The Wouters Brothers

Click here to edit subtitle

10/10/2017: Heist-Goor

Vandaag stond de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma in Heist-Goor. In de voorlaatste ronde kwam alles opnieuw samen. Maar in de laatste ronde konden 3 renners zich nog licht afscheiden van het peloton. Rutger kwam als 9e over de streep.
Nu het seizoen erop zit kunnen Ruben en Rutger genieten van een welverdiende en deugddoende rustperiode.


08/10/2017: Alken

Vanmiddag reden Ruben en Rutger in Alken. Kort na de start viel de regen met bakken uit de lucht en dat zorgde ervoor dat er al snel enkele renners de rol moesten lossen. Rond halfweg wedstrijd gingen 3 renners in de aanval: Clé, Moris en Peelaers. Daarachter probeerde een duo het gat te dichten, nog eens daarachter probeerde Rutger met Van Goidsenhoven het gat te dichten. Pas vlak voor de streep konden ze vooraan aansluiten nadat ze nog een achterstand hadden van 45" bij het ingaan van de laatste ronde. De zege was voor Brent Clé voor Sven Moris en Rutger. Ruben eindigde in het peloton op de 32e plaats.


07/10/2017: Lommel-Kolonie

In een koers die bol stond van de aanvalspogingen in Lommel-Kolonie gingen 5 renners spurten voor de zege. Bram Van Broekhoven probeerde zijn medevluchters te verrassen maar werd vlak voor de streep bijgehaald door de overige renners van de vlucht. Het was zijn ploegmaat Jordi Meeus die won voor Van Broekhoven en Rutger.


01/10/2017: Rumst

In het eerste deel van de wedstrijd in Rumst kon er een ruime groep 50" wegrijden van het peloton. Maar na ongeveer 50 km kwam het peloton er terug bij. Dan was het even zoeken naar de goede ontsnapping maar die leek er dan te komen toen 4 renners ten aanval trokken. Naast Rutger zaten ook Dries Lehaen en het Stageco - Special Paint duo Kenny Willems en Han Devos in de vlucht. Ze kregen in de voorlaatste ronde echter het gezelschap van een 10-tal achtervolgers. Ploemgaat Felix De Groef leek op weg naar de overwinning, maar kwam in de laatste kilometer nog ten val bij een scherpe bocht. De anderen kwamen er dus opnieuw over en werd er gespurt. Rutger won de spurt voor Jasper Philipsen (BMC Development Team) en Jordy Bouts (Prorace Cycling Team) en pakte zo zijn 14e overwinning van het seizoen.


27/09/2017: Kemzeke

Vandaag stond Rutger met 72 andere renners aan de start in Kemzeke (Stekene). Al vroeg in de wedstrijd wist Rutger twee premies te pakken. Na ongeveer 50km raakten 24 renners voorop, daarbij ook Rutger. Net voor de laatste ronde viel Rutger aan, maar werd op ongeveer 4km van het einde weer gegrepen. Rutger nam als eerste de laatste bocht, op zo’n 250m voor de aankomst en won met ruim verschil zijn 13de van het jaar.


23/09/2017: Tienen

Rutger reed vandaag met een groepje naar de beslissende vlucht in Tienen. Het peloton kwam daarna niet meer terug. In de eindspurt vielen er een paar kleine gaatjes tussen de renners en Rutger eindigde als 7e.


17/09/2017: Momignies

Vandaag stond in Momignies de laatste manche van de beker van België op het programma. Na een vrij gesloten wedstrijd reden op 30 km van het einde 19 renners weg, daarbij Rutger en ploegmaten Ruben Cumps en Felix de Groef. Op de laatste klim reed Rutger samen met 5 anderen weg. In de sprint haalde Rutger het voor Moens en Deweer en boekte zo zijn 12e overwinning.
In de eindstand van de beker van België behaalde Rutger's ploeg VP Consulting - Zannata Cycling Team de 4e plaats.


13/09/2017: Retie

In de voorlaatste ronde van de GP Monseré in Retie kon Rutger met 5 anderen aansluiten bij een kopgroep van 5 renners. Uit de groep konden nog enkele renners wegrijden die gingen spurten voor de zege. Rutger eindigde als 8e.


10/09/2017: Aartselaar

Vanmiddag was er met de interclub in Aartselaar de tweede lange wedstrijd dit weekend. Ruben moest in de 3e van 7 ronden opgeven na een zware valpartij. In een put in het wegdek schoof zijn voorwiel weg en ging hij overkop. Rutger ging opnieuw in de tegenaanval op een kopgroep van een 14 renners en eindigde als 18e.


