The Wouters Brothers

Click here to edit subtitle

03/07/2017: Schaal Schoeters Beveren

Rutger reed vandaag met een groepje naar de kopgroep toe in de Schaal Schoeters in Beveren. Daaruit kon een drietal ontsnappen in de laatste ronde en spurten voor de zege. Rutger eindigde als 10e. Ruben eindigde in de buik van het peloton als 83e.


02/07/2017: BK TTT Borlo

Vandaag eindigde Rutger met VP Consulting-Zannata als 3e in de ploegentijdrit van de Beker van België in Borlo. In de stand voor de Belgische B-titel eindigden ze als 6e. Ze reden de 45 km in een tijd van 58'32"281, goed voor een gemiddelde snelheid van 46,12 km/h.
Ruben eindigde met zijn ploegmaats van Young Cycling Talent D&D als 17e in de Beker van België en 23e in de gemengde stand met de ploegen van de Lotto Topcompetitie. De eindtijd: 1h03'29"602, gemiddeld 42,52 km/h.


25/06/2017: Heusden-Zolder

Vandaag reden Ruben en Rutger dichtbij huis in Heusden-Zolder. Ze probeerden beiden regelmatig mee te springen in een vlucht, maar niemand geraakte weg. Ruben probeerde ook nog bij het ingaan van de laatste ronde, maar ook die aanval werd opnieuw gegrepen. Het werd dus een massaspurt. Rutger kwam als 7e over de streep, Ruben eindigde als 26e.


17/06/2017: Binderveld

Rutger reed vandaag in Binderveld op enkele ronden van het einde samen met een andere renner het gat dicht op 13 leiders. Even daarvoor hadden ploegmaats Yente Clauw en Jorg Hendrickx hun uiterste best gedaan om de kloof tussen de kopgroep en het peloton te verkleinen. Uit die groep ontsnapte nog één renner die won. Rutger eindigde als 5e.


11/06/2017: Kotem-Maasmechelen

Al in de eerste ronde ging Ruben ervandoor met Tom Mertens en de Nederlander Stephan Lotz. Enkele ronden later kregen zij het gezelschap van 9 achtervolgers. De rest van het peloton zou nooit meer komen aansluiten. Op 10 ronden van het einde werd de wedstrijd een tijdje stilgelegd na een zware valpartij. Na de herstart veranderde er niets meer aan het wedstrijdverloop. De 12 leken te gaan spurten voor de zege maar één renner bleef voorop. Daarachter verbrokkelde het wat en Ruben kwam als 9e over de streep. Rutger eindigde in het eerste peloton dat op 4 ronden van het einde moest stoppen als 19e.


05/06/2017: Hoegaarden-Meldert

Rutger reed vandaag in Hoegaarden-Meldert. In totaal moesten 6 ronden van ruim 14,5 km afgelegd worden. In de 3e ronde ontstond de definitieve kopgroep van 10 renners, waarvan er nog 7 zouden gaan spurten voor de zege. In de spurt was Rutger de snelste zodat hij al zijn 7e zege van het seizoen pakte. Ploegmaat Sven Noels eindigde nog op een knappe 4e plaats.


04/06/2017: Sinksenkoers Averbode

In het eerste kwart van de wedstrijd ontstond er een kopgroep van een 15-tal renners, waaronder Rutger. Zij konden stelselmatig hun voorsprong uitbouwen op het peloton. Ondanks een groep tegenaanvallers, konden zij toch voorop blijven. 3 renners konden nog wegspringen uit de kopgroep. Rutger eindigde als 5e. Ruben eindigde in het peloton op de 89e plaats.


03/06/2017: Houthalen-Helchteren

Vandaag stond de wedstrijd in Houthalen-Helchteren op het programma. Met lichte vertraging kon de wedstrijd toch van start gaan en ondanks enkele aanvalspogingen bleef het lange tijd een moeilijk te voorspellen wedstrijd. Toch kon een groep uit de greep van het peloton blijven. Op het einde kon Rutger samen met ploegmaat Sven Noels voorop blijven en kwamen ook in die volgorde als 1e en 2e over de streep. Voor Rutger is het al zijn 6e zege van het seizoen.
Ruben voelde zich vandaag minder en moest opgeven.


