweede ronde en werd daarna uit koers genomen.


17/07/2017: Nieuwerkerken

Rutger reed vandaag in Nieuwerkerken. Uiteindelijk reden er 21 renners weg, Rutger zat niet mee en eindigde als 31e.


16/07/2017: Brecht

Ruben reed zondag in Brecht een aanvallende koers, maar geen enkele aanval bleef lang duren door het hoge tempo. De wedstrijd eindigde op een massasprint. Ruben eindigde in de buik van het peloton op een 54e plaats.


03/07/2017: Schaal Schoeters Beveren

Rutger reed vandaag met een groepje naar de kopgroep toe in de Schaal Schoeters in Beveren. Daaruit kon een drietal ontsnappen in de laatste ronde en spurten voor de zege. Rutger eindigde als 10e. Ruben eindigde in de buik van het peloton als 83e.


02/07/2017: BK TTT Borlo

Vandaag eindigde Rutger met VP Consulting-Zannata als 3e in de ploegentijdrit van de Beker van België in Borlo. In de stand voor de Belgische B-titel eindigden ze als 6e. Ze reden de 45 km in een tijd van 58'32"281, goed voor een gemiddelde snelheid van 46,12 km/h.
Ruben eindigde met zijn ploegmaats van Young Cycling Talent D&D als 17e in de Beker van België en 23e in de gemengde stand met de ploegen van de Lotto Topcompetitie. De eindtijd: 1h03'29"602, gemiddeld 42,52 km/h.


25/06/2017: Heusden-Zolder

Vandaag reden Ruben en Rutger dichtbij huis in Heusden-Zolder. Ze probeerden beiden regelmatig mee te springen in een vlucht, maar niemand geraakte weg. Ruben probeerde ook nog bij het ingaan van de laatste ronde, maar ook die aanval werd opnieuw gegrepen. Het werd dus een massaspurt. Rutger kwam als 7e over de streep, Ruben eindigde als 26e.


17/06/2017: Binderveld

Rutger reed vandaag in Binderveld op enkele ronden van het einde samen met een andere renner het gat dicht op 13 leiders. Even daarvoor hadden ploegmaats Yente Clauw en Jorg Hendrickx hun uiterste best gedaan om de kloof tussen de kopgroep en het peloton te verkleinen. Uit die groep ontsnapte nog één renner die won. Rutger eindigde als 5e.


11/06/2017: Kotem-Maasmechelen

Al in de eerste ronde ging Ruben ervandoor met Tom Mertens en de Nederlander Stephan Lotz. Enkele ronden later kregen zij het gezelschap van 9 achtervolgers. De rest van het peloton zou nooit meer komen aansluiten. Op 10 ronden van het einde werd de wedstrijd een tijdje stilgelegd na een zware valpartij. Na de herstart veranderde er niets meer aan het wedstrijdverloop. De 12 leken te gaan spurten voor de zege maar één renner bleef voorop. Daarachter verbrokkelde het wat en Ruben kwam als 9e over de streep. Rutger eindigde in het eerste peloton dat op 4 ronden van het einde moest stoppen als 19e.


05/06/2017: Hoegaarden-Meldert

Rutger reed vandaag in Hoegaarden-Meldert. In totaal moesten 6 ronden van ruim 14,5 km afgelegd worden. In de 3e ronde ontstond de definitieve kopgroep van 10 renners, waarvan er nog 7 zouden gaan spurten voor de zege. In de spurt was Rutger de snelste zodat hij al zijn 7e zege van het seizoen pakte. Ploegmaat Sven Noels eindigde nog op een knappe 4e plaats.


04/06/2017: Sinksenkoers Averbode

In het eerste kwart van de wedstrijd ontstond er een kopgroep van een 15-tal renners, waaronder Rutger. Zij konden stelselmatig hun voorsprong uitbouwen op het peloton. Ondanks een groep tegenaanvallers, konden zij toch voorop blijven. 3 renners konden nog wegspringen uit de kopgroep. Rutger eindigde als 5e. Ruben eindigde in het peloton op de 89e plaats.


03/06/2017: Houthalen-Helchteren

Vandaag stond de wedstrijd in Houthalen-Helchteren op het programma. Met lichte vertraging kon de wedstrijd toch van start gaan en ondanks enkele aanvalspogingen bleef het lange tijd een moeilijk te voorspellen wedstrijd. Toch kon een groep uit de greep van het peloton blijven. Op het einde kon Rutger samen met ploegmaat Sven Noels voorop blijven en kwamen ook in die volgorde als 1e en 2e over de streep. Voor Rutger is het al zijn 6e zege van het seizoen.
Ruben voelde zich vandaag minder en moest opgeven.


30/05/2017: Mol Rauw

Gisterenavond reden Ruben en Rutger de wedstrijd in Mol Rauw. In het begin van de wedstrijd was Ruben zeer aanvallend. Zijn ontsnappingspogingen werden echter telkens opnieuw gegrepen. Na 70 km ontstond er een kopgroep met Rutger, Helven, Robert, Segers, Van Den Berghe en Lehaen. De maximale voorsprong van deze groep steeg tot 40". Ruben probeerde nog wel af te stoppen in het peloton maar op 3 km van de streep werden ze opnieuw gegrepen. In de laatste km probeerde Rutger het nog met een ultieme uitval, maar op 100 meter van de streep werd hij opnieuw gegrepen en eindigde als 4e. Ruben spurtte niet meer mee en eindigde achteraan het peloton als 47e.


28/05/2017: BvB Wezembeek-Oppem

Het was een vrij gesloten wedstrijd gisteren in Wezembeek-Oppem. Buiten een aanval in de eerste ronde lukte het niemand om langere tijd voorop te blijven. Het werd dus een massaspurt. In die massaspurt mengde Rutger zich niet en zo kwam hij als 94e over de streep. Ruben had last van een mindere dag en moest, mede door de warme omstandigheden, de wedstrijd verlaten net na halfkoers.


25/05/2017: Tienen

Rutger reed vandaag een aanvallende wedstrijd in Tienen. Toen de beslissende vlucht van (in eerste instantie) 15 renners vertrok, zat hij samen met ploegmaats Tom Mertens en Sven Noels mee in de groep. Toen daaruit opnieuw 4 renners vertrokken, zat hij er opnieuw bij samen met Sven. Later kwamen er nog 4 anderen aansluiten. De overige renners van de kopgroep werden opnieuw ingelopen. In de laatste ronde was er nog een aanval van Lewis, Noels en Rietjens. Daarachter moest Rutger Robin Mertens nog voorlaten in de spurt voor de 4e plaats waardoor hij, net als vorige zondag in Othée, als 5e over de streep kwam.


21/05/2017: Othée

Kort na de start sprong Ruben mee in een eerste vluchtersgroep in Othée. Toen die groep opnieuw gegrepen werd, sprong Rutger mee met de volgende poging. Opnieuw zonder succes. In de tweede ronde was er dan een nieuwe aanvalspoging, opnieuw met Ruben. Zij konden heel de wedstrijd uit de greep van het peloton blijven, waarin Rutger uitstekend afstoppingswerk verrichtte voor zijn broer. Halfweg wedstrijd viel de kopgroep in 2 stukken. Ruben zat in het tweede deel maar kon op het einde zijn medevluchters nog voorblijven, die ingelopen werden door het peloton. Hij eindigde daardoor op een mooie 4e plaats. Rutger eindigde 15" later als 5e.


14/05/2017: PK Hamont-Achel

Gisteren stonden Ruben en Rutger in Hamont-Achel voor hun PK. Een wedstrijd over 27 ronden. Na enkele ronden ontstond de definitieve kopgroep van 19 renners. Daarbij naast Rutger ook al zijn 4 andere ploegmaats die aan de start stonden. Het peloton werd op 2 ronden voor het einde uit koers genomen wegens een te grote achterstand op het korte circuit. Ruben spurtte naar een 30e plaats, goed voor een 12e plaats voor het Limburgse kampioenschap bij de elite zonder contract. Vooraan was er ondertussen een ontsnapping van Sven Noels (ploegmaat van Rutger) en Pieter Van Oirschot konden wegrijden en bleven voorop. Deze 2 vormden geen bedreiging voor de 2 provinciale titels. Noels won de wedstrijd. De spurt voor plaats 3 werd gewonnen door Rutger voor Jordi Meeus, die zich beiden kroonden tot provinciale kampioen. Voor Rutger de bekroning van een nu al heel mooi seizoen!


07/05/2017: Helchteren + Vilvoorde

Gisteren reed Ruben de Trofee Maarten Wynants, een profwedstrijd in Houthalen-Helchteren. Hij had jammer genoeg een slechte dag en stapte na enkele ronden uit de wedstrijd.
Rutger reed in Vilvoorde. Na 90 km kon hij meespringen in een ontsnapping van 9 renners, die ongeveer een halve minuut voorsprong kon verzamelen. Ze werden echter in de laatste ronde terug gegrepen. Rutger kon zich wel nog goed positioneren in een chaotische massaspurt met een valpartij in de laatste bocht. Hij eindigde op een knappe 5e plaats.


04/05/2017: Kortenaken

169 renners stonden gisteren aan de start in Kortenaken. Op het einde van de 1e ronden reed er een groep van 15 renners weg. Zij konden een halve wedstrijd voorop blijven. Vanaf toen geraakte er niemand meer weg. Tot Boris Dron bij het ingaan van de laatste ronde probeerde en alleen voorop kon blijven. Daarachter werd gespurt voor de 2e plaats. Rutger nam geen risico's in de spurt en kwam achteraan het peloton als 138e over de streep.


01/05/2017: Kortessem

Het leek erop dat niemand zou kunnen ontsnappen vandaag in Kortessem. Elke aanval werd snel terug gegrepen. Tot in de 17e van 19 ronden Rutger samen ten aanval trok met Wouter Leten. In de voorlaatste ronde kwam Boris Dron ook nog aansluiten vooraan en had het koptrio bij het ingaan van de laatste ronde een voorsprong van 40" op het peloton. De winnaar zat dus vooraan. Rutger haalde het opnieuw in de spurt voor Dron en Leten en boekte zo zijn 4e opeenvolgende overwinning, zijn 5e al dit seizoen. Hij wordt hierdoor ook meteen de eerste leider van het MABS4.0 Euregioklassement. Ruben eindigde halfweg het peloton op de 53e plaats nadat hij tijdens de wedstrijd ook enkele keren probeerde mee te springen in een vluchtersgroep.


23/04/2017: Nieuwrode

Vandaag was er de wedstrijd in Nieuwrode over 11 ronden van 9 km. Een 150-tal renners stonden aan de start. Na enkele ronden ontstond er een kopgroep van 15 renners, waaronder Rutger. Zij reden al snel een voorsprong van 30" bij elkaar. Deze zou later nog groeien tot meer dan 1 minuut. In de laatste ronden waren er nog verschillende aanvalspogingen, maar alles leek vooraan opnieuw samen te komen. Toch kon er in de laatste 2 km nog een groepje van 4 renners wegrijden. Rutger haalde het in de spurt vrij gemakkelijk voor Matthias Houlmont en Simon Van Roy.
Ruben moest rond halfweg wedstrijd de koers noodgedwongen verlaten met kettingproblemen.


22/04/2017: GP Juul Marinus Zandhoven-Pulderbos

Rutger won dus deze namiddag de interclub ‘G.P. Juul Marinus’ in Zandhoven. Hij was de snelste van een 11 man sterke kopgroep die pas bij het ingaan van de laatste ronde wegreed. Zij reden een voorsprong van 30 seconden bij elkaar. De Brit Ross Lamb werd tweede, Stijn Demolder derde. Ruben werd 40ste op 148 gestarte renners.


18/04/2017: Neerpelt

Ruben en Rutger stonden om 18u aan de start in Neerpelt. Na vele talloze vruchteloze ontsnappingspogingen, reed Rutger samen met Tim Wouters, Edwin Thijs en Bram Vermeulen na anderhalf uur, weg uit het peloton. Mede dankzij het afstoppingswerk van Ruben, reden zij een maximale voorsprong van 35 seconden bij elkaar.
Op 1,5km van de meet reed Rutger alleen weg en kwam solo over de aankomst. De drie medevluchters kwamen 13 seconden later over de finish, het peloton 21" na Rutger. Ruben werd 40e.


17/04/2017: Retie

Rutger maakte vanmiddag in Retie lange tijd deel uit van een groep van 24 tegenaanvallers die op zoek gingen naar de 12 leiders. Wanneer ze kwamen aansluiten vooraan reden er opnieuw 12 renners weg, waaronder Rutger, die gingen spurten voor de zege. Rutger eindigde als 6e. Ruben eindigde in de restanten van een fel uitgedund peloton dat op 5 ronden van het einde uit wedstrijd werd gehaald als 45e.


15/04/2017: Zutendaal

Vanmiddag was er de wedstrijd in Zutendaal. De start werd uitgesteld omdat de inschrijvingen trager verliepen dan verwacht. Iets voor halfweg wedstrijd gingen 2 renners ervandoor. Zij reden verder en verder weg. Verder kon er niemand meer ontsnappen uit een fel uitgedund peloton. Rutger won de spurt voor de 3e plaats. In die spurt was er ook nog een zware valpartij. Ruben zat achter de valpartij maar kon deze gemakkelijk ontwijken en eindigde achteraan het peloton op 58e plaats.


14/04/2017: Zonderschot

Vanavond reed Rutger in Zonderschot bij Heist-op-den-Berg. Al snel ontstond de beslissende vlucht van 14 renners die gingen strijden om de zege. In het slot was er nog een groep tegenaanvallers die uit de greep van het peloton kon blijven, waaronder Rutger. Zo kwam hij als 16e over de streep in een razendsnelle wedstrijd met een gemiddelde net boven de 46 km/h.


09/04/2017: Dilsen-Stokkem

Rutger zat vandaag mee in de eerste echte vlucht van de dag. Zij kregen later nog gezelschap van een aantal renners en leken te gaan spurten voor de zege. Maar op het einde verbrokkelde het toch nog een beetje en konden 3 renners zich lichtjes afzonderen. Rutger won daarachter de spurt voor plaats 4 op 2 seconden van de winnaar. Ruben eindigde in het peloton en behaalde de 37e plaats. Amper de helft van de starters reden de wedstrijd uit.


08/04/2017: PK tijdrijden Leopoldsburg

Rutger moest vandaag als eerste van start gaan op het PK tijdrijden in Leopoldsburg. Dat hield hem alleszins niet tegen om een toptijd neer te zetten. Hij eindigde op een knappe 2e plaats op nog geen 12" van winnaar Geysen. Hij behaalde in zijn tijdrit over 32,8 km een gemiddelde snelheid van 45,23 km/h.

Top-3 elite zonder contract:
1. Kurt Geysen 43'18"922
2. Rutger Wouters 43'30"484
3. Timothy Stevens 43'53"098


06/04/2017: PK ploegentijdrijden Stok-Kortenaken

Pech voor VP Consulting-Zannata vanmiddag tijdens de ploegentijdrit. Sven Moris moest ziek afmelden en kon nog wel vervangen worden door Laurens Roels. Maar al bij de start liep het mis toen Matti Helminen met zijn voet in hek hek bleef hangen. Daardoor moest het team meteen een achterstand ombuigen op een vrij korte afstand voor een ploegentijdrit. Uiteindelijk werd het nog zeer nipt en behaalde de ploeg een tijd van 21'44"387, amper 1"086 trager dan de toptijd van Prorace Cycling Team. Net geen goud dus, maar toch een knappe wedstrijd en een gemiddelde snelheid van ruim 48,5 km/h.


05/04/2017: Memorial Staf Segers Schoten

Vandaag reed Ruben de Memorial Staf Segers in Schoten. De eerste ronden zat Ruben goed vooraan het peloton, maar het was onmogelijk om een goede aanval op poten te zetten door het razendsnelle tempo. Op 2 ronden van het einde verkrampte Ruben volledig waardoor hij de strijd moest staken. Het algemeen wedstrijdgemiddelde was ruim 45,5 km/h.


01/04/2017: Amay

Vandaag reed Rutger in Amay. Door het geringe aantal wedstrijden dit weekend in België stonden er 169 renners aan de start. Het werd uiteindelijk een massasprint en daarin was Jordi Meeus sneller dan Rutger, die als 2e eindigde. In de laatste bocht was er nog een valpartij rond de 5e positie, maar Rutger zat toen al verder vooraan waardoor hij niet gehinderd werd. De Nederlander Milan Vader vervolledigde het podium.


26/03/2017: Sint-Truiden

Vandaag behaalde Ruben de 71e plaats in Sint-Truiden. Ondanks mindere benen bleef hij doorbijten en eindigde in het peloton, dat op enkele ronden van het einde nog verbrokkelde door een valpartij. Rutger had materiaalpech en moest opgeven na 2 van de 17 ronden.


25/03/2017: Beerzel (Putte)

Ruben en Rutger stonden vandaag aan de start in Beerzel. Ze probeerden enkele keren aan te vallen, maar zonder succes. Rutger reed naar de 35e plaats en Ruben eindigde als 108e.


19/03/2017: Booischot Pijpelheide

Gisteren ontstond al snel de beslissende kopgroep in Booischot Pijpelheide, met ook Rutger erbij. Het peloton liet begaan en werd op enkele ronden van het einde uit koers genomen met een te grote achterstand. In de slotfase waren er in de kopgroep nog verschillende aanvallen en Rutger voelde zich niet super waardoor hij als 5e over de streep kwam. Ruben voelde zich ook verre van goed maar kwam toch nog als 18e over de streep.


11/03/2017: Wetteren

Rutger stond zaterdag aan de start in Wetteren. Ondanks het feit dat hij enkele keren probeerde mee te springen met een vlucht, miste hij uiteindelijk toch de definitieve vlucht. Een tegenaanval waarin hij wel mee zat werd echter terug gegrepen waardoor hij in het peloton binnenkwam op de 34e plaats.