09/09/2017: Nieuwkerken-Waas

Vandaag reden Ruben en Rutger in Nieuwkerken-Waas. Na enkele ronden gingen de hemelsluizen een eerste keer open. Nadien kon Rutger met 2 anderen de achtervolging inzetten op 6 koplopers. Ze kwamen echter niet meer aansluiten. Ze konden nog wel één renner inlopen waardoor er ging gespurt worden voor de 6e plaats. Rutger werd 7e, Ruben eindigde achteraan het peloton als 90e.


03/09/2017: Meerhout

In een lastig te controleren wedstrijd met vele aanvalspogingen duurde het een tijdje voor een grote groep wegreed van een kleine 50 renners, met Rutger. Drie renners konden deze groep aan de aankomst nipt voorblijven. Rutger eindigde als 6e, Ruben kwam in de buik van het peloton als 70e over de streep.


02/09/2017: Zutendaal

Al in de 2e ronde ontstond de beslissende kopgroep van 4 renners. Zij konden tot meer dan 2 minuten voorsprong bij mekaar rijden. Verschillende tegenaanvallen kwamen tot stand, met Ruben en Rutger er enkele malen bij. De beslissende tegenaanval werd een groep van 13 renners met Rutger die gingen spurten voor de 5e plaats. Rutger werd 7e en dat was ruim voldoende voor zijn 2e eindoverwinning in het Euregioklassement. Ruben kwam als 34e over de streep en zakt zo nog één plaatsje in het klassement van de 7e naar de 8e plaats.


29/08/2017: Tremelo

Gisteren in Temelo ontstond na ongeveer een half uur koers een kopgroep van 6 renners, met Rutger. Even later werd de groep uitgedund tot 5 renners, in de finale tot 3 renners. Het werd dus een lastige opgave om voorop te blijven en in de laatste ronde kwam alles opnieuw samen en kwam het tot een massaspurt. Rutger eindigde als 13e en Ruben als 22e.


28/08/2017: Putte

In verschillende groepjes konden in Putte 13 renners wegrijden uit het peloton die gingen spurten voor de zege. Rutger eindigde als 5e en pakte zo al zijn 30e top-5 plaats van het seizoen. Ruben kon zich in de finale nog loswerken met 3 anderen uit het peloton en eindigde als 16e.


27/08/2017: Heerlerheide

Vanmiddag stonden beide broers aan de start in de Pijl van Heerlerheide, de voorlaatste wedstrijd van het MABS4.0 Euregioklassement. Rutger verdedigde er zijn leidersplaats met verve. Op het veeleisende parcours vol bochten en hellende stroken, waar 38 ronden moesten worden afgelegd, eindigde hij als 4e. De 3 renners op het podium vormden geen bedreiging in het klassement waardoor hij zijn voorsprong in het klassement uitbouwt tot 47 punten. Volgende zaterdag in Zutendaal is finishen voldoende om, net als 2 jaar geleden, het klassement te winnen. Ruben eindigde vandaag als 24e en stijgt daardoor ook naar de 7e plaats in het klassement.


26/08/2017: BvB Rummen

Rutger reed gisteren de Beker van België in Rummen. Hij kende daar één van zijn slechtste dagen van dit seizoen. Eerst zat hij ongeveer 1,5 ronde in een aanval met 8 renners. Zij kregen een maximale voorsprong van 45". Daarna reden er 24 renners weg, daarij kwam nog een grote groep aansluiten. Rutger kwam tot op 10 meter maar kreeg de laatste meters niet meer dicht. Hij eindigde achteraan het peloton als 113e. In de stand staat hij met nog één wedstrijd te gaan 42e met 13 punten.


25/08/2017: Aarschot

Rutger eindigde vandaag als 5e in het criterium van Aarschot. Na 50 ronden hadden 3 renners een voorsprong van 15" op een groepje van 4 renners. In de spurt werd Rutger nog geklopt door ex-veldritprof Vincent Baestaens.


21/08/2017: Dernycriterium 's-Gravenwezel + Geetbets

Rutger reed gisteren het dernycriterium van 's-Gravenwezel. In de eerste reeks van 15 ronden eindigde hij als 9e. In de afvallingswedstrijd viel hij als 2e uit waardoor hij 11e eindigde. In de grote finale over 20 ronden behaalde hij de 6e plaats. De winst was voor de Italiaan Davide Rebellin. Hij haalde het voor het plaatselijke Lotto Soudal-duo Tosh Van der Sande en Kris Boeckmans.