30/05/2017: Mol Rauw

Gisterenavond reden Ruben en Rutger de wedstrijd in Mol Rauw. In het begin van de wedstrijd was Ruben zeer aanvallend. Zijn ontsnappingspogingen werden echter telkens opnieuw gegrepen. Na 70 km ontstond er een kopgroep met Rutger, Helven, Robert, Segers, Van Den Berghe en Lehaen. De maximale voorsprong van deze groep steeg tot 40". Ruben probeerde nog wel af te stoppen in het peloton maar op 3 km van de streep werden ze opnieuw gegrepen. In de laatste km probeerde Rutger het nog met een ultieme uitval, maar op 100 meter van de streep werd hij opnieuw gegrepen en eindigde als 4e. Ruben spurtte niet meer mee en eindigde achteraan het peloton als 47e.


28/05/2017: BvB Wezembeek-Oppem

Het was een vrij gesloten wedstrijd gisteren in Wezembeek-Oppem. Buiten een aanval in de eerste ronde lukte het niemand om langere tijd voorop te blijven. Het werd dus een massaspurt. In die massaspurt mengde Rutger zich niet en zo kwam hij als 94e over de streep. Ruben had last van een mindere dag en moest, mede door de warme omstandigheden, de wedstrijd verlaten net na halfkoers.


25/05/2017: Tienen

Rutger reed vandaag een aanvallende wedstrijd in Tienen. Toen de beslissende vlucht van (in eerste instantie) 15 renners vertrok, zat hij samen met ploegmaats Tom Mertens en Sven Noels mee in de groep. Toen daaruit opnieuw 4 renners vertrokken, zat hij er opnieuw bij samen met Sven. Later kwamen er nog 4 anderen aansluiten. De overige renners van de kopgroep werden opnieuw ingelopen. In de laatste ronde was er nog een aanval van Lewis, Noels en Rietjens. Daarachter moest Rutger Robin Mertens nog voorlaten in de spurt voor de 4e plaats waardoor hij, net als vorige zondag in Othée, als 5e over de streep kwam.


21/05/2017: Othée

Kort na de start sprong Ruben mee in een eerste vluchtersgroep in Othée. Toen die groep opnieuw gegrepen werd, sprong Rutger mee met de volgende poging. Opnieuw zonder succes. In de tweede ronde was er dan een nieuwe aanvalspoging, opnieuw met Ruben. Zij konden heel de wedstrijd uit de greep van het peloton blijven, waarin Rutger uitstekend afstoppingswerk verrichtte voor zijn broer. Halfweg wedstrijd viel de kopgroep in 2 stukken. Ruben zat in het tweede deel maar kon op het einde zijn medevluchters nog voorblijven, die ingelopen werden door het peloton. Hij eindigde daardoor op een mooie 4e plaats. Rutger eindigde 15" later als 5e.


14/05/2017: PK Hamont-Achel

Gisteren stonden Ruben en Rutger in Hamont-Achel voor hun PK. Een wedstrijd over 27 ronden. Na enkele ronden ontstond de definitieve kopgroep van 19 renners. Daarbij naast Rutger ook al zijn 4 andere ploegmaats die aan de start stonden. Het peloton werd op 2 ronden voor het einde uit koers genomen wegens een te grote achterstand op het korte circuit. Ruben spurtte naar een 30e plaats, goed voor een 12e plaats voor het Limburgse kampioenschap bij de elite zonder contract. Vooraan was er ondertussen een ontsnapping van Sven Noels (ploegmaat van Rutger) en Pieter Van Oirschot konden wegrijden en bleven voorop. Deze 2 vormden geen bedreiging voor de 2 provinciale titels. Noels won de wedstrijd. De spurt voor plaats 3 werd gewonnen door Rutger voor Jordi Meeus, die zich beiden kroonden tot provinciale kampioen. Voor Rutger de bekroning van een nu al heel mooi seizoen!