05/03/2017: Zepperen

Vroeg op de dag stonden al 100 renners klaar in Zepperen voor de eerste wedstrijd van de dag. Na enkele ronden ontstond er een kopgroep van 13 renners, waarbij Rutger. Zij verzamelden een voorsprong van ongeveer 1'30". Ook Ruben probeerde een aantal keer te demarreren, maar zonder succes. In de spurt maakte Rutger het knap af en pakte zo zijn eerste zege van het nieuwe wielerseizoen. Ruben eindigde in het peloton op de 45e plaats.


26/02/2017: Brustem Sint-Truiden

Rutger reed vanmiddag in Brustem. Nadat er een kopgroep van ruim 10 renners was ontstaan, ging hij mee in de tegenaanval met een ruime groep. Maar die was een maat voor niets. Daarna ging hij opnieuw in de tegenaanval, samen met Niels Merckx. Na ongeveer 20 km met z'n tweeën tussen de kopgroep en het peloton te hebben gehangen, kregen ze opnieuw versterking van enkele anderen in de 2e van 4 plaatselijke ronden. Rutger kon de spurt winnen van zijn groep en behaalde zo een 12e plaats.


19/02/2017: Clubkampioenschap Heusden-Zolder

Ruben had er van bij de start zin in tijdens de oefenkoers op het circuit van Zolder. Van in de eerste ronde ging hij in de aanval. Later krijg hij het gezelschap van 9 anderen. 1 renner moest vooraan lossen rond halfweg koers waardoor er nog 9 renners overbleven vooraan. De groep vooraan viel nog een beetje uit mekaar op het einde. Rutger eindige in zijn eerste wedstrijd voor VP Consulting-Zannata CT zo als 5e, Ruben werd 9e.
Het peloton, of wat er nog van overbleef, eindigde op meer dan 4 minuten.


1/02/2017: Nieuw seizoen op komst

Binnen enkele weken start het nieuwe seizoen. Voor Ruben en Rutger zal dit starten op het circuit van Zolder op zondag 19 februari. Ruben rijdt dit seizoen opnieuw voor een (uitgebreider) Young Cycling Talent D&D. Rutger maakte in de winter dan weer de overstap naar VP Consulting-Zannata Cycling Team.

2016

29/10/2016: Transfer Rutger

Na 3 seizoenen bij Profel - United Cycling Team, verlaat Rutger het Limburgse team. Vanaf 1 januari 2017 maakt hij officieel deel uit van het VP Consulting - Zannata Cycling Team.

Ruben blijft na een geslaagd seizoen bij Young Cycling Talent Demer & Dijle.


11/10/2016: Heist-Goor

Vandaag was er de sluitingsprijs van het wegseizoen 2016 in Heist-Goor. Al vrij snel ontstond er een kopgroep van een 15-tal renners. Zij verzamelden een voorsprong van ongeveer 1 minuut. Het sein voor het peloton om de achtervolging te starten. Zij werden later opnieuw gegrepen. Ondanks enkele late ontsnappingspogingen werd het toch een massaspurt. In de spurt geraakte Rutger ingesloten waardoor hij als 24e over de streep kwam.


09/10/2016: Alken

In de 2e ronde kreeg Rutger af te rekenen met een spaakbreuk van het achterwiel. Een ronde later kon hij, na een snelle wielwissel, vrij snel opnieuw aansluiten achteraan het peloton. Met nog enkele ronden te rijden ontstond er een kopgroep van 8 renners, waaronder Ruben. Rutger probeerde enkele keren nog samen met enkele anderen aan te sluiten, maar zonder succes. De 8 koplopers gingen dus strijden voor de zege. Ruben eindigde als 6e. Enkele renners konden nog nipt het peloton voorblijven. Rutger eindigde als 16e, als 4e van het peloton.


08/10/2016: Lommel Kolonie

Al snel ontstond er een kopgroep van 4 renners in Lommel Kolonie, waarvan er later één renner nog terug werd ingelopen door het peloton. Op enkele ronden van het einde was er nog een tegenaanval van 2 renners. Zij konden nog uit de greep van de rest blijven. Rutger sprong ook nog weg in de laatste ronde samen met Nick De Weerdt en kon hem nipt kloppen in de spurt voor de 6e plaats. Ruben had een slechte dag en werd uit wedstrijd gehaald.


02/10/2016: Porcheresse

Rutger pakte vandaag zijn 7e overwinning van het seizoen. In de wedstrijd in het Waalse Porcheresse won hij voor ploegmaat Sten Van Gucht en Nils Heyns. In de laatste ronde konden er 7 renners voorop blijven. Ruben stapte rond halfweg wedstrijd af. De wedstrijd werd gekenmerkt door heel veel regen en wind.


28/09/2016: Kemzeke-Stekene

Rutger eindigde vandaag als 4e in Kemzeke. Rond halfkoers ontstond er een kopgroep van 25 renners in Kemzeke. Hij kon er samen met 2 anderen nog naartoe rijden, het peloton werd later uit koers genomen. Op 2 ronden van het einde reden er 7 renners weg uit de kopgroep. Rutger reed er opnieuw naartoe, deze keer alleen. De anderen werden uiteindelijk nog op anderhalve minuut gereden. In de laatste 2 km reden nog 2 renners weg en in de spurt voor de 3e plaats werd hij geklopt door Jelle Cant.


18/09/2016: Meerle

In Meerle bleven 8 renners voorop vanmiddag. Rutger eindigde als 13e in de pelotonspurt en werd zo 21e. Ruben had een mindere dag en verliet halfkoers de wedstrijd.


14/09/2016: Retie

Rutger eindigde vandaag in een achterliggend peloton op de 48e plaats in Retie. Ruben werd na 100 km uit wedstrijd genomen samen met een groep van ongeveer 20 renners.


11/09/2016: Zepperen

In de laatste ronden van de wedstrijd in Zepperen ontstond een kopgroep van in totaal 8 renners die ging spurten voor de zege. Rutger spurtte naar een 5e plaats. Ruben eindigde achteraan het peloton op de 32e plaats.


10/09/2016: Geel

Al in het eerste deel van de wedstrijd ontstond de kopgroep van 7 renners die zou strijden voor de zege. Daarachter ontstond een grote achtervolgende groep met Rutger, die op enkele ronde van het einde nog wat kleiner zou worden. Rutger spurtte naar de 8e plaats. Ruben had een mindere dag en verliet op 8 ronden van het einde de wedstrijd.


06/09/2016: Booischot-Pijpelheide

Rutger klopte zonet Thomas Demolder en pakte zo in Booischot-Pijpelheide zijn 6e zege van het seizoen!
Op 40 km van de streep reden de 2 samen weg, na verschillende andere aanvalspogingen. Ze konden een voorsprong van maximum 45" verzamelen.


04/09/2016: Meerhout

Rutger reed vandaag een aanvallende wedstrijd. Hij zat in de kopgroep van 18 renners die eerst werd uitgedund tot 16 renners, waar later nog een 15-tal anderen zouden komen aansluiten. Op enkele ronden van het einde reden er uit die kopgroep 8 renners weg, 2 renners van de Lotto-ploeg konden nog aansluiten. Rutger eindigde daarachter als 11e. Ruben finishte in het peloton op de 76e plaats.


03/09/2016: Zutendaal

Het peloton moest vandaag vroeger afstappen wegens een te grote achterstand in Zutendaal. 35 renners bleven voorop. Ruben eindigde 45 nadat hij in het begin al probeerde mee te springen met een vluchtersgroepje, zonder succes. Rutger stapte enkele ronden voor het einde af.
In de eindstand van het Mabs4.0 Euregioklassement eindigt Rutger als 2e met 211 punten. Ruben eindigt als 6e met een totaal van 146 punten.


29/08/2016: Putte

Al vrij snel vertrok de goede vlucht in Putte. Ze konden een voorsprong opbouwen van ongeveer een halve minuut. Op het einde groeide de voorsprong nog verder en dus gingen de leiders strijden voor de zege. Ploegmaat Michiel Broes won, nadat hij Arno Crabbé nog voorbij reed. Rutger eindigde 3e.


26/08/2016: Aarschot

Rutger reed vanmiddag het criterium in Aarschot. Al snel sprongen er 3 renners weg uit het peloton, maar ze bleven uiteindelijk met 2 over. Die 2 dubbelden zelfs het peloton waardoor zij op 5 ronden van het einde de wedstrijd moesten verlaten. Rutger reed wel de hele wedstrijd aangezien hij mee zat in een groep van 7 achtervolgers. Hij sprintte naar een 4e plaats. Het is al de derde keer deze week dat hij op de 4e plaats eindigde, na Geetbets op maandag en gisteren nog in Jauche.


25/08/2016: Jauche

Rutger behaalde vandaag een mooie 4e plaats in de tweede wedstrijd deze week in Jauche. In het eindklassement van deze 2 wedstrijden werd hij 5e. De top-3 reed lange tijd op kop. Rutger kreeg op 3 ronden af te rekenen met kettingproblemen en stond daardoor ongeveer een halve minuut stil. Hij maakte opnieuw de sprong naar het peloton en kon daaruit nog wegrijden op 8 km van de streep en kwam zo alleen binnen op de 4e plaats op 30 seconden van de 3 leiders, het peloton eindigde op 40 seconden.


23/08/2016: Jauche

Het bleef lang gesloten in Jauche, tot op 4 ronden van het einde. Toen gingen 11 renners in de aanval. Rutger ging nog met 4 anderen in de tegenaanval maar konden niet meer aansluiten. Rutger eindigde als 13e. De zege ging naar ploegmaat Lennert Teugels.


22/08/2016: Geetbets

Rutger behaalde een knappe 4e plaats in Geetbets. Op 3 ronden van het einde werden de 2 leiders opnieuw gegrepen en kort daarna vertrokken er opnieuw 2, die zouden strijden voor de zege. Rutger pakte daarachter de 2e plaats in de pelotonspurt.


18/08/2016: Hoeleden

Rutger had vandaag opnieuw geen goede benen in Hoeleden en verliet de wedstrijd op 3 ronden van het einde.


15/08/2016: Tielt-Winge + Kotem-Maasmechelen

Rutger voelde zich in het begin van de wedstrijd niet goed genoeg om mee te gaan in het offensief in Tielt-Winge. Na halfkoers zou hij wel mee proberen weg te springen, wat hem op het einde een 19e plaats opleverde.
Ruben reed in Kotem-Maasmechelen en eindigde daar 22e. Na 15 km kreeg hij af te rekenen met 2 kapotte spaken, waardoor hij 2 keer van fiets wisselde. In de pelotonspurt moest hij nog in de remmen om niet te vallen waardoor hij nog enkele plaatsen verloor.


14/08/2016: Sint-Lambrechts-Herk

Rutger eindigde vandaag 4e in Sint-Lambrechts-Herk, ondanks slechte benen. Net voor half wedstrijd rijden er 6 renners weg, die een voorsprong van maximum 40 seconden hadden. Daarna splitste de groep in 2. 4 renners, waaronder Rutger konden bij de 3 koplopers aansluiten en daaruit reden er terug één voor één 3 weg. Ruben had een mindere dag en verliet de wedstrijd na 80 km.


10/08/2016: Grobbendonk

Op zijn 25e verjaardag ging Rutger van start in Grobbendonk. De start werd met 45 minuten uitgesteld. Ondanks verschillende aanvalspogingen leek niemand weg te geraken. Maar uiteindelijk zouden toch 2 renners voorop geraken en strijden voor de zege. Rutger eindigde in het peloton op de 67e plaats.


07/08/2016: Antwerpse Havenpijl + Rapertingen

Het was niet bepaald de beste dag van het jaar voor The Wouters Brothers. Rutger moest opgeven in de Antwerpse Havenpijl en Ruben moest stoppen in Rapertingen nadat hij moest overgeven. Later mocht hij nog wel kilometers malen achteraan het peloton.


02/08/2016: Baal

Rutger besliste om ook vandaag nog te koersen in Baal. In de 5e ronde reed hij naar de kopgroep. Daarna reed hij 4 ronden met 12 renners voorop. Toen ze opnieuw werden ingelopen vertrokken er 5 renners. Op 4 ronden van het einde kwam hij, samen met Patrick Van Roosbroeck, tot op 15" van de leiders, terwijl het peloton meer dan 1 minuut achterstand telde. Uiteindelijk eindigde Rutger als 6e.


01/08/2016: Lommel-Barrier

In de eerste helft van de wedstrijd probeerde Ruben verschillende keren mee te glippen in een aanval. Maar uiteindelijk bleef een groep met Rutger voorop en hij boekte, net na 5 dagen Ronde van Vlaams-Brabant waar hij zaterdag nog ten val kwam, zijn 5e zege van het seizoen! Ruben kwam nog bijna ten val in de pelotonspurt waardoor hij enkele plaatsen verloor en 20e eindigde.


31/07/2016: Pepingen Ronde van Vlaams-Brabant rit 5

Ook de laatste rit eindigde in een massaspurt. Rutger spurtte niet mee en kwam als 58e over de streep. In de eindstand eindigt hij op een mooie 15e plaats op 54" van eindwinnaar Guillaume Seye.
In het puntenklassement eindigt hij als 31e en in het rushesklassement als 7e.


30/07/2016: Leefdaal Ronde van Vlaams-Brabant rit 4

In de eerste ronde was Rutger het slachtoffer van een valpartij. Gelukkig kon hij later opnieuw aansluiten. In de laatste ronde werden de vluchters, die in de eerste ronde al vertrokken, opnieuw gegrepen en werd het dus, net als vorig jaar, een massaspurt in Leefdaal. Rutger bolde als 78e over de streep.
In de tussenstand stijgt hij opnieuw 2 plaatsen en komt zo de top-15 binnen, op 54" van Guillaume Seye. In het puntenklassement staat hij 27e met 3 punten en in het rushesklassement 6e met 9 punten.


29/07/2016: Tijdrit Landen Ronde van Vlaams-Brabant rit 3

Rutger behaalde vanmiddag een knappe 10e plaats in de tijdrit in Landen. Hij reed de 8,8 km in een tijd van 11'31"176, goed voor een gemiddelde snelheid van 46 km/h. In de tussenstand springt Rutger naar de 17e plaats op 54" van leider Guillaume Seye. In het puntenklassement heeft hij nu 3 punten, goed voor een 22e plaats, in het rushesklassement veranderd er niets en blijft hij 5e.


28/07/2016: Stok-Kortenaken Ronde van Vlaams-Brabant rit 2

Rutger probeerde enkele keren mee te springen in een aanval in het begin van de wedstrijd, waardoor hij nog 6 punten extra pakte in het rushesklassement. Wanneer rond halfweg wedstrijd de koers volledig openbrak, liet Profel-United zich volledig verrassen. In een groep van een 50-tal renners zat er geen enkele renners van het team. Het sein om een tegenreactie op poten te zetten, zodat ze later uiteindelijk toch met 5 van de 6 renners konden aansluiten. Rutger eindigde als 19e op 23" van winnaar Nick De Weerdt. In het klassement staat hij na 2 ritten 25e op 49" van leider Jens Moens en in het rushesklassement staat hij 5e met 9 punten, 12 minder dan leider Thomas De Troch.


27/07/2016: Rillaar Ronde van Vlaams-Brabant rit 1

Rutger ging al snel mee in de aanval vandaag. Later zou de kopgroep nog aandikken tot een 65-tal renners. De anderen kwamen er niet meer bij en eindigden allemaal op meer dan 5 minuten. Enkele renners moesten vooraan nog de rol lossen. In de kleine ronden op het einde probeerden nog verschillende renners te demarreren. Rutger kwam als 31e over de streep op 40" en dat is meteen ook zijn plaats en achterstand in de huidige tussenstand. Bij de eerste rush van de dag pakte hij ook 3 punten waardoor hij 5e staat in het rushesklassement met 11 punten achterstand op veldrijder Van Kessel.


24/07/2016: Kerniel

Vandaag was er het provinciale kampioenschap in Kerniel, meteen ook de voorlaatste wedstrijd van het MABS4.0 Euregioklassement. 118 renners stonden aan de start, waaronder slechts een 40-tal Limburgers die zouden meestrijden voor de titels bij de beloften en elite zonder contract. Rutger eindigde als 19e en verliest zo met een paar punten zijn leiderstrui aan Sven Noels, die de wedstrijd won. Ruben kwam als 69e over de streep.


21/07/2016: Hulshout

Na halfweg wedstrijd ontstond er een kopgroep van een 50-tal renners. Bij het ingaan van de kleine ronden verbrokkelde het hele deelnemersveld. Ruben kwam terecht in één van de achtervolgende groepen en eindigde als 60e.


18/07/2016: Nieuwerkerken

Wegens een tractor op het parcours werd de wedstrijd even stopgezet na 1 ronde. Na een minuut stil te staan werd er opnieuw gestart. 16 renners konden in de laatste ronden een voorsprong uitbouwen en voorop blijven. Ruben eindigde als 47e en Rutger eindigde als 62e na een wedstrijd waarin hij regelmatig last had met zijn versnellingsapparaat.


17/07/2016: Brecht

Ruben behaalde vanavond de 55e plaats in Brecht. Hij sprintte niet mee in de pelotonspurt. De vele aanvalspogingen konden niet standhouden.


15/07/2016: Geel

Vanavond stonden 102 renners aan de start voor 30 ronden in Geel. Door het hoge tempo werd zowat elke ontsnappingspoging snel terug gegrepen. Helemaal op het einde was er toch een aanvalspoging van Kristof Dhollander. 4 renners, waaronder Rutger, gingen nog in de tegenaanval en Alexander Geuens kon daaruit opnieuw ontsnappen en won de wedstrijd. Dhollander werd 2e voor Dries Hollanders. Rutger kon de 4e plaats nog pakken door medevluchter Boris Van Renterghem en een aanstormend peloton af te houden.


09/07/2016: Welkenraedt

Rutger behaalde vandaag de 5e plaats in Welkenraedt. Ruben eindigde achteraan het peloton op de 60e plaats. Ze waren beiden ook de snelste bij een premiespurt. De zege was voor Sven Noels.