Ruben stond enkele uren daarvoor al aan de start in Geetbets. Al kort na de start reed Ruben naar een kopgroep van een 10-tal renners. Deze werd echter opnieuw gegrepen. Daarna rijdt hij opnieuw weg op een korte helling met Robin Mertens en Joachim Vanreyten. Kort daarna kwamen met Sven Noels, Sven Moris en Matti Helminen 3 ploegmaats van Rutger aansluiten in die groep. Na 65 km kreeg Ruben echter af te rekenen met een lekke band waardoor hij de wedstrijd moest verlaten. Vooraan kwamen daarna nog enkele renners aansluiten, maar de groep bleef wel voorop. De kans was er om een mooie uitslag te rijden, maar een lekke band besliste er dus anders over.


20/08/2017: BvB Hotton
Rutger behaalde vandaag de 15e plaats in de Beker van België-wedstrijd in het Waalse Hotton. Ondanks het zware parcours met meer dan 2000 hoogtemeters bleef alles dichtbij elkaar. 12 renners konden in verschillende groepjes het peloton voorblijven. Daarbij onder andere ploegmaats Ruben Cumps (5e plaats) en Sven Noels (10e plaats). Rutger kwam als 3e van het peloton over de streep op 25" van de winnaar. 


17/08/2017: Hoeleden

Gisteren reed Rutger in een regenachtig Hoeleden. Er kwam nooit echt een echte lange ontsnapping tot stand. Maar in de voorlaatste ronde konden Van Goidsenhoven, Tooth en ploegmaat Jeroen Noels wegrijden. In het peloton stopte Rutger af voor zijn ploegmaat en dus gingen de 3 strijden voor de zege met een voorsprong van ongeveer 15 seconden op het peloton. In de pelotonspurt werd Rutger nog door één renner geklopt waardoor hij dus als 5e over de streep kwam.


14/08/2017: Kotem-Maasmechelen

85 renners stonden aan de start in Kotem. In de 4e van 26 af te leggen ronden ontstond er een kopgroep van 8 renners, met Rutger en zijn ploegmaat Sven Noels. In de finale splitste de groep in 2. In een spurt met 4 was Rutger de snelste en won zo zijn 11e wedstrijd dit seizoen. Ruben eindigde in het peloton op de 24e plaats.


13/08/2017: Sint-Lambrechts-Herk

Ruben stond in de namiddag aan de start in Sint-Lambrechts-Herk. Net zoals vorige week in Rapertingen vloog hij er opnieuw stevig in vanaf ronde 1. Eerst alleen, daarna met een klein groepje. Maar ook deze groep werd terug ingelopen. Daarna hield Ruben zich een aantal ronden stil in het peloton maar rond halfweg koers reed hij opnieuw weg met een groep van 7. Ploegmaat Jannes Valvekens verrichte uitstekend afstopwerk in het peloton. Daarna kwam er nog een groep van 15 à 20 renners aansluiten. Daardoor werd de groep te groot en was de samenwerking niet uitstekend. Ondanks enkele aanvallen in de kopgroep bleef het toch lang samen. Op het moment dat er dan toch afscheiding kwam, kon Ruben niet mee. Hij eindigde zo als 14e na alweer een sterke wedstrijd.


13/08/2017: BK Stabroek

Vandaag stond Rutger om 11 uur aan de start van het BK in Stabroek. Al snel ontstond de beslissende vlucht. Rutger probeerde wel verschillende keren mee te springen in een tegenaanval, zonder succes. Wanneer dan toch een groep van 16 renners vertrekt, zit Rutger er wel bij. Terugkomen tot bij de 12 leiders lukt jammer genoeg niet meer. Er werden wel 4 gelosten opnieuw ingerekend zodat er gespurt zou worden voor de 9e plaats. Rutger eindigde als 13e.


09/08/2017: Grobbendonk

De wedstrijd in Grobbendonk eindigde vanavond in een spurt met een klein groepje. In die spurt was Rutger de snelste waardoor hij zijn 10e zege van het seizoen pakte voor Pieter Jacobs. Ploegmaats Sven Noels en Tom Mertens eindigden als 3e en 4e.


06/08/2017: Rapertingen

Al in de eerste van in totaal 21 af te leggen ronde ontstond een kopgroep van 11 renners, met Ruben en Rutger. Hun voorsprong liep snel op naar 1 minuut, later tot 1'45". Op enkele ronden van het einde probeerde Ruben op de verrassing te spelen door aan te vallen. Een ronde later probeerde Rutger hetzelfde. De groep werd nog uitgedund tot 7 renners die zouden spurten voor de zege. Rutger kwam als eerste de laatste flauwe bocht uit en gaf zijn voorsprong niet meer uit handen, goed voor zijn 9e overwinning van het seizoen. Ruben moest in laatste instantie vooraan de rol lossen, werd jammer genoeg nog ingelopen door een achtervolgende groep en kwam zo als 22e over de streep na een sterke wedstrijd.