07/05/2017: Helchteren + Vilvoorde

Gisteren reed Ruben de Trofee Maarten Wynants, een profwedstrijd in Houthalen-Helchteren. Hij had jammer genoeg een slechte dag en stapte na enkele ronden uit de wedstrijd.
Rutger reed in Vilvoorde. Na 90 km kon hij meespringen in een ontsnapping van 9 renners, die ongeveer een halve minuut voorsprong kon verzamelen. Ze werden echter in de laatste ronde terug gegrepen. Rutger kon zich wel nog goed positioneren in een chaotische massaspurt met een valpartij in de laatste bocht. Hij eindigde op een knappe 5e plaats.


04/05/2017: Kortenaken

169 renners stonden gisteren aan de start in Kortenaken. Op het einde van de 1e ronden reed er een groep van 15 renners weg. Zij konden een halve wedstrijd voorop blijven. Vanaf toen geraakte er niemand meer weg. Tot Boris Dron bij het ingaan van de laatste ronde probeerde en alleen voorop kon blijven. Daarachter werd gespurt voor de 2e plaats. Rutger nam geen risico's in de spurt en kwam achteraan het peloton als 138e over de streep.


01/05/2017: Kortessem

Het leek erop dat niemand zou kunnen ontsnappen vandaag in Kortessem. Elke aanval werd snel terug gegrepen. Tot in de 17e van 19 ronden Rutger samen ten aanval trok met Wouter Leten. In de voorlaatste ronde kwam Boris Dron ook nog aansluiten vooraan en had het koptrio bij het ingaan van de laatste ronde een voorsprong van 40" op het peloton. De winnaar zat dus vooraan. Rutger haalde het opnieuw in de spurt voor Dron en Leten en boekte zo zijn 4e opeenvolgende overwinning, zijn 5e al dit seizoen. Hij wordt hierdoor ook meteen de eerste leider van het MABS4.0 Euregioklassement. Ruben eindigde halfweg het peloton op de 53e plaats nadat hij tijdens de wedstrijd ook enkele keren probeerde mee te springen in een vluchtersgroep.


23/04/2017: Nieuwrode

Vandaag was er de wedstrijd in Nieuwrode over 11 ronden van 9 km. Een 150-tal renners stonden aan de start. Na enkele ronden ontstond er een kopgroep van 15 renners, waaronder Rutger. Zij reden al snel een voorsprong van 30" bij elkaar. Deze zou later nog groeien tot meer dan 1 minuut. In de laatste ronden waren er nog verschillende aanvalspogingen, maar alles leek vooraan opnieuw samen te komen. Toch kon er in de laatste 2 km nog een groepje van 4 renners wegrijden. Rutger haalde het in de spurt vrij gemakkelijk voor Matthias Houlmont en Simon Van Roy.
Ruben moest rond halfweg wedstrijd de koers noodgedwongen verlaten met kettingproblemen.


22/04/2017: GP Juul Marinus Zandhoven-Pulderbos

Rutger won dus deze namiddag de interclub ‘G.P. Juul Marinus’ in Zandhoven. Hij was de snelste van een 11 man sterke kopgroep die pas bij het ingaan van de laatste ronde wegreed. Zij reden een voorsprong van 30 seconden bij elkaar. De Brit Ross Lamb werd tweede, Stijn Demolder derde. Ruben werd 40ste op 148 gestarte renners.


18/04/2017: Neerpelt

Ruben en Rutger stonden om 18u aan de start in Neerpelt. Na vele talloze vruchteloze ontsnappingspogingen, reed Rutger samen met Tim Wouters, Edwin Thijs en Bram Vermeulen na anderhalf uur, weg uit het peloton. Mede dankzij het afstoppingswerk van Ruben, reden zij een maximale voorsprong van 35 seconden bij elkaar.
Op 1,5km van de meet reed Rutger alleen weg en kwam solo over de aankomst. De drie medevluchters kwamen 13 seconden later over de finish, het peloton 21" na Rutger. Ruben werd 40e.