04/07/2016: Schaal Schoeters Beveren

Ruben probeerde vandaag verschillende keren mee te springen in een ontsnapping, maar zonder succes. Door het hoge tempo scheurde het peloton regelmatig. In de laatste ronden kwam er een definitieve splitsing in het peloton. Ruben eindigde in het eerste peloton op de 64e plaats.


03/07/2016: BK TTT Borlo

Vanmiddag behaalde Profel - United CT de 9e plaats op het BK Ploegtijdrijden. Ze reden de 45 km in een tijd van 58'49"325. Ze behaalden hiermee een gemiddelde van exact 46 km/h.


30/06/2016: Oplinter-Tienen

Pech voor Rutger vandaag in Oplinter-Tienen. Al halfweg de eerste ronde moest hij de wedstrijd verlaten met een lekke band.


26/06/2016: Heusden-Zolder

In Heusden-Zolder reden al snel Tom Mertens en Sven Noels weg. Ze bleven de hele wedstrijd voorop, ondanks een achtervolgende groep van een 8-tal renners die later uitgedund zou worden tot 3. Zowel Ruben als Rutger zaten bij deze 3, net als Guy Van Broekhoven. Rutger eindigde op de 3e plaats, Ruben eindigde als 5e.


25/06/2016: Jeuk (Gingelom)

Rutger had vandaag geen goede dag en verdween rond halfweg wedstrijd uit koers. Morgen is er een bijna-thuiskoers voor Ruben en Rutger in Heusden-Zolder. De start wordt gegeven om 16.00 uur.


22/06/2016: Tienen

Vanavond reden al in de eerste ronde 15 renners weg die een ruime voorsprong konden verzamelen. Op 40 km van het einde ontstond er een achtervolgend groepje van 3 renners, met Rutger. In de eindspurt drong Rutger niet aan en zo kwam hij als 18e over de streep.


21/06/2016: Romsée
Rutger pakt zijn 4e overwinning van het seizoen in Romsée! 56 renners stonden aan de start. Al vrij snel reden er 2 renners weg. Ze verzamelden 25" voorsprong. Rutger reed het gat dicht met heel het peloton in zijn wiel. Daarna reden er opnieuw 2 renners weg die 1' voorsprong hadden. Pas in de laatste ronde werden ze terug gegrepen. In een spurt met 11 was Rutger dan de snelste.
Morgenavond om 18.00 uur staat Rutger aan de start in Tienen.


19/06/2016: Brunssum

In Brunssum moesten de renners 33 ronden afwerken op een heuvelachtig parcours. Dat zorgde voor grote verschillen tussen de renners onderling waardoor rond half wedstrijd reeds de helft de wedstrijd had moeten verlaten omdat ze gedubbeld werden op het kleine circuit. De Nederlander Robbert De Greef was te sterk voor de rest en kwam solo over de streep. Daarachter was er een groepje van 4 renners. Uit de restanten van het peloton kon Rutger ontsnappen in de voorlaatste ronde en zo eindigde hij op de 6e plaats. Ruben moest na ongeveer 3 kwart wedstrijd de koers verlaten met een groep en werd als 35e geklasseerd.
Door zijn 6e plaats vandaag wordt Rutger meteen de nieuwe leider in het MABS4.0 Euregioklassement, de opvolger van het Mediaan Euregioklassement, dat hij vorig jaar won en waarvan hij toen ook aan de leiding kwam na de wedstrijd in Brunssum.


18/06/2016: Binderveld

In Binderveld ontstond in de 3e ronde een kopgroep van 15 renners, met Rutger. Zij konden een voorsprong opbouwen van 2'30". In de eindspurt raakte Rutger ingesloten waardoor hij als 6e over de streep kwam.
Zoals gisterenavond reeds gemeld zullen Ruben en Rutger morgen van start gaan in Brunssum.


17/06/2016: Buchten

Het criterium in Buchten is wegens een hevig onweer stopgezet na 3 van de 40 ronden.
Zondag zullen zowel Ruben als Rutger aan de start staan van het Bergcriterium in Brunssum. De start is om 14.45 uur voor 33 ronden van 3,1 km.


12/06/2016: Aartselaar

Rutger probeerde enkele keren mee te springen in een vluchtersgroep, maar zonder succes. Hij geraakte wel mee in de beslissende tegenaanval op 12 leiders, waaruit hij op het einde nog kon ontsnappen en zo als 13e over de streep kwam. Voor de wedstrijd kreeg hij nog af te rekenen met een ontplofte band.


11/06/2016: Nieuwrode

Pech voor Rutger vandaag in Nieuwrode. Hij moest op een aantal ronden van het einde opgeven na een spaakbreuk toen hij in de eerste achtervolgende groep zat.
Morgen krijgt hij een herkansing met de wedstrijd in Aartselaar. De start wordt gegeven om 14.30 uur.


05/06/2016: Hamont Achel en Memorial Van Coningsloo

69 renners stonden aan de start te Hamont-Achel onder een stralende zon.
In de eerste koershelft waren er talrijke aanvalspogingen, waaronder Ruben ook enkele keren deel van uit maakte, al kregen deze nooit een vrijgeleide.
In de tweede koershelft ontstond er een kopgroep van 5 renners, Ruben kon samen met enkele andere medevluchters het gat dichten naar de kopgroep.
Deze groep was 15 man sterk en kon een voorsprong bijeen rijden van 1'.
Enkel Sander Elen wist de sprint te ontlopen en kwam met een kleine voorgift alleen binnen. Daarachter moest er gesprint worden voor de 2e plaats en hier eindigde Ruben op een mooie 7e plaats.


Rutger reed de Memorial Van Coningsloo. Het werd een razendsnelle wedstrijd in zeer warme omstandigheden. Al van bij de start lag het tempo hoog en dat zorgde voor verschillende breuken in het peloton. Uiteindelijk bereikte de helft van de renners de finish niet. Een groep van een 15-tal koplopers werd in de laatste ronde opnieuw ingelopen door het peloton waardoor we dus een massaspurt kregen voor de zege. Rutger kwam binnen in de buik van het peloton op de 56e plaats.


02/06/2016: Stok-Kortenaken

Rutger eindigde als 4e in de massaspurt in Stok-Kortenaken. Ondanks verschillende aanvalspogingen kon niemand voorop blijven.


31/05/2016: Mol Rauw

Ruben besliste last minute om vandaag toch van start te gaan in Mol Rauw. Als eerste aanvaller van de dag, reed hij een hele koers voorop en reed hij actief mee.
Hij eindigde uiteindelijk op een knappe 8e plaats. De eerste 4 plaatsen waren voor Crelan-Vastgoedservice.


29/05/2016: Wezembeek-Oppem

Ondanks vele aanvalspogingen geraakte niemand weg in Wezembeek-Oppem. Toch kwam er helemaal op het einde een definitieve afscheiding. 8 renners begonnen de spurt voor de zege. Rutger begon de spurt van ver, maar niemand geraakte er nog over. Zo behaalde hij zijn 3e overwinning op rij.


22/05/2016: Othée

65 renners reden vandaag de wedstrijd in Othée. 3 renners konden voorop blijven, waaronder Rutger. Hij won de spurt voor Maxim Panis en boekte zo zijn 2e zege op rij. Ruben eindigde als 19e. Het slechte weer zorgde ervoor dat de renners bijna onherkenbaar waren op het einde van de wedstrijd.


16/05/2016: Meldert-Hoegaarden

Rutger won vanmiddag de spurt van een 9 renners tellende kopgroep in Meldert-Hoegaarden en pakt zo na 6 podiumplaatsen zijn eerste zege van het seizoen!


15/05/2016: Sinksenkoers Morgan Blue Classic Averbode

Rutger kwam met een groepje in de laatste ronde aansluiten bij de leiders in Averbode. Het werd een spurt met een 20-tal renners. Net als gisteren werd hij opnieuw nipt geklopt en eindigde zo opnieuw 2e. Ruben moest in de 6e ronde de rol lossen en verdween op het einde van die 6e ronde uit de wedstrijd.


14/05/2016: Houthalen-Helchteren

Vandaag stonden 55 renners aan de start in Houthalen-Helchteren voor 20 ronden van 6 km. In de 2e ronden ontstond een kopgroep van 3 Nederlanders die lange tijd voorop zouden blijven. Ruben en Rutger reden in de achtervolgende groep van 18 renners, die nog 1 renner zou verliezen met materiaalpech. Op enkele ronden van het einde kwamen de achtervolgers aansluiten en kregen we dus 20 koplopers. 6 renners gingen opnieuw in de aanval, waaronder Rutger, maar zonder succes. Even later was het echter wel de goede ontsnapping met 3 renners, waarbij opnieuw Rutger. In de spurt werd hij nipt geklopt door de Duitser Benjamin Sydlik, die vorig jaar ook al deze wedstrijd won. Thuisrijder Dries Hollanders werd 3e. Ruben moest op het einde samen met enkele anderen een gaatje laten maar won uiteindelijk nog wel de spurt van zijn groepje en eindigde 17e.


08/05/2016: Pro Challenge Helchteren

Rutger reed vandaag bijna heel de wedstrijd mee in de kopgroep met daarbij alle grote namen bij de profs die mee aan de start stonden. Hij eindigde als 17e. Ruben had een slechte dag en gaf op na 95 km.


01/05/2016: Kortessem

Ruben en Rutger reden vandaag beiden een aanvallende wedstrijd waarin ze verschillende keren mee proberen te springen met een groepje. Maar pas in de laatste ronden ontstond de beslissende kopgroep van 10 renners. Helemaal op het einde sprong nog één renner weg waardoor het peloton spurtte voor de 12e plaats. Rutger won die pelotonspurt. Ruben geraakte ingesloten en eindigde zo op de 42e plaats.


24/04/2016: GP Affligem + Molenstede

Ruben kwam na 60 km ten val in de GP Affligem en moest daardoor opgeven. De kwetsuren vallen gelukkig wel mee.
Rutger werd in Molenstede 12e, 4 renners bleven voorop. Uiteindelijk reden slechts 18 renners uit en alles lag volledig uit mekaar.


23/04/2016: GP Juul Marinus Zandhoven

Rutger sprong gisteren in de laatste ronde nog met een paar anderen weg uit het peloton en won de spurt van dat groepje en eindigde zo als 17e. Ruben kreeg op 5 km van de streep nog af te rekenen met een lekke band, maar kon toch nog terug aansluiten. Wietse Fierens bracht hem nog naar voor in het peloton om te spurten. In die spurt kreeg hij niet veel ruimte waardoor hij nog wat moest inhouden. Hij eindigde als 43e.
Vandaag start Ruben in de GP Affligem, Rutger in Molenstede.


17/04/2016: Nieuwrode

In Nieuwrode wisselde de weersomstandigheden elke ronde weer. Regen, hagel, onweer, droog en zonneschijn wisselden mekaar af. Een kopgroep van 7 renners, waarvan één op het einde nog werd ingelopen, reed voor de zege. Ruben probeerde tijdens de wedstrijd door hard aan de kop te sleuren van het peloton om de groep opnieuw te laten aansluiten bij de koplopers, maar bekocht later die inspanningen en moest op één ronde van het einde de wedstrijd verlaten. Hij eindigde 59e. Rutger won een ronde later de pelotonspurt en werd dus 7e.


16/04/2016: Zutendaal

Rutger sprong samen met 10 anderen weg na een aantal ronden uit het peloton. Het peloton kwam niet meer terug en finishte uiteindelijk op net geen 3 minuten. Ook een achtervolgende groep van in totaal 10 renners kon niet aansluiten en eindigde op ruim anderhalve minuut. In de laatste ronde demarreerde mountainbiker Jens Schuermans. Kort daarachter spurtte Rutger naar de 2e plaats. Hij won ook het bergklassement. Ruben eindigde in het peloton op de 38e plaats.
Morgen wedstrijd in Nieuwrode voor Ruben en Rutger. Start om 15.00 uur.


10/04/2016: Dilsen-Stokkem

Terwijl er in de andere provincies PK's waren, was er in Limburg de wedstrijd in Dilsen-Stokkem, traditioneel 33 ronden van 3,3 km. Rutger eindigde er als 3e, Ruben als 23e. Ter herinnering: het PK van Limburg is op zondag 24 juli in Kerniel.


09/04/2016: PK tijdrijden Leopoldsburg

Rutger behaalde vandaag de bronzen medaille op het PK tijdrijden in Leopoldsburg. Het goud was voor Christophe Sleurs, het zilver voor ploegmaat Sander Elen.


06/04/2016: Memorial Staf Segers Schoten (afwachtingswedstrijd Scheldeprijs)

Ruben behaalde vandaag de 86e plaats op 148 vertrekkers in de Memorial Staf Segers, ofwel de Scheldeprijs voor beloften en elite zc.


29/03/2016 Neerpelt

De wedstrijd in Neerpelt was geen succes. Rutger kreeg al af te rekenen met een lekke band na amper 2 km. Ruben besliste deze middag uiteindelijk toch nog om te starten, maar beschikte na de vorige 3 dagen niet over goede benen. Hij moest halfkoers de wedstrijd verlaten.


28/03/2016: Retie

Ruben stond vandaag aan de start in een door wind geteisterde wedstrijd in Retie. In de 2e van 20 ronden ontstond de definitieve kopgroep van 5 renners. Daarachter kwam later nog een tegenaanval van een 15-tal renners op gang. Het peloton werd op 5 ronden van het einde afgevlagd. Ruben kwam als 41e over de streep.
Morgen start Rutger in de avondwedstrijd in Neerpelt. De start is om 17.00 uur en de wedstrijd bestaat uit 14 ronden van 7,2 km.


27/03/2016: Sint-Truiden

Vandaag stond de wedstrijd in Sint-Truiden op het programma. 137 renners moesten 17 ronden van 7 km afwerken. Door de wind werd het pak uit elkaar gereden. Zowel Ruben als Rutger geraakte verzeild in een achterliggende groep, waarvan later nog wel een groot deel zich zou samenkomen. Rutger gaf op na een aantal ronden, Ruben werd op 2 ronden van het einde (1 ronde voor het peloton) uit wedstrijd genomen.


26/03/2016: Beerzel (Putte)

Ruben startte vandaag in Beerzel (Putte). In de voorlaatste ronde kwam hij ten val. De bezemwagen reed hem echter gewoon voorbij na zijn valpartij waardoor hij de laatste ronde niet meer mocht rijden. Hij eindigde als 142e.

Morgen staan Ruben en Rutger aan de start in Sint-Truiden. De start wordt gegeven om 14.00 uur en de wedstrijd bestaat uit 17 ronden van 7 km.


20/03/2016: Zuidkempense Pijl Mol

De Zuidkempense Pijl werd in een recordtempo afgewerkt. Daardoor was het lange tijd onmogelijk om een ontsnapping op poten te zetten. Uiteindelijk ontstond er dan toch een kopgroep van 19 renners, waarvan er uiteindelijk 16 zouden overblijven. De pelotonspurt werd nog ontsierd door een valpartij. Daardoor verspeelde Ruben nog verschillende plaatsen waardoor hij als 49e over de aankomst kwam. Rutger eindigde als 77e.


12/03/2016: Perwez

Rutger had zoals verwacht een mindere dag wegens ziekte en gaf op na een 4-tal ronden. Ruben had ook geen superdag en moest halfweg wedstrijd uit koers.


06/03/2016: Neerlinter-Heide
Vandaag stonden Ruben en Rutger aan de start van de wedstrijd in Neerlinter. Toen de renners klaarstonden voor de start was er al een eerste zware regenbui. Ook tijdens de wedstrijd waren er nog verschillende regen- en hagelbuien. Rutger trok er zich weinig van aan en ging met, in eerste instantie, 7 anderen in de aanval van in de eerste ronde. Ze bouwden een voorsprong uit van om en bij de 2 minuten en werden de hele wedstrijd niet meer bedreigd. In de voorlaatste ronde vielde groep echter volledig uit mekaar. Brecht Ruyters kwam solo over de streep. Rutger klopte de Noor Henrik Evensen makkelijk in de spurt voor de 2e plaats.
Ruben probeerde enkele keren mee te springen in een tegenaanval, maar deze vluchtpogingen werden door het peloton telkens teniet gedaan. Hij eindigde op de 35e plaats in de buik van het peloton. Slechts 54 van de 103 starters reed de wedstrijd uit.


28/02/2016: Brustem

Vandaag was er de eerste wedstrijd van het seizoen voor Ruben en Rutger in Brustem. De wind zorgde er mee voor dat het een zware wedstrijd werd. Na de grote lus van 96 km was het peloton in een 5-tal stukken gebroken. Rutger zat in de eerste achtervolgende groep achter 5 koplopers. Ruben werd afgeremd door ziekte eerder deze week en verzeilde in de laatste groep. Na één van de 4 plaatselijke ronden moest hij de wedstrijd verlaten. In totaal konden er nog 7 renners voorop blijven. Daarachter spurtte een grote groep voor de 8e plaats. Rutger eindigde als 16e.


01/01/2016: Nieuw jaar, andere ploeg voor Ruben

Vanaf vandaag is Ruben officieel lid van het nieuwe team Young Cycling Talent Demer & Dijle. Rutger begint nu aan zijn 3e jaar bij Profel-United CT. Eind februari start het nieuwe wegseizoen.

2015

20/10/2015: Ruben naar YCT Demer & Dijle

Na 2 seizoenen stopt de samenwerking tussen Ruben en Profel - United Cycling Team. Volgend seizoen zal hij de kleuren verdedigen van een nieuwe ploeg genaamd Young Cycling Talent Demer Dijle. Je kan het team volgen via hun website: http://www.demerdijle.be/


18/10/2015: PK Cyclocross Eversel

Rutger eindigde vandaag als 34e in de veldrit in Eversel. Ruben eindigde als 38e. Nu zit het seizoen erop en kunnen de broers even rusten alvorens ze zullen starten met de voorbereiding op het volgende wegseizoen, dat eind februari opnieuw zal beginnen.
Ook nog een woordje van dank aan Tim en Ive Wouters voor de crosswielen van Rutger en aan Kurt Augustynen en Lenn Verdijck voor het materiaal van Ruben.