31/07/2017: Lommel-Barrier

Na 50 kilometer vertrok er in Lommel-Barrier een groep van 16 renners, met Rutger. Op 10 km reed Rutger samen weg met Guy Van Broeckhoven, Tom Willems en de Nieuw-Zeelandse renner James Fouche. Het werd een spurt met 3 aangezien Van Broekhoven ook de rol moest lossen vooraan. In de spurt haalde Rutger het vrij gemakkelijk en pakt zo zijn 8e zege van het seizoen. Ruben kwam als 19e over de streep.


30/07/2017: Ronde van Vlaams-Brabant Rillaar

In het eerste halfuur werd de beslissende groep gevormd van 15 renners, met Rutger en ook ploegmaat Sven Moris. De groep verzamelde een maximale voorsprong van meer dan 3 minuten, maar aan de aankomst zou deze slinken tot 45 seconden. In de spurt was Robin Mertens de snelste. In een milimeterspurt met 3 wist Michiel Broes zijn voorwiel net voor dat van Rutger over de streep te krijgen waardoor Rutger wel nog op een knappe 3e plaats eindigde in de daguitslag.
In de eindstand schuift Rutger op naar de 13e plaats met een achterstand van 1'10" op eindwinnaar Mathijs Paasschens. In het puntenklassement eindigt Rutger als 6e met 20 punten, 8 minder dan eindwinnaar Jordi Meeus. In het rushesklassement werd een 2e plaats behaald met 38 punten, 16 te weinig voor de winst. Ook in het bergklassement sprokkelde Rutger 6 punten, goed voor een 5e plaats.


29/07/2017: Ronde van Vlaams-Brabant Landen

Kort na de start kon een groep wegrijden, met Rutger daarbij. Hij probeerde tijdens de rushes opnieuw punten te pakken maar ook de leider in dat klassement Ylber Sefa pakte opnieuw veel punten. De voorsprong van de groep, die later groter zou worden nadat 2 groepjes nog kwamen aansluiten, was maximaal een kleine 2'30". Op 3 km van de streep kwam alles opnieuw bij mekaar en in de pelotonspurt wist Rutger ondanks alle inspanningen van tijdens de rit toch nog als 8e over de streep te komen.
Rutger staat met nog één rit te gaan 18e in de stand op 1'35". In het puntenklassement is hij 13e met 10 punten en in het rushesklassement blijft hij 2e met 28 punten, 11 minder dan de leider. In het bergklassement staat hij 12e met 1 punt.


28/07/2017: Ronde van Vlaams-Brabant Leefdaal

Rutger toonde zich vandaag in de rit in Leefdaal. Hij probeerde verschillende keren mee te springen in een vluchtersgroep en sprokkelde verschillende keren punten bij de rushes ter hoogte van de aankomstlijn. Bij de eerste doortocht eindigde hij in eerste instantie 2e, maar dit werd na de wedstrijd rechtgezet wegens diskwalificatie van Ylber Sefa wegens onreglementair spurten aangezien hij Rutger bijna ten val bracht. Ook de 2e rush schreef Rutger op zijn naam. Hij pakte ook een puntje in het bergklassement. In een gevaarlijke pelotonspurt voor de 7e plaats deed Rutger niet mee en kwam zo als 52e over de streep.
In de stand staat Rutger momenteel 20e met een achterstand van 1'35" op de leider. In het puntenklassement staat hij 17e met 5 punten, 22 minder dan de leider. In het rushesklassement staat hij na de 3e rit 2e met 15 punten, op 8 punten van leider Sefa. In het bergklassement staat hij 11e met 1 punt. Aangezien Sefa ook leider is in het bergklassement zal Rutger morgen met de blauwe trui van het rushesklassement mogen starten in de rit in Landen, die opnieuw start om 13.30 uur.


27/07/2017: Ronde van Vlaams-Brabant Leefdaal (tijdrit)

Vanavond werd Rutger knap 8e op 29" in de avondtijdrit van de Ronde van Vlaams-Brabant in Leefdaal. In de tussenstand staat hij 20e op 1'35", in het puntenklassement 14e en in het rushesklassement 3e.


