The Wouters Brothers

Click here to edit subtitle

11/03: Betekom

Vandaag stond de wedstrijd in Betekom op het programma. Ondanks enkele pogingen konden Ruben en Rutger niet met een goede vluchtersgroep meespringen. Op enkele ronden van het einde reden er wel 5 renners weg, met Ruben Cumps (ploegmaat Rutger) en Niels Merckx (ploegmaat Ruben). Merckx kreeg echter af te rekenen met een lekke band waardoor het peloton ging spurten voor de 5e plaats. Rutger eindigde als 7e, Ruben eindigde in de buik van het peloton exact op de 100e plaats.


04/03: Zepperen

De start in Zepperen werd deze ochtend met een kwartier uitgesteld wegens problemen bij de inschrijvingen. Maar eens de koers op gang werd gefloten, ging het stevig vooruit. Met een gemiddelde snelheid van 45 km/h leek het bijna onmogelijk om te ontsnappen aan een pelotonspurt. Toch trok Rutger samen met Steven Van den Oetelaar en de Duitser Homrighausen door op enkele ronden van het einde. In de spurt pakte Rutger, net als vorig jaar, opnieuw de zege in Zepperen. Ruben reed ook een aanvallende wedstrijd, nam geen risico's in de pelotonspurt en kwam zo als 83e over de streep.


25/02: Brustem

Al snel ontstond er een kopgroep van een 10-tal renners, met daarin 3 ploegmaats van Rutger. Het duurde tot ruim half koers voordat er tegenaanvallen op gang kwamen. Rutger zat in de eerste achtervolgende groep, waar bij de start van de plaatselijke ronden nog een groep kwam aansluiten. In het slot kon Rutger nog wegrijden uit die groep met enkele anderen. 2 renners van de oorspronkelijke kopgroep bleven voorop, Rutger spurtte daarachter naar de 3e plaats. Ook Ruben probeerde een aantal keer mee te springen in een aanvalspoging. Hij eindigde in het peloton als 71e.