16/10/2015: Seizoensafsluiter wordt cyclocross Eversel

Aanstaande zondag zullen Ruben en Rutger aan de start staan van de veldrit in Heusden-Zolder (Eversel). Deze wedstrijd is een manche van het Regelmatigheidscriterium De Moedige Veldrijder. De start voor de B-categorie wordt gegeven om 15.15 uur.
Alvast een speciaal woordje van dank voor Kurt Augustynen en Lenn Verdijck voor het materiaal voor Ruben.


15/10/2015: Seizoensafsluiter

Dit weekend staat er nog een speciale afsluiter op het programma voor Ruben en Rutger. Later verneem je hierover nog meer via onze kanalen.


13/10/2015: Heist-op-den-Berg

De laatste wedstrijd van het seizoen eindigde in een pelotonspurt die werd gewonnen door Enzo Wouters. Rutger eindigde als 31e.


11/10/2015: Alken

Rutger reed vandaag een aanvallende wedstrijd in Alken. Hij maakte ook deel uit van de (in eerste instantie) 13-koppige kopgroep die voorop bleven. Rutger eindigde uiteindelijk op de 5e plaats.


10/10/2015: Lommel-Kolonie

Rutger had vandaag een slechte dag in Lommel-Kolonie en gaf op. Morgen staat normaal de wedstrijd in Alken op het programma. De start wordt gegeven om 13.30 uur voor 19 ronden van 5,2 km.


04/10/2015: Porcheresse

Rutger stond vandaag samen met 70 anderen aan de start in Porcheresse. Hij reed met 3 anderen naar de kopgroep van 7. In de voorlaatste ronde konden ze aansluiten. In de eindspurt was hij de snelste van de kopgroep en boekte zo zijn 2e zege van het seizoen.


26/09/2015: Tienen

In de profwedstrijd in Tienen eindigde Rutger vandaag achteraan het peloton op een 111e plaats. De zege was voor de Nederlander Huub Duyn. Hij won voor Stig Broeckx en Jasper Stuyven.


20/09/2015: Meerle (Hoogstraten)

Vanmiddag stonden Ruben en Rutger aan de start in Meerle (Hoogstraten). Rutger reed veel vooraan in het peloton maar de groep die ging strijden voor de overwinning reed weg op een van de zeldzame momenten dat Rutger niet vooraan reed. Hij kwam binnen in de achtervolgende groep op een 19e plaats. Ruben had een slechte dag en moest rond halfweg wedstrijd de koers verlaten.


16/09/2015: GP Monseré Retie

In een regenachtig Retie stonden 104 renners aan de start. De wedstrijd werd gewonnen door Michael Goolaerts (Lotto Soudal U23). Hij was de snelste van een kopgroep van 5 renners. In totaal bleven 26 renners het peloton voor. Rutger eindigde in het peloton op een 72e plaats. Ruben had nogmaals materiaalpech en moest na een 100-tal km de wedstrijd verlaten met een spaakbreuk.


13/09/2015: Schoot-Tessenderlo

Rutger reed vandaag een tijdje in een kopgroep van 15 renners, maar deze vlucht werd opnieuw gegrepen. Uiteindelijk kon een andere groep van 15 renners wel voorop blijven. Nog één renner bleef het peloton voor dus werd er gespurt voor de 17e plaats. Ruben raakte ingesloten en werd 28e. Rutger spurtte niet mee en werd uiteindelijk 48e.


06/09/2015: Molenbeek-Wersbeek

Rutger reed vandaag bijna een halve wedstrijd met een leegloper in Molenbeek-Wersbeek. Het hield hem alleszins niet tegen om mee te trekken in de tegenaanval en als 14e te eindigen. Ruben kreeg het op het einde lastig en moest 2 ronden voor de rest van het peloton uit wedstrijd. Hij werd 37e.


05/09/2015: Zutendaal

In Zutendaal stonden 71 renners aan de start. Vier renners kleurden de koers. Het peloton ging daarachter spurten voor de 5e plaats. Rutger behaalde een 10e plaats en wint daardoor het Mediaan Euregioklassement editie 2015 met een totaal van 261 punten, 13 meer dan de Nederlander Wayne Stijns en 28 punten meer dan John De Schutter.
Ruben had vandaag in de eerste ronde al materiaalpech en moest dus noodgedwongen de wedstrijd verlaten na amper enkele kilometers. In het klassement zakt hij hierdoor van de 11e naar de 12e plaats met een totaal van 162 punten.


29/08/2015: Rummen

Rutger bereidde de spurt mee voor voor ploegmaat Michiel Broes in Rummen die 3e werd. Rutger zelf kwam als 118e over de streep.


23/08/2015: Onze-Lieve-Vrouw-Waver

Rutger gaf vandaag op in Onze-Lieve-Vrouw-Waver wegens een wegschuivend achterwiel in de natte bochten door de zware regenval.


17/08/2015: Kotem-Maasmechelen

Rutger eindigde als 6e in Kotem-Maasmechelen, nadat de winnaar werd gediskwalificeerd wegens het gebruik van schijfremmen, dat bij de beloften nog altijd verboden is, in tegenstelling tot bij de profs waar momenteel een testfase aan de gang is.


16/08/2015: Sint-Lambrechts-Herk

Rond halfweg wedstrijd werd de eerste kopgroep van de dag opnieuw gegrepen. Het sein voor Rutger om aan te vallen. Hij kreeg later het gezelschap van 4 anderen. In de laatste ronde was er nog een valpartij van Massimo Vanderaerden, waardoor er nog 4 renners gingen spurten voor de zege. Rutger geraakte in de spurt, die in een bocht gelegen was, ingesloten en moest vrede nemen met de 3e plaats. Ruben had een mindere dag en moest de wedstrijd verlaten na 17 van de 23 ronden.


09/08/2015: Geel-Elsum + Antwerpse Havenpijl

Ruben reed vandaag in de derde ronde lek in Geel-Elsum. Na toelating van de wielerbond mocht hij wel opnieuw aansluiten om extra kilometers op de teller te krijgen. In de uitslag werd hij natuurlijk niet opgenomen.
Rutger kon de Antwerpse Havenpijl niet beëindigen. Hij zat op het verkeerde moment achteraan en kon een gaatje dat een 20 à 30-tal plaatsen voor hem gevallen was niet meer alleen dichtrijden.


05/08/2015: Grobbendonk

Rutger eindigde vandaag als 18e in Grobbendonk. Hij eindigde iets voor het peloton, maar werd net als het peloton op 2 ronden van het einde uit wedstrijd genomen.


02/08/2015: Hasselt (Rapertingen)

Ruben en Rutger reden vandaag allebei ruim de helft van de wedstrijd in de kopgroep van 14 renners. Rutger eindigde de wedstrijd als 10e, Ruben werd 13e. De zege was voor Tom Linten.


31/07/2015: RaboRonde Heerlen

De zege in de RaboRonde Heerlen was voor Simon Geschke. Wout Poels en Bram Tankink vervolledigden het podium. Rutger eindigde als 27e.


28/07/2015: Tremelo

Ruben eindigde vandaag als 44e in Tremelo. Rutger stapte af op 2 ronden van het einde.


27/07/2015: Lommel-Barrier

Vandaag reden Ruben en Rutger in Lommel-Barrier. Ruben maakte deel uit van de 16-koppige kopgroep die de wedstrijd kleurde. Hij eindigde als 14e. Rutger eindigde in het peloton, meer bepaald op de 19e plaats.


26/07/2015: Ronde van Vlaams-Brabant rit 5 Merchtem

Vandaag stond de laatste rit op het programma in Merchtem. Deze draaide uit op een massaspurt die werd gewonnen door Tim Merlier, die ook de rit van gisteren al kon winnen. Op 2 km van de streep reed er nog iemand tegen het wiel van Rutger waardoor hij in een groepje verzeild geraakte op 22" van de winnaar. Hij werd 78e vandaag. De ploeg haalde vandaag een knappe 4e plaats als ploeg door de uitslagen van Glenn Debruyne (18e), Tom Verhaegen (21e) en Dries Lehaen (40e). Door dat kleine breukje in het peloton zakt Rutger nog één plaats in het klassement. Hij eindigt deze ronde op een 30e plaats 3'54" van winnaar Sven Nys. In het rushesklassement eindigt Rutger als 17e, in het combinatieklassement als 46e. In het ploegenklassement behaalde Profel - United Cycling Team de 6e plaats.


25/07/2015: Ronde van Vlaams-Brabant rit 4 Ottenburg + Geel-Oosterlo

Rutger reed vandaag een zeer mooie wedstrijd in Ottenburg. Hij reed een tijdlang mee in de aanval. Hij eindigde als 30e. In het ploegenklassement behaalt Profel - United CT vandaag een 6e plaats. In het algemeen klassement is Rutger nu 29e op 3'32" van leider Sven Nys. In het rushesklassement staat Rutger nu 15e met 4 punten. In het algemeen ploegenklassement staan ze nu als 6e. In het combinatieklassement Trofee Steenackers-Goossens staat Rutger 41e.
Ruben haalde, mede door de helse weersomstandigheden, de eindstreep niet in Geel-Oosterlo.


24/07/2015: Ronde van Vlaams-Brabant rit 3 Gooik (tijdrit)

Eindtijd Rutger: 11'45"953, Goed voor een gemiddelde van ongeveer 48 km/h, goed voor een 53e plaats op 40" van winnaar Rob Peeters.

Uitslagen van de dag:
rit: 53e op 40"
ploeg: 13e


23/07/2015: Ronde van Vlaams-Brabant rit 2 Leefdaal

De rit van vandaag eindigde op een massaspurt. Die werd gewonnen door Sven Vanthourenhout.
Morgen start Rutger om 15.41 uur aan zijn tijdrit, 1' na Steven Moons (Baguet - M.I.B.A. Poorten - Indulek CT) en 1' voor Thimo Willems (CT BCV Works-Soenens-Jielker Geldhof)
De uitslagen van de dag:
Rituitslag: 53e op 0"
Rushes: 3e plaats (1 punt) bij rush 6
Ploeg: 8e


22/07/2015: Ronde van Vlaams-Brabant rit 1 Rillaar

Nadat een grote groep van bijna 60 renners (zonder ploegmaats) terug werd gegrepen ontsnapte Rutger met 5 anderen. Zij kregen later het gezelschap van een andere grote groep en leken te gaan strijden voor de zege, tot 4 renners ontsnapten. Rutger werd 28e. Bij de 5e rush pakte Rutger de 2e plaats en 3 punten mee.
In het algemene klassement staat Rutger uiteraard 28e op 26" van leider Tom Bosmans. In het rushesklassement staat hij op een gedeelde 6e plaats. In het ploegenklassement staat Profel-United Cycling Team op een knappe 3e plaats.


21/07/2015: Schaal Indekeu Hulshout

Ruben had vandaag last van een kapotte spaak toen hij met een groepje in de tegenaanval ging, maar kon nog verder rijden in het peloton na een wielwissel. Hij kwam uiteindelijk als 85e over de streep in Hulshout.
Vanaf morgen start Rutger in de Ronde van Vlaams-Brabant. De eerste rit in Rillaar start morgen om 13.30 uur.


19/07/2015: Kerniel (PK + Mediaan Euregioklassement)

Vandaag werd het in Kerniel een wedstrijd gereden voor het Mediaan Euregioklassement en tegelijkertijd werd er ook gestreden voor de provinciale titels. Rutger werd 26e en Ruben 83e.
In de stand behoudt Rutger de leidersplaats. Maar zijn voorsprong is geslonken tot amper 4 punten op Benjamin Sydlik. Ruben stijgt van de 13e naar de 11e plaats.


11/07/2015: Welkenraedt

Opnieuw een dichte ereplaats voor Rutger. Hij won de spurt voor de 2e plaats in Welkenraedt na een valpartij halfweg wedstrijd. Ruben eindigde op de 38e plaats.


04/07/2015: Herenthout

Ruben werd vandaag na ongeveer 1 uur uit wedstrijd gehaald in een snikheet Herenthout.


28/06/2015: Heusden-Zolder

Vandaag stond de wedstrijd in Heusden-Zolder op het programma. Rond halfweg wedstrijd ontstond een kopgroep van 9 renners. Ruben en Rutger waren niet mee. Rutger probeerde nog een tegenaanval op gang te zetten met ploegmaats Sven Noels en Jens Berckmans. Ze kwamen tot maximum 25" van de leiders maar konden niet aansluiten. Vooraan moesten nog enkele renners de rol lossen waardoor slechts 6 renners overbleven vooraan. Rutger spurtte daarachter naar de 7e plaats. Ook Ruben reed een knappe spurt. Hij draaide aan de laatste bocht als laatste van een groep van 10 renners en eindigde nog als 3e in zijn groep, goed voor de 22e plaats.


24/06/2015: Stadsprijs Tienen

Rutger eindigde vandaag in het peloton op een 99e plaats in de Stadsprijs Tienen. Ruben werd op 2 ronden van het einde uit wedstrijd gehaald.


21/06/2015: Bergcriterium Brunssum

Vandaag stond het Bergcriterium in Brunssum op het programma. Er moesten 33 zware rondjes afgewerkt worden. Een groep van 4 renners kon zich afscheiden van een 2e groep waar Rutger in zat. Bij die 4 leiders ook ploegmaat Sven Noels. Sven werd 3e, Rutger eindigde als 5e en Ruben werd 25e.

In het Mediaan Euregioklassement pakt Rutger de leidersplaats over van de Duitser Dirk Finders.


19/06/2015: Brunssum

Vanavond stond het criterium in Buchten op het programma, de 2e manche van het Mediaan Euregioklassement. De winst was voor Geert Van der Weijst. Rutger behaalde een 13e plaats. Ruben werd 34e. Doordat er in de vorige wedstrijd in Kortessem veel renners reden die toen terugkwamen van de wedstrijd in Frankfurt die werd afgelast, zakken veel renners terug in het klassement nu. Rutger stijgt hierdoor naar de 2e plaats met 104 punten. Dat zijn er 25 minder dan leider Dirk Finders. Ruben staat op de 17e plaats met 66 punten.
Op zondag staat de volgende wedstrijd van het Mediaan Euregioklassement al op het programma, het bergcriterium in Brunssum.


07/06/2015: Hamont-Achel

Ruben reed vandaag de hele wedstrijd in de kopgroep van in eerste instantie 8 renners, die zou aangroeien tot 10. Hij werd pas op 1 km van de streep terug gegrepen door de achtervolgers en kwam nog binnen op een 20e plaats. Rutger zat in de achtervolgende groep en behaalde de 10e plaats.


02/06/2015: Mol Rauw

Rutger eindigde vandaag als 11e in Mol Rauw. Ruben werd samen met het peloton op enkele ronden van het einde uit wedstrijd genomen en eindigde als 41e.


30/05/2015: Rotselaar

Rutger won vanmiddag de wedstrijd in Rotselaar. Hij maakte van in de eerste ronde deel uit van de kopgroep. In de voorlaatste ronde ontsnapten 4 renners in de kopgroep. Rutger reed er in zijn eentje naar toe en kon de spurt winnen. Ruben eindigde in het peloton op een 52e plaats.


28/05/2015: Begijnendijk
Rutger eindigde als 18e in Begijnendijk. De wedstrijd werd gewonnen door ex-ploegmaat Sven Moris.


25/05/2015: Meldert-Hoegaarden

Rutger eindigde vandaag als 3e in Meldert-Hoegaarden. Opnieuw een dichte ereplaats dus voor Rutger, die aan een sterk seizoen bezig is.


24/05/2015: Sinksenkoers Averbode

Rutger eindigde vandaag als 15e in Averbode. In de eindspurt raakte hij ingesloten, waardoor een top-10 niet meer tot de mogelijkheden behoorde.


23/05/2015: Houthalen-Helchteren

Rutger behaalde vanmiddag een 4e plaats in Houthalen-Helchteren. Hij maakte deel uit van de kopgroep. Op het einde ontsnapten hieruit 3 renners. Ruben stond wegens ziekte niet aan de start.

Morgen start hij in de Sinksenkoers in Averbode. Start om 13.00 uur.


19/05/2015: Booischot

In Booischot ontstond een kopgroep van 18 renners, zonder Rutger. Het gat werd dicht gereden op 1 ronde tijd en het leek te eindigen op een massaspurt, maar Rutger besliste op 1 km van de streep om aan te vallen. Hij werd echter terug gegrepen op 400 meter van de streep. Uiteindelijk kwam Rutger nog als 15e over de streep.


16/05/2015: Pro Challenge Helchteren

Vandaag stond de Pro Challenge Helchteren op het programma. Ruben had, mede door de zware regenval, een slechte dag en werd uit wedstrijd gehaald. Rutger eindigde als 82e.


14/05/2015: Herk-de-Stad

In tegenstelling tot de vorige 2 wedstrijden beschikte Rutger vandaag over superbenen. Hij behaalde een knappe 3e plaats in Herk-de-Stad.


12/05/2015: Lutlommel

Rutger beschikte opnieuw niet over de goede benen en eindigde in de tweede groep op een 17e plaats.


11/05/2015: Mal-Tongeren

Vanavond stond de wedstrijd in Mal-Tongeren op het programma. Ruben reed in het begin van de wedstrijd aanvallend maar moest dit bekopen op het einde. Mede door de warmte en de inspanningen in het begin van de wedstrijd werd hij op één ronde van het einde uit wedstrijd gehaald en niet in de uitslag opgenomen, maar werd 38e. Ook Rutger beschikte niet over superbenen en eindigde als 15e.