26/07/2017: Ronde van Vlaams-Brabant Hakendover

Rutger sprong vandaag mee in een ontsnappingspoging die jammer genoeg niet lang voorop kon blijven. Hij pakte wel de rush bij de 5e doortocht aan de aankomstlijn. Hij nam niet meer deel aan de pelotonspurt en kwam zo als 90e over de streep. In het algemeen klassement staat hij uiteraard ook als 90e na de eerste rit met een achterstand van 1'46". In het rushesklassement staat hij 3e met 5 punten, dat is de helft van leider Ylber Sefa.
Morgenavond zal Rutger om 18.15 uur starten voor zijn tijdrit van 9 km.


23/07/2017: Kerniel

Ruben en Rutger reden vanmiddag in Kerniel een wedstrijd van ruim 140 km. Ondanks verschillende aanvalspogingen geraakte amper iemand weg. Enkel op het einde verbrokkelde het deelnemersveld volledig. 3 renners gingen spurten voor de zege. Daarachter was er een groepje met Rutger, die als 9e eindigde en leider blijft in het Mabs4.0 Euregioklassement. Ruben eindigde als 39e.


21/07/2017: Hulshout

Ruben ging vandaag onderuit in de tweede ronde en werd daarna uit koers genomen.


17/07/2017: Nieuwerkerken

Rutger reed vandaag in Nieuwerkerken. Uiteindelijk reden er 21 renners weg, Rutger zat niet mee en eindigde als 31e.


16/07/2017: Brecht

Ruben reed zondag in Brecht een aanvallende koers, maar geen enkele aanval bleef lang duren door het hoge tempo. De wedstrijd eindigde op een massasprint. Ruben eindigde in de buik van het peloton op een 54e plaats.


03/07/2017: Schaal Schoeters Beveren

Rutger reed vandaag met een groepje naar de kopgroep toe in de Schaal Schoeters in Beveren. Daaruit kon een drietal ontsnappen in de laatste ronde en spurten voor de zege. Rutger eindigde als 10e. Ruben eindigde in de buik van het peloton als 83e.


02/07/2017: BK TTT Borlo

Vandaag eindigde Rutger met VP Consulting-Zannata als 3e in de ploegentijdrit van de Beker van België in Borlo. In de stand voor de Belgische B-titel eindigden ze als 6e. Ze reden de 45 km in een tijd van 58'32"281, goed voor een gemiddelde snelheid van 46,12 km/h.
Ruben eindigde met zijn ploegmaats van Young Cycling Talent D&D als 17e in de Beker van België en 23e in de gemengde stand met de ploegen van de Lotto Topcompetitie. De eindtijd: 1h03'29"602, gemiddeld 42,52 km/h.


25/06/2017: Heusden-Zolder

Vandaag reden Ruben en Rutger dichtbij huis in Heusden-Zolder. Ze probeerden beiden regelmatig mee te springen in een vlucht, maar niemand geraakte weg. Ruben probeerde ook nog bij het ingaan van de laatste ronde, maar ook die aanval werd opnieuw gegrepen. Het werd dus een massaspurt. Rutger kwam als 7e over de streep, Ruben eindigde als 26e.


17/06/2017: Binderveld

Rutger reed vandaag in Binderveld op enkele ronden van het einde samen met een andere renner het gat dicht op 13 leiders. Even daarvoor hadden ploegmaats Yente Clauw en Jorg Hendrickx hun uiterste best gedaan om de kloof tussen de kopgroep en het peloton te verkleinen. Uit die groep ontsnapte nog één renner die won. Rutger eindigde als 5e.


11/06/2017: Kotem-Maasmechelen

Al in de eerste ronde ging Ruben ervandoor met Tom Mertens en de Nederlander Stephan Lotz. Enkele ronden later kregen zij het gezelschap van 9 achtervolgers. De rest van het peloton zou nooit meer komen aansluiten. Op 10 ronden van het einde werd de wedstrijd een tijdje stilgelegd na een zware valpartij. Na de herstart veranderde er niets meer aan het wedstrijdverloop. De 12 leken te gaan spurten voor de zege maar één renner bleef voorop. Daarachter verbrokkelde het wat en Ruben kwam als 9e over de streep. Rutger eindigde in het eerste peloton dat op 4 ronden van het einde moest stoppen als 19e.


05/06/2017: Hoegaarden-Meldert

Rutger reed vandaag in Hoegaarden-Meldert. In totaal moesten 6 ronden van ruim 14,5 km afgelegd worden. In de 3e ronde ontstond de definitieve kopgroep van 10 renners, waarvan er nog 7 zouden gaan spurten voor de zege. In de spurt was Rutger de snelste zodat hij al zijn 7e zege van het seizoen pakte. Ploegmaat Sven Noels eindigde nog op een knappe 4e plaats.