17/04/2017: Retie

Rutger maakte vanmiddag in Retie lange tijd deel uit van een groep van 24 tegenaanvallers die op zoek gingen naar de 12 leiders. Wanneer ze kwamen aansluiten vooraan reden er opnieuw 12 renners weg, waaronder Rutger, die gingen spurten voor de zege. Rutger eindigde als 6e. Ruben eindigde in de restanten van een fel uitgedund peloton dat op 5 ronden van het einde uit wedstrijd werd gehaald als 45e.


15/04/2017: Zutendaal

Vanmiddag was er de wedstrijd in Zutendaal. De start werd uitgesteld omdat de inschrijvingen trager verliepen dan verwacht. Iets voor halfweg wedstrijd gingen 2 renners ervandoor. Zij reden verder en verder weg. Verder kon er niemand meer ontsnappen uit een fel uitgedund peloton. Rutger won de spurt voor de 3e plaats. In die spurt was er ook nog een zware valpartij. Ruben zat achter de valpartij maar kon deze gemakkelijk ontwijken en eindigde achteraan het peloton op 58e plaats.


14/04/2017: Zonderschot

Vanavond reed Rutger in Zonderschot bij Heist-op-den-Berg. Al snel ontstond de beslissende vlucht van 14 renners die gingen strijden om de zege. In het slot was er nog een groep tegenaanvallers die uit de greep van het peloton kon blijven, waaronder Rutger. Zo kwam hij als 16e over de streep in een razendsnelle wedstrijd met een gemiddelde net boven de 46 km/h.


09/04/2017: Dilsen-Stokkem

Rutger zat vandaag mee in de eerste echte vlucht van de dag. Zij kregen later nog gezelschap van een aantal renners en leken te gaan spurten voor de zege. Maar op het einde verbrokkelde het toch nog een beetje en konden 3 renners zich lichtjes afzonderen. Rutger won daarachter de spurt voor plaats 4 op 2 seconden van de winnaar. Ruben eindigde in het peloton en behaalde de 37e plaats. Amper de helft van de starters reden de wedstrijd uit.


08/04/2017: PK tijdrijden Leopoldsburg

Rutger moest vandaag als eerste van start gaan op het PK tijdrijden in Leopoldsburg. Dat hield hem alleszins niet tegen om een toptijd neer te zetten. Hij eindigde op een knappe 2e plaats op nog geen 12" van winnaar Geysen. Hij behaalde in zijn tijdrit over 32,8 km een gemiddelde snelheid van 45,23 km/h.

Top-3 elite zonder contract:
1. Kurt Geysen 43'18"922
2. Rutger Wouters 43'30"484
3. Timothy Stevens 43'53"098


06/04/2017: PK ploegentijdrijden Stok-Kortenaken

Pech voor VP Consulting-Zannata vanmiddag tijdens de ploegentijdrit. Sven Moris moest ziek afmelden en kon nog wel vervangen worden door Laurens Roels. Maar al bij de start liep het mis toen Matti Helminen met zijn voet in hek hek bleef hangen. Daardoor moest het team meteen een achterstand ombuigen op een vrij korte afstand voor een ploegentijdrit. Uiteindelijk werd het nog zeer nipt en behaalde de ploeg een tijd van 21'44"387, amper 1"086 trager dan de toptijd van Prorace Cycling Team. Net geen goud dus, maar toch een knappe wedstrijd en een gemiddelde snelheid van ruim 48,5 km/h.


05/04/2017: Memorial Staf Segers Schoten

Vandaag reed Ruben de Memorial Staf Segers in Schoten. De eerste ronden zat Ruben goed vooraan het peloton, maar het was onmogelijk om een goede aanval op poten te zetten door het razendsnelle tempo. Op 2 ronden van het einde verkrampte Ruben volledig waardoor hij de strijd moest staken. Het algemeen wedstrijdgemiddelde was ruim 45,5 km/h.