10/05/2015: Schoten

Vandaag stond Ruben aan de start in Schoten. Er moesten 16 ronden afgelegd worden. In de derde ronde ontstond er een kopgroep van 13 renners. Iets na halfweg wedstrijd probeerde een groepje renners een tegenaanval op gang te zetten, waaronder Ruben, maar deze poging ging niet door. Twee ronden voor het einde moest het peloton stoppen en Ruben eindigde als 28e.
Morgenavond om 18.00 uur staan Ruben en Rutger aan de start in Mal-Tongeren.


02/05/2015: Alken
Omdat er dit weekend in het hele land provinciale kampioenschappen op het programma staan, behalve in Limburg (19 juli), gingen Ruben en Rutger zaterdagavond een gentlemen-koers rijden in Alken. Op deze manier hadden de broers na een trainingsrit in de voormiddag nog een extra snelheidstraining.
In de vijfde van dertien af te leggen ronden reden er 4 renners weg. Even later reed Rutger er alleen naartoe. De vijf kregen maximaal 30 seconden voorsprong, maar bleven met vier toch nipt voorop. In de spurt won Rutger voor Wout Verbeek en Pepijn Verbruggen. Ruben werd uiteindelijk 17e, nadat hij op het einde, tevergeefs, ook nog alleen naar de kopgroep probeerde toe te rijden.
Voor Rutger is het zijn eerste zege van het seizoen, al telt deze niet mee voor de officiële zegestand.


01/05/2015: Kortessem

Vandaag stond de wedstrijd in Kortessem op het programma. In de eerste helft was wegrijden onmogelijk. Daarna ontstond een kopgroep van 12 renners met daarbij Ruben. Ook ploegmaat Stijn Bogaerts zat mee in de kopgroep. Door een manoeuvre van een andere renner in een bocht moest Ruben de rol lossen en nestelde zich opnieuw in het peloton. De elf resterende leiders spurtten voor de zege. Een renner reed nog weg van het peloton in de laatste ronde dus spurtte het peloton voor plaats 13. Rutger werd 15e, Ruben kwam over de streep als 32e.


26/04/2015: Molenstede

Rond halfweg wedstrijd ontstond in 2 fases een kopgroep van 11 renners. Rutger zat in deze groep, net als ploegmaat en eerstejaars belofte Jens Berckmans. Deze groep ging spurten voor de zege. De sprint werd gewonnen door Timothy Stevens, Berckmans werd 2e en Rutger 3e. Ruben kende een slechte dag en werd uit wedstrijd gehaald iets voor halfweg wedstrijd.


19/04/2015: Dilsen-Stokkem

De wedstrijd in Dilsen-Stokkem werd gedomineerd door Profel-United Cycling Team. Rond halfweg reden 6 renners weg waaronder Floris Smeyers en Sven Noels. Drie renners kwamen nog aansluiten, waarbij naast Rutger ook Joren Segers. De 9 renners konden meer dan een minuut verzamelen op het peloton, mede door knap afstoppingswerk van Ruben in het peloton. Joren Segers versnelde vooraan en kon met een kleine voorsprong zegevieren. Rutger maakte het feest voor de ploeg compleet door de spurt voor de 2e plaats te winnen voor Tom Vermeiren. Ruben kwam als 42e over de streep.


18/04/2015: Zutendaal

Rutger reed van in de eerste ronde met 4 anderen op kop en ze werden pas in de laatste ronden opnieuw gegrepen. De wedstrijd werd gewonnen door Robin Bleus. Ruben en Rutger kwamen binnen achteraan het peloton op een 72e en 80e plaats.
Morgen staan ze aan de start in Dilsen-Stokkem.


12/04/2015: Duffel

Ruben en Rutger reden beiden een knappe wedstrijd en waren bijna altijd vooraan in het peloton te vinden. Ruben probeerde na enkele ronden mee te springen in een ontsnapping, maar deze werd, net zoals bijna alle andere ontsnappingen, snel terug gegrepen. Rutger probeerde in de laatste ronde weg te springen maar werd op 3 km van het einde opnieuw gegrepen. Zowel Ruben als Rutger eindigden in het peloton maar de Wielerbond klasseerde amper 29 renners wegens een kapotte finishcamera...
Ruben eindigde in de top-40, Rutger eindigde achteraan het peloton door zijn poging op het einde om weg te rijden.


11/04/2015: PK tijdrijden Leopoldsburg

Rutger eindigde vandaag als 5e op het PK tijdrijden voor eliterenners zonder contract. Hij legde de 32,8 km af in 46'34"512, goed voor een gemiddelde snelheid van 42,25 km/h. In de totale stand eindigde Rutger als 10e.
Morgenmiddag staat de wedstrijd in Duffel op het programma voor Ruben en Rutger.


06/04/2015: Retie

Vandaag stond de wedstrijd in Retie op het programma. Het duurde een tijd vooraleer enkele renners zich konden afscheiden van de rest. Zij gingen uiteindelijk spurten voor de zege. Ruben en Rutger mengden zich niet in de pelotonspurt en eindigden in het peloton. Ruben werd 90e en Rutger 97e.


05/04/2015: Kortenbos (Sint-Truiden)

Vandaag stond de wedstrijd in Kortenbos (Sint-Truiden) op het programma. Ruben kende een mindere dag maar zat halfweg wedstrijd toch even in een ruime kopgroep na een klein scheurtje in het peloton. Op 2 ronden van het einde moest hij echter de rol lossen en werd hij uit wedstrijd gehaald. Rutger kon zich vooraan plaatsen in de massaspurt en haalde daarbij een 8e plaats.


28/03/2015: Beerzel (Putte)

Ruben reed vandaag de hele wedstrijd in het peloton en eindigde als 91e. Een goede prestatie dus na een week van ziekte en last van de valpartijen van vorig weekend in Budingen. Om toch verder te herstellen is besloten om de wedstrijd van morgen in Meer niet te rijden.


22/03/2015: Zuidkempense Pijl en Budingen

Rutger startte vanmiddag in de Zuidkempense Pijl. 9 renners, later herleidt naar 7, reden bijna de hele wedstrijd voorop. De zege was voor Benjamin Verraes. Rutger spurtte niet mee en eindigde als 119e.
Ruben had een pechdag vandaag. In Budingen Zoutleeuw kwam hij in de eerste ronde al 2 keer ten val. Bij de eerste valpartij botste hij met zijn knie tegen zijn stuur en kwam zijn hand terecht in het wiel van een collega. Bij de tweede val kwam hij in aanraking met het stuur van een andere renner. Ondanks de twee valpartijen beet Ruben door maar hij reed zich snel kapot om zo snel mogelijk terug te willen aansluiten bij het peloton. Wanneer dan de eerste renners ook nog beginnen te lossen, was het snel over en uit voor Ruben. Momenteel heeft hij nog last van zijn valpartij, pas later deze week zal beslist kunnen worden of de wedstrijden in Putte (Beerzel) en Meer (Hoogstraten) kunnen doorgaan volgend weekend.


15/03/2015: Nieuwrode

Na enkele ronden wedstrijd ontstond er een kopgroep van 23 renners. Deze konden voorop blijven en strijden voor de zege. Rutger kwam als één van de laatste renners van het peloton over de streep op een 115e plaats. Ruben had last van slechte benen en moest bij het ingaan van de laatste ronde het peloton laten rijden. Hij eindigde als 119e.


08/03/2015: Neerlinter-Heide

Rutger reed vanmiddag in Neerlinter-Heide. Een kopgroep van 5 kon net een aanstormend peloton achter zich houden. Rutger probeerde uit dat peloton in de laatste ronde nog te ontsnappen, maar zonder succes. Hij kwam binnen op een 81e plaats. De wedstrijd werd gewonnen door Kurt Geysen, ploegmaat Floris Smeyers werd 4e.


01/03/2015: Omloop van Haspengouw Brustem - Sint-Truiden

17 renners kleurden de wedstrijd vanmiddag in Brustem. Enkele daarvan, waaronder ploegmaat Tom Vermeer konden voorop blijven. Hij werd 2e in een spurt met Dennis Coenen. Rutger werd 2e in de spurt van zijn groep en was 17e. Ruben werd 41e.


22/02/2015: Clubkampioenschap Runkelen-Duras

Vandaag stond het clubkampioenschap in Runkelen-Duras op het programma. Deze wedstrijd werd gewonnen door Dries Hollanders. Rutger werd in de spurt voor de 3e plaats nipt geklopt en eindigde dus 4e. Ruben werd 26e. Verder was er ook een knappe 2e plaats voor ploegmaat en eerstejaars belofte Jens Berckmans.
Volgende week zondag gaat het wielerseizoen dan echt van start. Rutger zal starten in Brustem - Sint-Truiden, Ruben zal pas half maart opnieuw koersen aangezien hij begin maart eerst nog een examenperiode moet afwerken op school.


30/01/2015: Ploegvoorstelling

Vanavond vond de ploegvoorstelling plaats van Profel - United Cycling Team. Het team zal dit jaar bestaan uit maar liefst 33 renners.
Een videoverslag van de ploegvoorstelling is te vinden op: http://vimeo.com/118654345

Nu is het aftellen naar de start van het seizoen. Dat zal voor Ruben en Rutger starten op zondag 22 februari met de oefenkoers in Runkelen-Duras.

2014

15/10/2014: Einde seizoen!

Het seizoen is gedaan voor de broers. Nu kunnen ze rust inbouwen en werken voor het volgende seizoen.
Volgend seizoen komen ze opnieuw uit voor United Cycling Team


14/10/2014: Heist-Op-Den-Berg (Sluitingsprijs Heist-Goor)

In de sluitingsprijs in Heist-Goor behaalde Rutger de 13e plaats. De winst was voor Joachim Vanreyten (EFC - Omega Pharma - Quick Step). Een groep van een 20-tal renners reed lange tijd voorop.


12/10/2014: Alken

Rutger werd vandaag 15e in Alken. Ruben eindigde als 38e, nadat hij in de beginperiode van de wedstrijd verschillende keren mee in de aanval trok. Voor Ruben zit het seizoen erop, Rutger gaat dinsdag nog rijden in Heist-Op-Den-Berg (Goor).


11/10/2014: Lommel - Kolonie

Rutger werd vanmiddag 9e in Lommel. Ruben moest in de vijfde ronde het peloton laten rijden en werd niet in de uitslag opgenomen.


05/10/2014: Nieuwrode

Rutger werd vanmiddag knap 2e in Nieuwrode, Ruben eindigde ook op een mooie 19e plaats.


27/09/2014: Tienen

Rutger werd vanmiddag 37e en Ruben 90e in de profkoers in Tienen.


21/09/2014: Meerhout

Rutger werd op 2 ronden van het einde samen met de rest van het peloton uit koers genomen, Ruben moest een ronde vroeger de wedstrijd verlaten met krampen. Ze werden alle twee niet in de uitslag opgenomen...


20/09/2014: Kleine Brogel

Rutger eindigde op een knappe 2e plaats in Kleine Brogel, Ruben werd 33e. Vanmiddag om 14.00 uur interclub in Meerhout.


17/09/2014: Retie

Rutger eindigde vandaag als 19e in Retie. Hij sprong mee in één van de verschillende groepjes die later zouden samensmelten tot één groep van een 40-tal renners.


14/09/2014: Schoot-Tessenderlo

Rutger werd vandaag 12e in Schoot-Tessenderlo, Ruben eindigde in het peloton op een 35e plaats, rond de 10e van het peloton.


13/09/2014: Nieuwkerken-Waas

Rutger werd vandaag 111e in Nieuwkerken-Waas. Ruben reed iets na halfweg wedstrijd lek, kon terugkeren maar moest door de inspanning op 2 ronden van het einde opnieuw lossen. Toch kwam hij bij het ingaan bij de laatste ronde opnieuw aansluiten achteraan het peloton, maar in de laatste ronde werd hij opnieuw op achterstand gefietst. Uiteindelijk eindigde hij als 115e in zijn eerste interclub van het seizoen.


07/09/2014: Molenbeek-Wersbeek

Rutger werd vandaag 33e in Molenbeek-Wersbeek.


06/09/2014: Zutendaal

Rutger werd vandaag 28e in Zutendaal, Ruben werd na ongeveer 80 km uit wedstrijd genomen en werd niet in de uitslag opgenomen.
In het Mediaan Euregio eindklassement haalt Rutger de 8e plaats en Ruben de 18e plaats.
Morgen start Rutger in Molenbeek-Wersbeek.


04/09/2014: Rummen-Geetbets

Rutger zat vandaag 45 km mee in een ontsnapping met 6 renners die een maximale voorsprong had van ongeveer 1 minuut. Uitslag is momenteel nog niet bekend. Hij werd uiteindelijk 52e.


01/09/2014: Criterium Putte

Rutger eindigde vandaag als 16e in Putte (Mechelen). Hij probeerde enkele keren aan te vallen, maar voelde zich niet sterk genoeg. Ruben kende een mindere dag en eindigde als 28e. Hij werd na 50 van de 70 af te leggen kilometers uit wedstrijd gehaald en niet in de uitslag opgenomen.


30/08/2014: Boortmeerbeek-Schiplaken

Rutger eindigde vanmiddag derde na een heel aanvallende wedstrijd in Boortmeerbeek-Schiplaken. Ruben moest jammer genoeg de wedstrijd verlaten na een lekke band. Rutger pakte verschillende premies en Ruben was net als 30 andere renners het slachtoffer van iemand die nagels had rondgestrooid.


24/08/2014: BK Tervuren

Rutger eindigde vandaag als 137e op het BK in Tervuren. In het begin probeerde hij mee te geraken in een vlucht, maar hij werd terug gegrepen.


18/08/2014: Kotem-Maasmechelen

Rutger werd vanavond 4e en Ruben 27e in Kotem-Maasmechelen. De wedstrijd werd stil gelegd na 6 ronden, op het moment dat Rutger net in de tegenaanval ging op zoek naar de 3 koplopers. De wedstrijd werd even geneutraliseerd doordat er duimspijkers op het parcours lagen waardoor vele renners lek reden. Ruben en Rutger bleven gespaard van lekke banden. Na de neutralisatie kwam de groep van Rutger nog aansluiten bij de leiders, waaruit helemaal op het einde 2 renners ontsnapten. Rutger moest nog iemand laten voorgaan in de spurt voor plaats 3 en eindigde dus als 4e. Ruben eindigde in het peloton.


17/08/2014: Liedekerkse Pijl

Rutger stapte vandaag rond halfweg koers uit de wedstrijd in Liedekerke. Morgenavond staat hij samen met Ruben aan de start in Kotem-Maasmechelen.


12/08/2014: Oorzaak mindere prestaties Ruben

Ruben presteerde de afgelopen wedstrijden minder dan we van hem gewoon zijn. De oorzaak hiervan is een ziekte die hem al enkele weken belemmerd om voluit te kunnen trainen.


10/08/2014: Geel (Elsum)

Rutger eindigde vandaag op zijn verjaardag als 21e. Ruben stapte na 7 ronden uit wedstrijd. Rutger werd op 11 ronden van het einde uit wedstrijd gehaald met zijn groep wegens te grote achterstand.


07/08/2014: Halen

Rutger eindigde als 34 in een tumultueuze wedstrijd in Halen. De wedstrijd werd na 3 ronden stil gelegd doordat het peloton weigerde verder te rijden toen de pilootwagen in panne viel en de renners daardoor in het verkeer terecht kwamen. In de spurt was er nog een valpartij waardoor Rutger enkele plaatsen verloor, maar hij kwam gelukkig zelf niet ten val.


06/08/2014: Grobbendonk

Rutger eindigde op de 6e plaats in Grobbendonk. Drie renners konden voorop blijven en Rutger zat in de achtervolgende groep van 4 renners die in een millimeterspurt hebben gereden voor de 4e plaats. Onderweg kon hij ook nog een premie pakken.


03/08/2014: Rapertingen (Hasselt)

Rutger twijfelde of hij van start zou gaan omdat hij door materiaalpech zijn grote versnelling niet kon gebruiken. Hij besliste om toch te starten en reed dus de hele koers op de 39x12. De beslissing om te starten was alleszins de juiste. Hij kende een superdag en kon, ondanks de problemen met het materiaal, een knappe 8e plaats uit de brand slepen. Zonder materiaalpech zat er ongetwijfeld meer in voor Rutger.


01/08/2014: Selectie BK

Rutger kreeg gisteren het bericht dat hij geselecteerd is voor het BK in Vossem-Tervuren op zondag 24 augustus. Aangezien Rutger sinds dit jaar de overstap van U23 naar Elite zonder contract heeft moeten maken start hij wel uitzonderlijk vroeg aan zijn BK, al om 9.30 uur wordt de start gegeven.
Alle info omtrent het BK kan u vinden op http://www.tervuren.be/vrijetijd.aspx?SGREF=18015

De volledige selectie voor het BK voor elite zonder contract: Dennis Coenen (Leopard Development Team), Dries Hollanders (Metec Cycling Team), Kevin Hulsmans (Vastgoedservice - Golden Palace), Sam Lennertz (Vastgoedservice - Golden Palace), Jelle Mannaerts (Verandas Willems), Joren Segers (Team 3M), Christophe Sleurs (Team 3M), Timothy Stevens (Team 3M) en Rutger Wouters (United Cycling Team).


29/07/2014: Kapellen

Rutger werd gisteren 19e in Kapellen. Ruben werd uit wedstrijd gehaald en niet in de uitslag opgenomen. Hij eindigde rond de 35e plaats. De zege was voor Tom Oerlemans (Cycling Team BCV Works - Soenens).

Zondag wedstrijd in Rapertingen.


28/07/2014: Lommel

Rutger eindigde als 29e en Ruben als 31e vandaag in Lommel. De zege was voor de Nederlander Bob Schoonbroodt. In het begin van de wedstrijd ging Ruben mee in een vlucht maar die vlucht werd snel terug gegrepen. Daarna raakte zowel Ruben als Rutger verzeild in het peloton dat rond halfweg koers werd afgevlagd. Rutger eindigde in de spurt nog 2e, Ruben 4e.