04/06/2017: Sinksenkoers Averbode

In het eerste kwart van de wedstrijd ontstond er een kopgroep van een 15-tal renners, waaronder Rutger. Zij konden stelselmatig hun voorsprong uitbouwen op het peloton. Ondanks een groep tegenaanvallers, konden zij toch voorop blijven. 3 renners konden nog wegspringen uit de kopgroep. Rutger eindigde als 5e. Ruben eindigde in het peloton op de 89e plaats.


03/06/2017: Houthalen-Helchteren

Vandaag stond de wedstrijd in Houthalen-Helchteren op het programma. Met lichte vertraging kon de wedstrijd toch van start gaan en ondanks enkele aanvalspogingen bleef het lange tijd een moeilijk te voorspellen wedstrijd. Toch kon een groep uit de greep van het peloton blijven. Op het einde kon Rutger samen met ploegmaat Sven Noels voorop blijven en kwamen ook in die volgorde als 1e en 2e over de streep. Voor Rutger is het al zijn 6e zege van het seizoen.
Ruben voelde zich vandaag minder en moest opgeven.


30/05/2017: Mol Rauw

Gisterenavond reden Ruben en Rutger de wedstrijd in Mol Rauw. In het begin van de wedstrijd was Ruben zeer aanvallend. Zijn ontsnappingspogingen werden echter telkens opnieuw gegrepen. Na 70 km ontstond er een kopgroep met Rutger, Helven, Robert, Segers, Van Den Berghe en Lehaen. De maximale voorsprong van deze groep steeg tot 40". Ruben probeerde nog wel af te stoppen in het peloton maar op 3 km van de streep werden ze opnieuw gegrepen. In de laatste km probeerde Rutger het nog met een ultieme uitval, maar op 100 meter van de streep werd hij opnieuw gegrepen en eindigde als 4e. Ruben spurtte niet meer mee en eindigde achteraan het peloton als 47e.


28/05/2017: BvB Wezembeek-Oppem

Het was een vrij gesloten wedstrijd gisteren in Wezembeek-Oppem. Buiten een aanval in de eerste ronde lukte het niemand om langere tijd voorop te blijven. Het werd dus een massaspurt. In die massaspurt mengde Rutger zich niet en zo kwam hij als 94e over de streep. Ruben had last van een mindere dag en moest, mede door de warme omstandigheden, de wedstrijd verlaten net na halfkoers.


25/05/2017: Tienen

Rutger reed vandaag een aanvallende wedstrijd in Tienen. Toen de beslissende vlucht van (in eerste instantie) 15 renners vertrok, zat hij samen met ploegmaats Tom Mertens en Sven Noels mee in de groep. Toen daaruit opnieuw 4 renners vertrokken, zat hij er opnieuw bij samen met Sven. Later kwamen er nog 4 anderen aansluiten. De overige renners van de kopgroep werden opnieuw ingelopen. In de laatste ronde was er nog een aanval van Lewis, Noels en Rietjens. Daarachter moest Rutger Robin Mertens nog voorlaten in de spurt voor de 4e plaats waardoor hij, net als vorige zondag in Othée, als 5e over de streep kwam.


21/05/2017: Othée

Kort na de start sprong Ruben mee in een eerste vluchtersgroep in Othée. Toen die groep opnieuw gegrepen werd, sprong Rutger mee met de volgende poging. Opnieuw zonder succes. In de tweede ronde was er dan een nieuwe aanvalspoging, opnieuw met Ruben. Zij konden heel de wedstrijd uit de greep van het peloton blijven, waarin Rutger uitstekend afstoppingswerk verrichtte voor zijn broer. Halfweg wedstrijd viel de kopgroep in 2 stukken. Ruben zat in het tweede deel maar kon op het einde zijn medevluchters nog voorblijven, die ingelopen werden door het peloton. Hij eindigde daardoor op een mooie 4e plaats. Rutger eindigde 15" later als 5e.