01/04/2017: Amay

Vandaag reed Rutger in Amay. Door het geringe aantal wedstrijden dit weekend in België stonden er 169 renners aan de start. Het werd uiteindelijk een massasprint en daarin was Jordi Meeus sneller dan Rutger, die als 2e eindigde. In de laatste bocht was er nog een valpartij rond de 5e positie, maar Rutger zat toen al verder vooraan waardoor hij niet gehinderd werd. De Nederlander Milan Vader vervolledigde het podium.


26/03/2017: Sint-Truiden

Vandaag behaalde Ruben de 71e plaats in Sint-Truiden. Ondanks mindere benen bleef hij doorbijten en eindigde in het peloton, dat op enkele ronden van het einde nog verbrokkelde door een valpartij. Rutger had materiaalpech en moest opgeven na 2 van de 17 ronden.


25/03/2017: Beerzel (Putte)

Ruben en Rutger stonden vandaag aan de start in Beerzel. Ze probeerden enkele keren aan te vallen, maar zonder succes. Rutger reed naar de 35e plaats en Ruben eindigde als 108e.


19/03/2017: Booischot Pijpelheide

Gisteren ontstond al snel de beslissende kopgroep in Booischot Pijpelheide, met ook Rutger erbij. Het peloton liet begaan en werd op enkele ronden van het einde uit koers genomen met een te grote achterstand. In de slotfase waren er in de kopgroep nog verschillende aanvallen en Rutger voelde zich niet super waardoor hij als 5e over de streep kwam. Ruben voelde zich ook verre van goed maar kwam toch nog als 18e over de streep.


11/03/2017: Wetteren

Rutger stond zaterdag aan de start in Wetteren. Ondanks het feit dat hij enkele keren probeerde mee te springen met een vlucht, miste hij uiteindelijk toch de definitieve vlucht. Een tegenaanval waarin hij wel mee zat werd echter terug gegrepen waardoor hij in het peloton binnenkwam op de 34e plaats.


05/03/2017: Zepperen

Vroeg op de dag stonden al 100 renners klaar in Zepperen voor de eerste wedstrijd van de dag. Na enkele ronden ontstond er een kopgroep van 13 renners, waarbij Rutger. Zij verzamelden een voorsprong van ongeveer 1'30". Ook Ruben probeerde een aantal keer te demarreren, maar zonder succes. In de spurt maakte Rutger het knap af en pakte zo zijn eerste zege van het nieuwe wielerseizoen. Ruben eindigde in het peloton op de 45e plaats.


26/02/2017: Brustem Sint-Truiden

Rutger reed vanmiddag in Brustem. Nadat er een kopgroep van ruim 10 renners was ontstaan, ging hij mee in de tegenaanval met een ruime groep. Maar die was een maat voor niets. Daarna ging hij opnieuw in de tegenaanval, samen met Niels Merckx. Na ongeveer 20 km met z'n tweeën tussen de kopgroep en het peloton te hebben gehangen, kregen ze opnieuw versterking van enkele anderen in de 2e van 4 plaatselijke ronden. Rutger kon de spurt winnen van zijn groep en behaalde zo een 12e plaats.


19/02/2017: Clubkampioenschap Heusden-Zolder

Ruben had er van bij de start zin in tijdens de oefenkoers op het circuit van Zolder. Van in de eerste ronde ging hij in de aanval. Later krijg hij het gezelschap van 9 anderen. 1 renner moest vooraan lossen rond halfweg koers waardoor er nog 9 renners overbleven vooraan. De groep vooraan viel nog een beetje uit mekaar op het einde. Rutger eindige in zijn eerste wedstrijd voor VP Consulting-Zannata CT zo als 5e, Ruben werd 9e.
Het peloton, of wat er nog van overbleef, eindigde op meer dan 4 minuten.


1/02/2017: Nieuw seizoen op komst

Binnen enkele weken start het nieuwe seizoen. Voor Ruben en Rutger zal dit starten op het circuit van Zolder op zondag 19 februari. Ruben rijdt dit seizoen opnieuw voor een (uitgebreider) Young Cycling Talent D&D. Rutger maakte in de winter dan weer de overstap naar VP Consulting-Zannata Cycling Team.