27/07/2014: Ronde van Vlaams-Brabant rit 5 Merchtem

Vandaag eindigde Rutger 29e in de slotrit van de Ronde van Vlaams-Brabant. In de eindstand springt Rutger opnieuw naar de 112e plaats op 34'43" van winnaar Dimitri Claeys.
In het ploegenklassement eindigt United Cycling Team als 17e.


26/07/2014: Ronde van Vlaams-Brabant rit 4 Ottenburg

Rutger eindigde als 129. Zijn groepje werd op 1 ronde van het einde uit wedstrijd genomen met een achterstand van iets meer dan 5' en werd uiteindelijk geklasseerd op 14'31". Door deze tijdstraf zakt Rutger in het klassement van de 100e naar de 114e plaats op 34'11" van de leider. In het ploegenklassement staat United Cycling Team 17e.


25/07/2014: Ronde van Vlaams-Brabant rit 3 Pepingen (tijdrit)

Rutger eindigde vandaag, zoals eerder gezegd, als 76e in een tijd van 14'32"426, op 1'15" van winnaar Verraes. In het algemene klassement staat Rutger nu op de 100e plaats op 20'20" van leider Dimitri Claeys.


24/07/2014: Ronde van Vlaams-Brabant rit 2 Hoegaarden

Rutger eindigde vandaag op een 86e plaats op 11" seconden van winnaar Taramarcaz. In het klassement stijgt Rutger naar de 109e plaats op 19'10". Morgen start hij zijn tijdrit om 14.16 uur, 1 minuut voor hem start Ferdi Frijters (Het Snelle Wiel Bladel) en 1 minuut na hem start David Motte (Wetterse Dakwerkern). In het ploegenklassement staat United Cycling Team 18e.


23/07/2014: Ronde van Vlaams-Brabant rit 1 Rillaar

Rutger eindigde vandaag in een peloton dat op 2 ronden van het einde uit wedstrijd werd genomen. Hij kwam als 123e over de streep. In het klassement staat hij daardoor ook als 123e op 19'01". In het ploegenklassement staat United Cycling Team 18e.


20/07/2014: Kerniel

Ruben en Rutger hadden beiden een slechte dag in Kerniel en moesten opgeven.

Ondanks de mindere dag van Ruben en Rutger toch nog positief nieuws. De schade in het Mediaan Euregioklassement blijft beperkt. Ruben blijft staan op een 21e plaats en heeft dus nog altijd kans om binnen de prijzen te vallen die er zijn voor de eerste 20 in de stand. Rutger zakt slechts één plaats, van plaats 7 naar plaats 8. Hij staat wel met hetzelfde puntenaantal dan de renner op de zevende plaats.


15/07/2014: Keerbergen

Rutger kwam aan in het peloton op een 71e plaats in Keerbergen. Ruben moest op 3 ronden van het einde de wedstrijd verlaten. Gemiddelde van ruim 45 km/h!


14/07/2014: Nieuwerkerken

Rutger werd gisteren 26e in Nieuwerkerken. Ruben moest uit de wedstrijd na 70 km.


13/07/2014: Montenaken

Rutger wint in Montenaken!! Hij spurtte sneller dan Thomas Van Uytsel en Gert Claes. Proficiat Rutger!


12/07/2014: Welkenraedt

Rutger werd vanmiddag 20e in Welkenraedt, Ruben werd 65e.Rutger kon onderweg ook nog een premie pakken, Ruben had er bijna één maar greep er uiteindelijk net naast.
Morgenmiddag wedstrijd in Montenaken.


05/07/2014: Kontich

101 renners stonden aan de start in Kontich voor 9 ronden van 9,3 km. Na een aantal ronden kwam er een ruime kopgroep tot stand. In eerste instantie was enkel Nils Heyns mee, kort daarna kwam Brecht Schepmans aansluiten. Nog wat later reden er nog enkele renners naartoe, waarbij ook Sven Noels. Deze ruime groep bleef voorop en leek te gaan spurten voor de zege. Maar een late uitval van Gregory Biermans (Snake Cycling Team) besliste daar anders over. Hij kwam met een voorsprong van 2" als eerste over de streep. Niels Vanderaerden (Verandas Willems - CC Chevigny) kwam als 2e over de streep, voor Antwerps kampioen bij de elite zonder contract Valentijn Lauwers (Steeds Vooraan Kontich), Mattias Raeymaekers (Royal Antwerp Bicycle Club) en Killian Michiels (CT 2020). Ruben eindigde 43e, Rutger op een gedeelde 76e plaats.


29/06/2014: Heusden-Zolder

Ruben had vandaag slechte benen en werd enkele ronden voor het einde uit wedstrijd gehaald. Hij eindigde op een gedeelde 35e plaats.

Volgende zaterdag wedstrijd in Kontich.


22/06/2014: Brunssum

Op het zware parcours in Brunssum, waar de renners 27 ronden met telkens 2 beklimmingen moesten afwerken, hadden Ruben en Rutger een mindere dag. Toch kon Rutger nog een 30e plaats behalen en Ruben een 38e plaats.
Na de wedstrijd in Brunssum is de Nederlander Raymond Werst nog altijd de leider in het Mediaan Euregioklassement. Hij heeft nu 186 punten. Rutger stijgt opnieuw 2 plaatsen en is nu 7e met 117 punten. Ruben staat nu op een gedeelde 21e plaats met 90 punten.


20/06/2014: Buchten

Vanavond reden Ruben en Rutger in Buchten de tweede manche van het Mediaan Euregioklassement. Beiden eindigden ze in het peloton dat na 32 van de 40 ronden uit wedstrijd werd genomen wegens een achterstand die groter werd dan 1'30". Rutger werd 24e en Ruben 38e.
In de tussenstand neemt de Nederlander Raymond Werst de leiding over van Timothy Stevens met een totaal van 131 punten. Rutger klimt op naar een 9e plaats met 81 punten. Ruben staat op een gedeelde 20e plaats met 60 punten.


15/06/2014: Kotem-Maasmechelen
Rutger probeerde verschillende keren weg te springen maar kon jammer genoeg niet voorop blijven. Hij eindigde als 21e. Het peloton werd vroeger uit wedstrijd genomen wegens een te grote achterstand op de kopgroep.


08/06/2014: Heusden-Zolder (Eversel)

Ruben eindigde vanmiddag in Eversel bij Heusden-Zolder op een knappe 9e plaats. Rutger kwam na 15 km ten val en gaf op. Hij heeft kwetsuren aan de knie, elleboog en heup, maar zonder al te veel erg.

Zondag start Rutger in Kotem-Maasmechelen. De start wordt gegeven om 15.00 en de renners moeten 28 ronden van 3,8 km afleggen. Ruben rijdt dit weekend niet wegens examens.


01/06/2014: Hamont-Achel
Rutger reed tot zijn eigen verrassing een prachtige wedstrijd en eindigde 3e na Rob Leemans en Joren Segers. Ook Ruben reed een zeer goede wedstrijd. Hij was een tijdje samen met Rutger mee in de kopgroep maar moest op het einde inhouden door een manoeuvre van een andere renner waardoor hij zich tevreden moest stellen met een 39e plaats.


30/05/2014: Kontich

Ruben moest op het einde van de 5e van in totaal 9 ronden het peloton laten rijden. Een ronde later werd hij uit wedstrijd genomen. Hij klaagde over een stijf gevoel na zijn val van gisteren.
Zondag start hij samen met Rutger in Hamont-Achel.


29/05/2014: Herk-de-Stad

Ruben kwam al in de eerste ronde ten val en had daardoor last aan zijn hand. Hij heeft momenteel ook last van een stijve schouder en zal pas morgen beslissen of hij 's avonds gaat starten in Kontich.


28/05/2014: IJzertekort voor Rutger

Wegens ijzertekort zal Rutger niet starten morgen in Herk-de-Stad. Ruben start wel.


25/05/2014: Ramsel Herselt

Ruben eindigde vandaag als 43e in Ramsel. 20 renners konden bijna heel de wedstrijd voorop blijven. Ruben probeerde nog uit het peloton te ontsnappen, maar kon jammer genoeg niet meer voorop blijven. Rutger had vandaag een slecht gevoel en reed de wedstrijd niet uit.
Donderdagmiddag om 14.00 uur wedstrijd in Herk-de-Stad.


18/05/2014: Boutersem

Ruben werd vandaag na 68 km uit wedstrijd gehaald wegens te grote achterstand. Hij moest de anderen laten rijden omdat hij last had van zware benen na de inspanningen van gisteren. Op dat moment had hij een gemiddelde snelheid van 44 km/h.
Volgende zondag wedstrijd in Ramsel Herselt.


17/05/2014: Othee

Vanmiddag reden Ruben en Rutger in Othee. Rutger stopte kort voor de aankomst, Ruben eindigde als 37e, een 19e plaats in het peloton.

Aangezien Ruben een goed gevoel overhield aan de wedstrijd komt hij morgen aan de start in Boutersem. Rutger start daar niet. Volgende week zondag starten ze wel terug samen in Ramsel Herselt.


11/05/2014: PK Zonhoven

In een koers met veel wind eindigde Rutger als 10 en Ruben als 26e. De zege was voor Dylan Teuns (BMC Development Team). Rutger eindigde in de groep van achtervolgers, Ruben in het peloton dat op 2 ronden van het einde uit wedstrijd werd genomen. Als we de uitslagen voor de provinciale kampioenschappen bekijken zien we dat Rutger als 6e eliterenner zonder contract uit de provincie is geëindigd. Hij is zelfs de eerste elite zonder contract die niet voor een continentale ploeg rijdt. Een hele prestatie, aangezien het pas zijn derde wedstrijd is na zijn elleboogbreuk. Ruben eindigde als 12e Limburgse belofte. Ook hij behaalde dus een knappe ereplaats in zijn PK.

Volgende zaterdag starten ze kort na de middag in de wedstrijd in Othee.


05/05/2014: Mal-Tongeren

Een kleine 2 uur geleden won de Zwiters Tristan Marguet (RC Olympia Biel) in Mal-Tongeren de spurt van een kopgroep van 9 renners. Anderhalve minuut later spurtte het peloton voor plaats 10. Rutger behaalde nog een 30e plaats en Ruben een 37e plaats. Het wedstrijdgemiddelde bedroeg maar liefst 46,178 km/h.
Volgende zondag om 16.00 uur PK te Zonhoven (19 ronden van 5,5 km).


01/05/2014: Kortessem

Rutger werd vandaag in zijn eerste wedstrijd na een maand inactiviteit 27e. Ruben moest 1 ronde voor het einde van de wedstrijd stoppen en werd 63e. De wedstrijd startte droog maar enkele ronden voor het einde viel de regen met bakken uit de lucht waardoor Ruben het koud kreeg en de rest van het peloton moest laten rijden. De zege was voor Timothy Stevens (Team 3M). Wim Heyns eindigde 8e, Dario Groffi 34e, Glenn Broekmans 37e en Jesse Geerts 41e.
Dit weekend staan in de meeste provincies de provinciale kampioenschappen op het programma. In Limburg is dit wegens organisatorische redenen een weekje later. Daardoor zullen Ruben en Rutger dit weekend noodgedwongen niet koersen. Maandagavond zullen ze wel aan de start staan in Mal-Tongeren.


27/04/2014: Molenstede

Ruben moest met een losgekomen shifter de strijd staken halfweg de wedstrijd in Molenstede. De wedstrijd werd gewonnen door Kevin Callebaut (Cibel). Nick Van Petegem werd 20e, Lennert Teugels 25e en Maarten Dessair 88e.

Donderdag start hij in Kortessem. Ook Rutger is er vanaf dan opnieuw bij na een revalidatie van een maand.


24/04/2014: Comeback Rutger

De elleboogbreuk van Rutger is genezen en daardoor zal hij volgende week zijn comeback kunnen maken in Kortessem, op donderdag 1 mei. Ook Ruben zal daar starten. Ruben start ook nog deze zondag in Molenstede. De rest van het programma voor de maand mei vind je elders op de site.


21/04/2014: Retie

Ruben werd vanmiddag na 15 van de 20 ronden (90 km koers) werd Ruben uit koers genomen in Retie. Hij werd niet in de uitslag opgenomen. De gemiddelde snelheid bedroeg bijna 45 km/h. De zege was voor Tom Vermeiren (Ludo Peeters CT). Ploegmaats Jeroen Eyskens en Wim Heyns eindigden 19e en 22e.


19/04/2014: BK studenten hoger onderwijs Zutendaal

Ruben werd vanmiddag 47e in Zutendaal. In de uitslag voor studenten hoger onderwijs werd hij 17e op 47 deelnemers.


13/04/2014: Dilsen-Stokkem

Ruben eindigde vanmiddag als 29e in Dilsen-Stokkem. Hij reed een attente wedstrijd en zat veel vooraan in het peloton. Door de slechte zithouding van gisteren op zijn tijdritfiets door het nieuwe reglement klaagde hij wel over krampen waardoor hij niet kon wegspringen uit het peloton, dat op 2 ronden van het einde werd afgevlagd. Hij reed een knappe sprint waarin hij van ver moest terugkomen en toch nog binnen de prijzen reed.
Volgende zaterdag rijdt Ruben het BK voor studenten in Zutendaal. Op paasmaandag staat hij dan aan de start in Retie.


12/04/2014: PK tijdrijden

Ruben eindigde vanmiddag als 8e op 12 deelnemers in Leopoldsburg op het PK tijdrijden. Morgenmiddag wedstrijd in Dilsen-Stokkem.


06/04/2014: Sint-Truiden

Ruben eindigde in het peloton na een knappe en zware wedstrijd in Sint-Truiden. Hij eindige op de 83e plaats op 200 deelnemers.
Zaterdag PK tijdrijden in Leopoldsburg.


30/03/2014: Meer (Hoogstraten)

Rutger kwam vandaag ten val in Meer en brak daarbij zijn elleboog. Wanneer hij zijn comeback zal maken, is op dit moment nog moeilijk om te voorspellen. The Cyclingsite postte een artikel over de ongelukkige val van Rutger. Je kan het bekijken via volgende link: http://cyclingsite.be/?q=elleboogbreuk-voor-rutger-wouters.


29/03/2014: Putte (Beerzel)

Ruben moest in de laatste ronde het peloton laten rijden. Eerder in de wedstrijd kwam hij ten val. Rutger eindigde in het peloton. Ruben werd niet geklasseerd wegens zijn kleine achterstand op het peloton maar kwam als 184e over de streep, Rutger als 125.
Morgen start Rutger in Meer (Hoogstraten).


23/03/2014: Zuidkempense Pijl

Rutger reed vanmiddag de Zuidkempense Pijl. Na ongeveer 15 kilometer wedstrijden waren er al een 30-tal renners gelost door een zware hagelbui die de koers al van bij de start hard maakte. Ook een valpartij zorgde voor deze afscheiding. Na vijftig kilometer wedstrijd werd de Zuidkempense Pijl al in een beslissende plooi gelegd toen veertien renners in de aanval trokken. Met 3 renners van Vastgoedservice-Golden Palace,  drie renners van Verandas Willems en twee van EFC Omega Pharma-Quick.Step waren de grootste blokken  goed vertegenwoordigd, waardoor de rest van het 198-koppige peloton zich vrij snel bij de zaken neerlegde. Op zestig kilometer van het einde kwam er toch nog wat weerwerk, waardoor de bonus van de kopgroep even tot onder de minuut zakte, maar toen vooraan opnieuw een tandje werd bijgestoken, liep de voorsprong van de veertien toch snel weer op. Op 20 kilometer van de finish achtte Timothy Stevens zijn moment gekomen. De Team 3M-renner kreeg Heistenaar Michael Goolaerts mee. De twee zouden niet meer bedreigd worden, ondanks wat gepoker in de laatste rechte lijn. Finaal sprintte Stevens Goolaerts vlotjes uit het wiel en pakte zijn eerste seizoenszege.

Rutger eindigde in het peloton op een 59e plaats.

Zaterdag starten zowel Ruben als Rutger in Putte (Beerzel). Zondag start Rutger ook nog in Meer (Hoogstraten). Ruben start daar niet.


22/03/2014: Geen Budingen Zoutleeuw voor Ruben
Ruben zal morgen niet aan de start verschijnen in Budingen Zoutleeuw. Hij is deze week ziek geweest en verkiest dus om niet te starten in de drukte daar en dus een weekje zonder competitie te zitten. Rutger start morgen in Mol in de Zuidkempense Pijl.


16/03/2014: Rutger Omloop van het Waasland en Ruben Nieuwrode

Zondag stond de 50e editie van de Omloop van het Waasland op het programma. Deze wedstrijd van categorie Men Elite 1.2 UCI is voor renners van ProContinentale ploegen, continentale ploegen en clubploegen. De renners moesten ongeveer 192 km verdeeld over 2 ronden van 27,4 km in Lokeren, een overgangslus van 24,8 km en daarna nog 9 ronden van 12,4 km in Stekene.