14/05/2017: PK Hamont-Achel

Gisteren stonden Ruben en Rutger in Hamont-Achel voor hun PK. Een wedstrijd over 27 ronden. Na enkele ronden ontstond de definitieve kopgroep van 19 renners. Daarbij naast Rutger ook al zijn 4 andere ploegmaats die aan de start stonden. Het peloton werd op 2 ronden voor het einde uit koers genomen wegens een te grote achterstand op het korte circuit. Ruben spurtte naar een 30e plaats, goed voor een 12e plaats voor het Limburgse kampioenschap bij de elite zonder contract. Vooraan was er ondertussen een ontsnapping van Sven Noels (ploegmaat van Rutger) en Pieter Van Oirschot konden wegrijden en bleven voorop. Deze 2 vormden geen bedreiging voor de 2 provinciale titels. Noels won de wedstrijd. De spurt voor plaats 3 werd gewonnen door Rutger voor Jordi Meeus, die zich beiden kroonden tot provinciale kampioen. Voor Rutger de bekroning van een nu al heel mooi seizoen!


07/05/2017: Helchteren + Vilvoorde

Gisteren reed Ruben de Trofee Maarten Wynants, een profwedstrijd in Houthalen-Helchteren. Hij had jammer genoeg een slechte dag en stapte na enkele ronden uit de wedstrijd.
Rutger reed in Vilvoorde. Na 90 km kon hij meespringen in een ontsnapping van 9 renners, die ongeveer een halve minuut voorsprong kon verzamelen. Ze werden echter in de laatste ronde terug gegrepen. Rutger kon zich wel nog goed positioneren in een chaotische massaspurt met een valpartij in de laatste bocht. Hij eindigde op een knappe 5e plaats.


04/05/2017: Kortenaken

169 renners stonden gisteren aan de start in Kortenaken. Op het einde van de 1e ronden reed er een groep van 15 renners weg. Zij konden een halve wedstrijd voorop blijven. Vanaf toen geraakte er niemand meer weg. Tot Boris Dron bij het ingaan van de laatste ronde probeerde en alleen voorop kon blijven. Daarachter werd gespurt voor de 2e plaats. Rutger nam geen risico's in de spurt en kwam achteraan het peloton als 138e over de streep.


01/05/2017: Kortessem

Het leek erop dat niemand zou kunnen ontsnappen vandaag in Kortessem. Elke aanval werd snel terug gegrepen. Tot in de 17e van 19 ronden Rutger samen ten aanval trok met Wouter Leten. In de voorlaatste ronde kwam Boris Dron ook nog aansluiten vooraan en had het koptrio bij het ingaan van de laatste ronde een voorsprong van 40" op het peloton. De winnaar zat dus vooraan. Rutger haalde het opnieuw in de spurt voor Dron en Leten en boekte zo zijn 4e opeenvolgende overwinning, zijn 5e al dit seizoen. Hij wordt hierdoor ook meteen de eerste leider van het MABS4.0 Euregioklassement. Ruben eindigde halfweg het peloton op de 53e plaats nadat hij tijdens de wedstrijd ook enkele keren probeerde mee te springen in een vluchtersgroep.


23/04/2017: Nieuwrode

Vandaag was er de wedstrijd in Nieuwrode over 11 ronden van 9 km. Een 150-tal renners stonden aan de start. Na enkele ronden ontstond er een kopgroep van 15 renners, waaronder Rutger. Zij reden al snel een voorsprong van 30" bij elkaar. Deze zou later nog groeien tot meer dan 1 minuut. In de laatste ronden waren er nog verschillende aanvalspogingen, maar alles leek vooraan opnieuw samen te komen. Toch kon er in de laatste 2 km nog een groepje van 4 renners wegrijden. Rutger haalde het in de spurt vrij gemakkelijk voor Matthias Houlmont en Simon Van Roy.
Ruben moest rond halfweg wedstrijd de koers noodgedwongen verlaten met kettingproblemen.


22/04/2017: GP Juul Marinus Zandhoven-Pulderbos

Rutger won dus deze namiddag de interclub ‘G.P. Juul Marinus’ in Zandhoven. Hij was de snelste van een 11 man sterke kopgroep die pas bij het ingaan van de laatste ronde wegreed. Zij reden een voorsprong van 30 seconden bij elkaar. De Brit Ross Lamb werd tweede, Stijn Demolder derde. Ruben werd 40ste op 148 gestarte renners.


18/04/2017: Neerpelt

Ruben en Rutger stonden om 18u aan de start in Neerpelt. Na vele talloze vruchteloze ontsnappingspogingen, reed Rutger samen met Tim Wouters, Edwin Thijs en Bram Vermeulen na anderhalf uur, weg uit het peloton. Mede dankzij het afstoppingswerk van Ruben, reden zij een maximale voorsprong van 35 seconden bij elkaar.
Op 1,5km van de meet reed Rutger alleen weg en kwam solo over de aankomst. De drie medevluchters kwamen 13 seconden later over de finish, het peloton 21" na Rutger. Ruben werd 40e.