De eerste aanvallers van de dag waren Loïc Pestiaux (Wallonie - Bruxelles) , Thomas Ongena (Cibel) en Tom Bohli (BMC Development Team). Ze kregen echter maar een voorsprong van minder dan een halve minuut en werden snel terug gegrepen. Het peloton werd opgeschrikt door een auto in tegenovergestelde richting en een wegvergissing waardoor ze op een drukke weg werden gestuurd. Gelukkig liep alles goed af want hier hadden zware ongelukken kunnen gebeuren. Na een nieuwe neutralisatie kon de koers dan opnieuw van start gaan en na 40 km kwam de vlucht van de dag tot stand. Elf renners konden wegspringen uit het peloton: Michaël Van Staeyen en Jarl Salomein (Topsport Vlaanderen - Baloise), Frederik Veuchelen (Wanty - Group Gobert), Robin Sténuit en Chrisophe Prémont (Wallonie - Bruxelles), Emiel Vermeulen (Team 3M), Mark Mcnally (An Post - Chain Reaction), Timo Thomel (Team Stuttgart), Thomas Ongena (Cibel), Dries Van Gestel (Lotto - Belisol U23) en Dennis Raadtgever (Arrow Cycling Team). Drie renners probeerden nog naar de vluchters te rijden maar zij werden terug gegrepen. De voorsprong van de 11 leiders bleef echter beperkt. Ze kregen maximaal 1'30" voorsprong. Op ongeveer 35 km van het einde werden Van Staeyen, Stenuit, Thomel en Ongena gegrepen door het peloton en op 15 km van de streep werden ook de andere koplopers opnieuw gegrepen. Algemene hergroepering dus. De renners konden zich gaan opmaken voor een massasprint. Daarin haalde de ervaren Italiaanse topspurter Danilo Napolitano (Wanty - Groupe Gobert) het voor Antoine Demoitie (Wallonie - Bruxelles) en Tom Devriendt (Team 3M). Het wedstrijdgemiddelde bedroeg ongeveer 46 km/h.

Rutger spurtte niet mee in de massaspurt en eindigde daardoor op de 123e plaats, in de buik van het peloton.
Ruben reed in Nieuwrode. Er stonden maar liefst 306 renners aan de start. Hij reed aandachtig vooraan tot een valpartij ervoor zorgde dat hij niet door kon op de smalle banen. Daardoor moest hij achtervolgen maar dat was een onmogelijk opdracht. Na iets meer dan 40 km moest hij uit de wedstrijd stappen.
Rutger start zondag in de Zuidkempense Pijl in Mol. Ruben zou eerst starten in Budingen Zoutleeuw, maar twijfelt na de koersomstandigheden van zondag in Nieuwrode nog over een deelname aangezien er waarschijnlijk een gelijkaardig aantal renners aan de start zullen staan. Hij wil ook een mogelijke val/blessure ontlopen die er ongetwijfeld zullen volgen als er zoveel renners op een smalle omloop starten.


09/03/2014: Neerlinter-Heide

Rutger werd 12e in Neerlinter-Heide, Ruben finishte middenin het peloton op een 47e plaats. Beide reden een aanvallende wedstrijd.


07/03/2014: Programma-aanpassing wegens ziekte

Rutger is ziek en zal daardoor morgen niet aan de start verschijnen in Molenbeek-Wersbeek. Of hij zondag zal starten in Neerlinter-Heide is nog niet bekend. Ruben zal daar zondag wel met zekerheid starten.


02/03/2014: Brustem - Sint-Truiden

Het was een vrij gesloten wedstrijd. Er waren verschillende aanvalspogingen, meermaals een groepje voorop die maximaal 25 seconden voorsprong kregen. Maar de Nederlandse ploeg Baby Dump controleerde de koers en bracht meermaals alles weer samen. Ook Rutger zat enkele keren mee met sterke mannen als Coenen en Hollanders, onder andere in Heers en Groot-Gelmen toen door de wind alles in stukken werd gereden, maar opnieuw kwam alles samen.

Tot net voor de plaatselijke ronden een vijftal wegreden en tot 50" kregen. Daar reden in verschillende golven nog ongeveer 7 renners naartoe. In de slotronde reden er nog een vijftal renners uit het peloton weg. Johan Coenen won de wedstrijd. Daarachter een pelotonsprint. Rutger werd hierin 32e. Ruben raakte in verzeild in een achterliggend groepje en werd op 2 ronden van het einde uit wedstrijd genomen.
Zaterdag start Rutger in Molenbeek-Wersbeek, zondag start hij samen met Ruben in Neerlinter-Heide.


16/02/2014: Clubkampioenschap Zepperen
Na de ploegvoorstelling op zaterdagavond was het zondag tijd voor de eerste wedstrijd. Er stonden 40 elite zonder contract en beloften aan de start voor 16 ronden. Na enkele ronden kwamen ook 29 amateurs en masters in de wedstrijd die een aparte klassering zouden krijgen en ook 3 ronden minder moesten afleggen. Door deze aanpak konden gedurende de hele dag toch 4 winnaars worden bepaald in 2 wedstrijden en kregen toch alle categorieën een oefenkoers in Limburg. Bij de beloften en elite zonder contract lag de wedstrijd snel in een definitieve plooi. Vijf renners gingen ervan door waarvan 3 van de organiserende club United Cycling Team: Michiel Broes, Sven Moris en Nick Van Petegem. De andere 2 renners waren Wout Franssen (An Post - ChainReaction) en Dries Hollanders (Metec TKH Continental Cyclingteam). Het peloton zag deze renners niet meer terug en dus gingen deze 5 strijden voor de zege. Die ging naar Sven Moris. Hij en zijn ploegmaats gingen één voor één aanvallen zodat Franssen en Hollanders krachten moesten verspillen om ze terug te halen. In de spurt voor plaats 2 klopte Michiel Broes nog Wout Franssen. Dries Hollanders werd 4e, Nick Van Petegem 5e. Daarachter won Timothy Stevens (Team 3M) de spurt voor plaats 6 voor Cedric Raymackers (United Cycling Team). Rutger was niet mee met de vlucht van de dag en Ruben werd opgehouden door een valpartij en kon daardoor zijn kansen niet verdedigen. Binnen 2 weken hopelijk minder pech bij de officiële start van het seizoen. In de uitslag is Ruben 32e geworden, Rutger staat als opgever geklasseerd maar werd waarschijnlijk 27e nadat hij verward werd met een ploegmaat.


02/01/2014: Eerste wedstrijd

Nog voor de officiële seizoensstart op zaterdag 1 maart 2014 vinden de traditionele clubkampioenschappen plaats. In deze oefenkoersen kunnen de renners al eens testen hoe goed de benen al draaien vlak voor de start van het nieuwe seizoen. De vorige jaren stonden onze sympathieke broertjes al aan de start van clubkampioenschappen, onder andere in Zonhoven en Leopoldsburg, maar dit jaar zag het er eerst naar uit dat er geen oefenkoersen zouden zijn in Limburg. Uiteindelijk zal er toch nog één zijn in Zepperen 2 weken voor de start van het seizoen op zondag 16 februari. Er zullen 3 wedstrijden zijn: 1 voor nieuwelingen, 1 voor junioren en ook 1 voor amateurs, masters, beloften en elite zonder contract. De starturen en parcours zijn voorlopig nog onbekend, maar het staat wel vast dat Ruben en Rutger aan de start zullen staan van deze wedstrijd. Hopelijk kunnen zij dan al constateren dat hun conditie al in stijgende lijn is zodat zij vanaf maart opnieuw het beste van zichzelf kunnen geven en ze beiden enkele overwinningen kunnen behalen.


01/01/2014: Nieuw seizoen, nieuwe ploeg
Vanaf vandaag rijden Ruben en Rutger voor United Cycling Team Sint-Truiden. Net als vorig jaar bij Hand In Hand Baal zullen ze ook dit jaar wedstrijden van de Beker van België rijden. Voor Rutger wordt het trouwens zijn eerste jaar als elite zonder contract. De broertjes zullen al zeker starten op het PK Tijdrijden op zaterdag 12 april in Leopoldsburg. Hopelijk kan er dan dubbel feest gevierd worden want Ruben wordt net op die dag 20 jaar.

2013

12/10/2013: Lommel
Ruben werd vanmiddag na 6 ronden uit koers genomen. Nu kunnen de broertjes genieten van een welverdiende rustperiode om er volgend seizoen opnieuw tegenaan te gaan.

06/10/2013: Rumst
Ruben werd rond halfweg wedstrijd uit koers genomen op het gevaarlijke parcours in Rumst. Slechts 59 van de 160 starters bereikten de aankomst.

01/10/2013: Nieuwe ploeg seizoen 2014
Ruben en Rutger zullen volgend jaar rijden voor United Cycling Team Sint-Truiden. Ze willen de renners, ploegleiding en bestuur van Hand in Hand Baal bedanken voor de fijne samenwerking dit jaar.

28/09/2013: Profkoers Tienen
Ruben en Rutger misten de vlucht in Tienen en moesten, net als de helft van het deelnemersveld, de wedstrijd verlaten na 4 van de 12 ronden.

22/09/2013: Hoogstraten
Rutger eindigde vandaag als 19e in Hoogstraten, 8 renners bleven voorop. Ruben werd 50e maar spurtte niet mee.

21/09/2013: Meerhout
Rutger spurtte niet mee en eindigde als 67e in Meerhout. Ruben moest na ongeveer 1h30 wedstrijd de wedstrijd verlaten.
Morgenmiddag wedstrijd in Hoogstraten. Start om 13.30 uur.

18/09/2013: Retie
Rutger kwam vandaag niet aan in de GP Monseré in Retie. Van de 127 starters reden amper 49 renners uit.

15/09/2013: Schoot-Tessenderlo en BvB Momignies
Ruben werd vanmiddag 26e in Schoot-Tessenderlo. Hij beëindigde de wedstrijd in het peloton.
Rutger werd 112e in Momignies. Hij spurtte niet mee.

08/09/2013: Hamont-Achel
Rutger werd in de spurt voor de derde plaats nipt geklopt in Hamont-Achel. Hij eindigde dus als 4e. Ruben eindigde als 21e na een aanvallende wedstrijd.

03/09/2013: Booischot-Pijpelheide
Rutger wint spurt voor de 7e plaats in Booischot-Pijpelheide.

31/08/2013: Zutendaal
Ruben had vandaag een slechte dag en moest opgeven. Ook Rutger had een mindere dag maar kon de koers toch uitrijden. Hij behaalde een 24e plaats.

27/08/2013: Tremelo
Rutger probeerde enkele keren mee te springen in een vlucht maar die werd telkens terug gegrepen in de koers in Tremelo vandaag. Hij won nog de pelotonspurt voor de 11e plaats. Ruben eindigde vandaag als 42e. Voor beiden werd het dus een goede 3-daagse. Zaterdag wedstrijd in Zutendaal. Het wedstrijdgemiddelde lag vandaag op 47,729 km/h.

26/08/2013: Tweede zege voor Rutger in Putte
Rutger wint in Putte na een groot deel van de wedstrijd vooraan te zitten in een kopgroep van 6 renners. Ruben werd 21e. Voor Rutger is het zijn tweede zege van het seizoen na de wedstrijd in Kotem-Maasmechelen eerder deze maand. Ook 2 jaar geleden won Rutger de wedstrijd op gesloten parcours in Putte.

25/08/2013: BK Lommel en Ster der Beloften Hove
Ruben werd vanmidda 26e in de Ster der Beloften in Hove. Rutger stond in Lommel voor het BK voor U23. Hij moest enkele ronden voor het einde stoppen in een groep van ongeveer 40 renners die achterop was geraakt nadat er een valpartij was waar ze niet meer voorbij konden.

22/08/2013: Criterium Aarschot
Ruben werd 32e in Aarschot. Rutger behaalde een 41e plaats. De wedstrijd werd gewonnen door Stijn Van Roy (Bofrost-Prorace) voor Diether Sweeck (KDL-Crelan) en Brett Gillespie (Bianchi-Lotto-Nieuwe Hoop Tielen). Ploegmaat Atse Schoolmeesters werd 4e.
Zondag is het een hoogdag in het beloftenwielrennen met het BK in Lommel. Rutger werd hiervoor geselecteerd en zal dus om 14.30 uur aan de start staan voor 21 ronden van 8 km. Ruben zal zondag om 16.00 uur starten in de Ster der Beloften in Hove. De 2 dagen daarna zullen ze terug samen koersen, maandag in Putte en dinsdag in Tremelo.

18/08/2013: Weekend
Zaterdag kenden zowel Ruben als Rutger een slechte dag en moesten beiden al snel uit de wedstrijd in Sint-Lambrechts-Herk. Op zondag stond er een herkansing op het programma. Ruben kende veel pech door regelmatig achter een valpartij te zitten in Ulbeek-Wellen waardoor hij veel krachten verloor door telkens te moeten terugkeren. Hij kwam daardoor ook niet aan in deze wedstrijd. Rutger reed de Liedekerkse Pijl en kwam als 65e over de streep.
Uitgebreidere verslagen volgen later.

15/08/2013: Tielt-Winge
148 renners stonden aan de start voor de laatste wedstrijd van de Wim Ruelens Classics in Tielt-Winge. Het tempo lag vanaf de start verschroeiend hoog. In de 2e ronden ontstond er een kopgroep die iets later nog zou groeien tot een groep van 28 renners. De voorsprong bleef een tijd lang schommelen tussen de 30 en 40 seconden. Na driekwart wedstrijd begon de voorsprong op te lopen tot meer dan 1 minuut, nadat het peloton eerst bijna was terug gekomen op de restanten van de kopgroep, nadat 4 renners even hadden aangevallen in de kopgroep. Enkele renners die de vlucht gemist hadden sprongen dan naar de kopgroep en toen viel het dus opnieuw stil in het peloton. Zij waren vanaf dan uitgeteld voor de zege. Op een 3-tal ronden van het einde kwam er een aanval van 3 renners: Piotr Havik (EFC-Omega Pharma-Quick Step), Wouter Daniels (Lotto Belisol U23) en Niels Tooth (DNCS/Pro 2012 CT). Hun voorsprong van een halve minuut bleef de ronden nadien stabiel en dus zouden de 3 strijden voor de zege. Piotr Havik ging van ver aan en de andere 2 kwamen er nog over. Daniels haalde het gemakkelijk voor Tooth, Havik werd moegestreden 3e. Achter hen konden 4 renners nog ontsnappen: Stijn Van Roy werd 4e voor Laurent Donnay, Twan Castelijns en Marc Franken. Daarachter spurtte de rest van de kopgroep voor plaats 7. Het peloton brak nog in verschillende stukken. Ruben kreeg het nog lastig op het einde maar beet op de tanden en kon terug aansluiten bij het ingaan van de laatste ronde. Hij pakte uiteindelijk nog de eerste plaats van het hoofdpeloton en werd 73e. Rutger eindigde in de achterste regionen van het peloton en werd 106e.
Zaterdagmiddag staan The Wouters Brothers aan de start in Sint-Lambrechts-Herk.

12/08/2013: Rutger wint in Kotem-Maasmechelen
Om 18.00 uur startte de wedstrijd in Kotem. 67 renners stonden aan de start voor 26 ronden van 3,8 km. Vanaf het begin van de koers werd duidelijk dat er nooit een kopgroep veel voorsprong zou krijgen. In de eerste ronde reden er twee renners weg. Zij kregen 30 seconden en reden 3 ronden vooruit. Daarna duurde het even voor er iemand wegraakte, maar uiteindelijk slaagde Yannick Janssen erin 30 kilometer alleen op kop te rijden, dit met een maximale voorsprong van 40 seconden. Doordat de Nederlander 9 ronden op kop reed verzamelde hij verschillende premies. Hij werd na 2/3 koers ingehaald door een groep van zo'n 15 renners. Rutger reed hier nadien alleen naartoe. Deze groep leek gewonnen spel te hebben maar ook zij kregen niet meer dan 30 seconden op een jagend peloton. Toen het peloton de leiders bijna terug kon grijpen vielen 10 renners (met Rutger) uit de grote groep aan in de hoop voorop te blijven. Toch werden ook zij één ronde later terug bijgehaald. Op het moment van de samensmelting vielen de Nederlanders Stefan Cohnen (vorig jaar nog prof bij Landbouwkrediet) en Aldo Klomp aan, dit met nog 16 kilometer te gaan. Rutger Wouters zag het gevaar en reed samen met Tjarco Cuppens (ex-prof) naar de twee leiders. Ook Jaap Kooijman en Yannick Janssen konden er nog naartoe rijden. Ook deze kopgroep kreeg maximaal 20 seconden, maar dat bleek genoeg te zijn. In de laatste ronde zat het spel op de wagen. Vooraan zaten immers 3 ploegmaten, zij gingen dan ook om de beurt aanvallen. Uiteindelijk geraakte niemand weg en ging Tjarco Cuppens op 300 meter van het einde de sprint aan. Rutger zat perfect in het wiel en ging er op 150 meter van de finish gemakkelijk over. Jaap Kooijman werd tweede, Tjarco Cuppens nam beslag op een derde plaats. Hierdoor behaalde Rutger na twee tweede en één derde plaats eindelijk de overwinning. The Wouters Brothers wisselden elkaar af in elke aanval en de andere stopte af in het peloton. Ruben behaalde een 35e plaats in het peloton. Het wedstrijdgemiddelde was net geen 45 km/h.
Komende donderdag 15 augustus zullen ze beiden proberen om opnieuw een zege te behalen in Tielt-Winge. De start wordt gegeven om 15.00 uur.

08/08/2013: Halen
Rutger eindigde als 100e in Halen, Ruben moest de wedstrijd 2 ronden vroeger beëindigen, hij had vandaag slechte benen. Ook Rutger voelde zich niet super. Er stonden 134 renners aan de start. De zege was voor Guy Smet (Cibel-Aliplast).
Maandag wedstrijd in Kotem-Maasmechelen.

05/08/2013: Aanvallende wedstrijd in Rapertingen
Gisteren stonden 88 renners aan de start in Rapertingen (Hasselt). In de eerste ronden waren er verschillende aanvalspogingen. De beslissende vlucht kwam tot stand nadat eerst 8 renners wegsprongen en daarna nog 13 renners erbij kwamen. Deze groep werd nog uitgedund tot 19 renners die zouden gaan strijden voor de zege. Tot 2 Nederlanders op een 2-tal ronden van het einde hun medevluchters achter zich lieten en samen een kleine voorsprong konden bij elkaar fietsen. De twee Nederlanders waren Glenn Hool (WCL Bergklimmers) en Piotr Havik (EFC-Omega Pharma-Quick Step). Eerstejaars belofte Piotr Havik haalde het voor Glenn Hool in de spurt. Enkele seconden later won John De Schutter (Sport en Moedig Genk) de spurt voor de 3e plaats voor Maxim Panis (Team 3M) en Niki Devoldere (KVC Deinze vzw). Achter deze groep was er nog een groepje renners die zich konden afscheiden van het peloton. Zowel Ruben als Rutger zaten op een bepaald moment in deze groep. Ruben moest jammer genoeg de rest laten rijden op enkele ronden van het einde. Zij kwamen op een bepaald moment tot op een seconde of 30, maar toen het peloton 1 ronde voor het einde moest stoppen werd er naar elkaar gekeken en kwamen ze uiteindelijk binnen op meer dan 3 minuten. Rutger haalde het vrij gemakkelijk voor Glenn Broeckmans (United Cycling Team) en Jonas Heymans (Zannata Cycling Team) en eindigde als 20. Ruben moest één ronde voor het einde stoppen met de rest van het peloton en werd 38e. Uiteindelijk werden 68 van de 88 starters in de uitslag opgenomen. Ruben en Rutger reden een aanvallende wedstrijd waarin ze beiden verschillende keren geprobeerd hebben om mee te zijn in een vluchtersgroepje.
Donderdagnamiddag starten Ruben en Rutger in Halen.

30/07/2013: Lommel Barrier
Ongeveer een uur geleden kwamen de renners over de finish in Lommel. Stef Van Zummeren (Lotto Belisol U23) won. Het hele deelnemersveld was versnippert. Rutger kwam als 22e binnen in een groep die spurtte voor plaats 18 op 4'13". Ruben kwam als 47e over de streep in een groep die spurtte voor de 44e plaats, op 5'15". 64 van de 77 starters bereikten de aankomst van deze wedstrijd met een gemiddelde snelheid van 43,302 km/h.

28/07/2013: Dilsen-Stokkem
Er stonden 80 renners aan de start voor de traditionele 33 ronden van 3,3 km in Dilsen-Stokkem. Net als enkele maanden geleden, op 14 april, was het ook nu weer een razendsnelle wedstrijd waarbij elke ronde verschillende renners moesten lossen. Na een 20-tal kilometer wedstrijd ontstond er in 2 fases een kopgroep van 10 renners: Belgisch kampioen U23 Jorne Carolus (Lotto Belisol U23), zijn ploegmaats Wouter Daniels en Jeroen Vrolijkx, Christophe Sleurs (VL Technics-Abutriek), Gerard Hophra (Bofrost-Prorace), Kevin Thomé (Verandas Willems), Antoine Warnier en Florent Delfosse (Color Code-Biowanze), Twan Brusselmans (Willebrord Wil Vooruit) en Tim Schmitz (Bianchi-Lotto-Nieuwe Hoop Tielen). Hun voorsprong bleef een tijdlang schommelen tussen de 20 en 30 seconden, maar zou rond halfweg wedstrijd oplopen tot meer dan 1 minuut. Halfweg wedstrijd moest een tweede peloton uit koers wegens te grote achterstand. In dit peloton zat ook Ruben. Rutger was mee met een eerste peloton en Ruben plaatste zich in deze tweede groep op kop om het tempo te laten zakken in deze groep zodat zijn broer en zijn medevluchters voor zouden blijven. Nadat de groep van Ruben uit wedstrijd verdween waren er nog slechts een 30-tal renners in koers. Op 6 ronden van het einde ontsnapten Sleurs en Daniels uit de kopgroep. Zij zouden gaan spurten voor de zege en Wouter Daniels haalde het gemakkelijk voor Christophe Sleurs. 40 seconden later klopte Twan Brusselmans Jorne Carolus en Florent Delfosse in de spurt voor de 3e plaats. Het groepje van Rutger moest één ronde vroeger stoppen. In deze groep haalde Florent Mottet (Color Code-Biowanze) het voor zijn ploegmaat Boris Vallée en Amaury Capiot (Rock Werchter Cycling Team) in de spurt voor de 11e plaats. Rutger kwam als 16e over de streep.

21/07/2013: Hulshout (Schaal Marcel Indekeu)
Ruben en Rutger werden vandaag vroeger uit koers gehaald. Ze reden beiden wel een aanvallende koers in Hulshout.
Zondag wedstrijd in Dilsen-Stokkem.

19/07/2013: Geel-St.Dimpna

Ruben heeft vandaag na 11 ronden moeten opgeven wegens te grote achterstand. Hij reed iets meer dan 35 km mee. De wedstrijd werd gewonnen door de Nederlander Marco Brus. Het eerste uur werd afgelegd met een snelheid van 45 km/h. Later in de wedstrijd, toen Ruben al uit de wedstrijd gehaald was, ging het er iets trager aan toe waardoor de gemiddelde snelheid op het einde net geen 43 km/h was.

17/07/2013: Ronde van Luik

Rutger gaf op in de derde rit van de Ronde van Luik. In de eerste rit werd hij 135e op 20'23" van winnaar Magnus Cort Nielsen. In de tweede rit haalde Rutger een 141e plaats op 6'28" van Frederik Backaert. In het algemeen klassement stond hij na de tweede rit 142e op 27'01" van de leider, Magnus Cort Nielsen. Het eindklassement (gele trui) werd gewonnen door Tom David, het puntenklassement (groene trui) door Jérôme Baugnies, het bergklassement (bolletjestrui) door Gertjan De Vos, het jongerenklassement (blauwe trui) door Hayden McCormick en het rushesklassement (witte trui) door Amaury Capiot. Het ploegenklassement werd gewonnen door Ovyta-Eijssen-Acrog CT. Het klassement van de beste Belg werd gewonnen door Frederik Backaert.

16/07/2013: Keerbergen
Vandaag nam Ruben deel te Keerbergen, een wedstrijd over 114 km. De eerste 3 ronden was hij meteen in de aanval, in de hoop een premie te kunnen pakken. Dit lukte niet en hij liet zich dan afzakken tot het peleton. Hierin werd er stevig doorgereden en lag het tempo hoog, hierdoor kwam Ruben in de problemen en na 51km was het over en uit.
Tijdens de wedstrijd reed Ruben nog tegen een autospiegel van een auto die van de tegenovergestelde richting kwam, zonder erg.

14/07/2013: Ploegentijdrit Beker van België
Op zondag 14 juli nam Ruben samen met de ploeg deel aan de bvb ploegentijdrit te Borlo. De afstand van ongeveer 37.4 km werd door de ploeg afgelegd in 48 minuten en 39.895 seconden. (2 min 37.286 sec na de winnaar). De overwinning was voor de ploeg KSV Deerlijk-Gaverzicht-Matexi, zij legden de tijdrit af in 46 minuten en 2.609 seconden.
Ruben moest na ongeveer 23 km lossen, hierdoor bleven enkel nog Atse, Roel en Ward over. Thomas en Matthias moesten eerder al de rol lossen.

08/07/2013: Weekendverslag 6 en 7 juli (Welkenraedt en Nijlen)
Zaterdag koersten Ruben en Rutger in Welkenraedt. Om 15.00 uur werd de start gegeven voor 11 ronden van 7,6 km. Rutger ging al van de eerste ronde mee in de aanval en pakte onderweg 5 premies mee. Later in de wedstrijd kwam hij opnieuw ten val toen één van de renners achterom keek en uitschoof. Hij nam naast Rutger nog één andere renner mee in zijn val. Ruben versnelde op 5 ronden van het einde. Hij reed weg en kwam als 30e over de streep op 3'56" van winnaar Loïc Vliegen. Rutger moest 1 ronde vroeger stoppen en werd als 82e geklasseerd.
Zondag ging Ruben ook nog koersen in Nijlen. Daar stond de 5e editie van de GP Vic Van Schil op het programma. Er stonden om 13.30 uur 150 renners aan de start. Al van bij de start werd er stevig doorgereden en nog in de eerste ronde reden er een 20-tal renners weg. Ploegmaat Laurent Creffier was één van hen. Vanaf het moment dat de koplopers begonnen samenwerken liep de voorsprong al snel op tot meer dan 2 minuten. Op enkele ronden van het einde splitste een groep van ongeveer 25 renners zich nog af van het peloton maar de koplopers zouden gaan strijden voor de zege. In de spurt was er nog een valpartij. Twee Nederlanders, Jelle Van der Marel en cyclocrosser David Van der Poel gingen tegen de vlakte. Ze houden beiden een sleutelbeenbreuk over aan deze valpartij. Oorzaak van de val zou een klapband geweest zijn bij Van der Poel. Ondertussen pakte Amaury Capiot (Rock Werchter Cycling Team) de zege voor Olivier Naesen (Van der Vurst Cycling Team) en Tim Schmitz (Nieuwe Hoop Tielen). Ruben kreeg het lastig en moest lossen op het einde. Toch bleef hij doorbijten en haalde hij een 116e plaats ondanks het feit dat hij rond halfweg wedstrijd even aan opgeven heeft gedacht.
Ruben rijdt zondag de ploegentijdrit in Borlo, een manche van de Beker van België, Rutger gaat deze week een zware trainingsweek inlassen om met een goed gevoel te starten volgende week maandag in de Ronde van Luik.

04/07/2013: Opgaves in Herenthout

Gisterenavond om 18.00 uur stonden 115 renners aan de start in Herenthout voor 14 ronden van 8,1 km, 113,4 km in totaal. Al in de eerste ronde ontstond er een ruime kopgroep. Rutger en Ruben waren hierin niet aanwezig. De voorsprong liep op tot een 45-tal seconden. Rutger reed nog naar deze kopgroep toe, maar in dezelfde ronde werden ze terug gegrepen. Kort daarna ging een nieuwe groep van ongeveer 10 renners aanvallen. Ook in deze vlucht waren Ruben en Rutger niet aanwezig. Ruben moest enkele ronden voor het einde lossen in het peloton door het hoge tempo. Toen Ruben uit de wedstrijd stapte had hij een gemiddelde van meer dan 45 km/h. Één ronde na de opgave van Ruben ging Rutger zwaar onderuit in een bocht. Hij moest met verscheidene schaafwonden en al bloedend opgeven op enkele ronden van het einde. De zege ging naar Florent Mottet (Color Code - Biowanze). Hij haalde het in een spurt met 4 renners voor Marc Franken (Bofrost-Prorace) en Maarten Craeghs (Lotto Belisol U23). Op 18 seconden werd er dan met de overige renners van de kopgroep gestreden voor de 5e plaats. Ploegmaat Roel Janssens haalde daarbij nog een knappe 7e plaats. Gregory Delcorps haalde in het peloton, dat op 25 seconden van de winnaar eindigde, een 35e plaats.

01/07/2013: Weekendverslag 29 en 30 juni (Jeuk-Gingelom en Heusden-Zolder)
Zaterdag stond Rutger aan de start in Jeuk-Gingelom. Er stonden 84 renners aan de start voor 16 ronden van 7,2 km. Rutger beschikte niet over de goede benen en deed niet mee voor de zege. Die was voor Christophe Sleurs (VL Technics-Abutriek). Hij versloeg in een spurt met 2 Thomas Op't Eynde (To Win Josan). Johan Coenen (Team Differdange) haalde het in een spurt met 8 voor de 3e plaats op 2" van Sleurs. Op 5" werd er gesprint voor plaats 11 in het peloton. Rutger kwam als 19e over de streep. Het wedstrijdgemiddelde was meer dan 44 km/h.
Op zondag stonden zowel Ruben als Rutger aan de start in Heusden-Zolder. Daar stonden 80 renners aan de start voor 100 km. Er ontstond een kopgroep van 10 renners. Zowel Ruben als Rutger waren niet mee. Rutger ging in de achtervolging en haalde de koplopers één voor één in. Behalve de 3 renners die gingen strijden voor de zege. Die zege was voor John De Schutter (Sport en Moedig Genk). Hij haalde het voor Gert Claes (Heylen Meubelcentrale ZLWC St.-Truiden) en Tom Mertens (Bianchi-Lotto-Nieuwe Hoop Tielen). 36 seconden later pakte Rutger de 4e plaats voor Nick Van Den Eynde (Bianchi-Lotto-Nieuwe Hoop Tielen) en Sigi Ransy (Etente Cycliste de Wallonie). Ook Ruben probeerde naar voor te geraken in een achtervolgingspoging maar hij kwam onderweg de man met de hamer tegen en moest later de tol betalen voor zijn zware inspanning en gaf op.
Woensdagavond staan Rutger en Ruben aan de start in Herenthout.

24/06/2013: Ruben 50e in Buchten op 14 juni
Op vrijdagavond 14 juni besloot Ruben om de schoolboeken en cursussen even opzij te leggen en te gaan koersen in Buchten. Er moesten 40 ronden worden afgelegd, goed voor een totaal van 92 km. De start werd gegeven om 18.45 uur. Ruben voelde zich ondanks het vele studeren super in de wedstrijd. Hij was wel blij dat hij rechtbleef en heeft in de spurt verschillende duwtjes gehad en heeft dan uiteindelijk besloten om binnen te komen in het peloton en zich niet verder te mengen in de spurt. Hij kwam uiteindelijk als 50e over de streep. Het wedstrijdgemiddelde lag die avond op 45,95 km/h.

23/06/2013: Rutger 11e in Halen, Ruben geeft op
Rutger eindigde vandaag als 15e in het peloton dat spurtte voor de 4e plaats op 11 seconden van winnaar Jelle Mannaerts (Rock Werchter Cycling Team). Rutger was mee in een kopgroep van ongeveer 30 renners. Ruben had slechte benen en kreeg ook last met de ketting en gaf op.

22/06/2013: Rutger 58e in Nieuwerkerken
Er stonden zaterdag 137 renners aan de start in Blinderveld-Nieuwerkerken. Het tempo lag van bij de start bijzonder hoog, ook al stond er veel wind. De wedstrijd was reeds halfweg wanneer er een eerste kopgroep van 15 renners gevormd werd. Het peloton gaf hen nooit een grote voorsprong. Op 3 ronden van het einde was de voorsprong plots gegroeid tot 50 seconden. Met nog 2 ronden te gaan brak het peloton waardoor er een achtervolgende groep van 14 renners ontstond. In het overige gedeelte van het peloton bleef het aanvalspogingen regenen waardoor nog verschillende kleine groepjes konden wegrijden. Bij het ingaan van de laatste ronde hadden de 15 koplopers nog een voorsprong van een 20-tal seconden op de eerste achtervolgende groep. In de kopgroep ontstond er een breuk waardoor 5 renners zouden strijden voor de zege. De Nederlander Yannick Janssen won. Rutger haalde een 58e plaats op 3'50" van de winnaar.
Enkele foto's van deze wedstrijd kan u vinden op onze facebook-pagina.

18/06/2013: 11e plaats voor Rutger in Romsée
Rutger behaalde vanmiddag een knappe 11e plaats in Romsée. De winnaar vertrok al meteen na de start en bleef voorop en haalde het uiteindelijk met een voorsprong van ongeveer 5 minuten ten opzichte van het peloton. Het wedstrijdgemiddelde lag rond de 40 km/uur.
Zaterdag staat Rutger aan de start in Nieuwerkerken, zondag staat hij samen met Ruben in Halen.

16/06/2013: Rutger geeft op tijdens laatste rit Ronde van de Savoie

In de laatste rit van de Ronde van de Savoie kwam Rutger ten val en kreeg hij ook af te rekenen met een lekke band. Hij gaf onderweg op. De lichamelijke schade valt gelukkig mee na de valpartij. Ook Jonas Philips beëindigde deze rit niet. Atse Schoolmeesters werd nog 45e op 30'27" van ritwinnaar Clément Chevrier. Slechts 51 renners reden de wedstrijd uit. In het eindklassement werd Atse 50e op 1h25'26".
Dinsdag start Rutger in Romsée. Zijn deelname voor deze wedstrijd komt niet in het gedrang na de val van vanmiddag.

15/06/2013: Tour des Pays de Savoie rit 3, opnieuw kleinere tijdsverschillen
Ook vandaag stond er een zware rit op het programma, 116,5 km, de langste rit van deze ronde. De zege ging naar Mirco Saggiorato (EKZ Racing Team), die ook al de eerste rit won. Jonas Philips werd vandaag 63e op 18'16", Rutger behaalde een 67e plaats op 19'13" en Atse Schoolmeesters kwam binnen als 71e op 20'38". In het klassement staat Atse nu 70e op 55'49", Rutger 72e op 57'19" en Jonas staat nu 78e op 1h8'58". Op zondag staat de laatste rit op het programma, met onder meer een dubbele beklimming van La Toussuire. Na deze rit komen de renners opnieuw naar België en Rutger zal dan dinsdag in Romsée opnieuw op Belgische bodem koersen.

14/06/2013: Tour des Pays de Savoie rit 2
In de tweede rit werd opnieuw hard gereden en het deelnemersveld verbrokkelde opnieuw. De top-4 eindigde binnen de anderhalve minuut, de 5e kwam binnen op meer dan 3 minuten. De beste Belg van de dag werd Louis Vervaeke (Lotto Belisol U23), hij werd 7e op 3'16". Rutger eindigde op een 75e plaats op 26'41" en was daardoor de beste renner van de ploeg. Atse Schoolmeesters eindigde als 79e op 31'57" en Jonas Philips werd 89e op 36'31". Vier renners kwamen aan buiten de tijdslimiet. In het algemene klassement blijft Atse Schoolmeesters beste renner van de ploeg met een 73e plaats op 37'57". Rutger volgt op een 78e plaats op 40'52" en Jonas Philips is 92e op 53'28".

13/06/2013: Tour des Pays de Savoie rit 1
Vandaag stond voor Rutger de eerste rit op het programma. Ondertussen is de rit aangekomen en de zege was voor Mirco Saggiorato (EKZ Racing Team). De uitslagen van de renners van Hand in Hand Baal: Atse Schoolmeesters 56e op 7'40", Rutger Wouters 82e op 15'51" en Jonas Philips 89e op 18'37". Stijn De Pauw (buiten tijd), Thierry Andrieu en Roel Janssens (opgegeven) komen morgen niet meer aan de start.