17/04/2017: Retie

Rutger maakte vanmiddag in Retie lange tijd deel uit van een groep van 24 tegenaanvallers die op zoek gingen naar de 12 leiders. Wanneer ze kwamen aansluiten vooraan reden er opnieuw 12 renners weg, waaronder Rutger, die gingen spurten voor de zege. Rutger eindigde als 6e. Ruben eindigde in de restanten van een fel uitgedund peloton dat op 5 ronden van het einde uit wedstrijd werd gehaald als 45e.


15/04/2017: Zutendaal

Vanmiddag was er de wedstrijd in Zutendaal. De start werd uitgesteld omdat de inschrijvingen trager verliepen dan verwacht. Iets voor halfweg wedstrijd gingen 2 renners ervandoor. Zij reden verder en verder weg. Verder kon er niemand meer ontsnappen uit een fel uitgedund peloton. Rutger won de spurt voor de 3e plaats. In die spurt was er ook nog een zware valpartij. Ruben zat achter de valpartij maar kon deze gemakkelijk ontwijken en eindigde achteraan het peloton op 58e plaats.


14/04/2017: Zonderschot

Vanavond reed Rutger in Zonderschot bij Heist-op-den-Berg. Al snel ontstond de beslissende vlucht van 14 renners die gingen strijden om de zege. In het slot was er nog een groep tegenaanvallers die uit de greep van het peloton kon blijven, waaronder Rutger. Zo kwam hij als 16e over de streep in een razendsnelle wedstrijd met een gemiddelde net boven de 46 km/h.


09/04/2017: Dilsen-Stokkem

Rutger zat vandaag mee in de eerste echte vlucht van de dag. Zij kregen later nog gezelschap van een aantal renners en leken te gaan spurten voor de zege. Maar op het einde verbrokkelde het toch nog een beetje en konden 3 renners zich lichtjes afzonderen. Rutger won daarachter de spurt voor plaats 4 op 2 seconden van de winnaar. Ruben eindigde in het peloton en behaalde de 37e plaats. Amper de helft van de starters reden de wedstrijd uit.


08/04/2017: PK tijdrijden Leopoldsburg

Rutger moest vandaag als eerste van start gaan op het PK tijdrijden in Leopoldsburg. Dat hield hem alleszins niet tegen om een toptijd neer te zetten. Hij eindigde op een knappe 2e plaats op nog geen 12" van winnaar Geysen. Hij behaalde in zijn tijdrit over 32,8 km een gemiddelde snelheid van 45,23 km/h.

Top-3 elite zonder contract:
1. Kurt Geysen 43'18"922
2. Rutger Wouters 43'30"484
3. Timothy Stevens 43'53"098


06/04/2017: PK ploegentijdrijden Stok-Kortenaken

Pech voor VP Consulting-Zannata vanmiddag tijdens de ploegentijdrit. Sven Moris moest ziek afmelden en kon nog wel vervangen worden door Laurens Roels. Maar al bij de start liep het mis toen Matti Helminen met zijn voet in hek hek bleef hangen. Daardoor moest het team meteen een achterstand ombuigen op een vrij korte afstand voor een ploegentijdrit. Uiteindelijk werd het nog zeer nipt en behaalde de ploeg een tijd van 21'44"387, amper 1"086 trager dan de toptijd van Prorace Cycling Team. Net geen goud dus, maar toch een knappe wedstrijd en een gemiddelde snelheid van ruim 48,5 km/h.


05/04/2017: Memorial Staf Segers Schoten

Vandaag reed Ruben de Memorial Staf Segers in Schoten. De eerste ronden zat Ruben goed vooraan het peloton, maar het was onmogelijk om een goede aanval op poten te zetten door het razendsnelle tempo. Op 2 ronden van het einde verkrampte Ruben volledig waardoor hij de strijd moest staken. Het algemeen wedstrijdgemiddelde was ruim 45,5 km/h.


01/04/2017: Amay

Vandaag reed Rutger in Amay. Door het geringe aantal wedstrijden dit weekend in België stonden er 169 renners aan de start. Het werd uiteindelijk een massasprint en daarin was Jordi Meeus sneller dan Rutger, die als 2e eindigde. In de laatste bocht was er nog een valpartij rond de 5e positie, maar Rutger zat toen al verder vooraan waardoor hij niet gehinderd werd. De Nederlander Milan Vader vervolledigde het podium.


26/03/2017: Sint-Truiden

Vandaag behaalde Ruben de 71e plaats in Sint-Truiden. Ondanks mindere benen bleef hij doorbijten en eindigde in het peloton, dat op enkele ronden van het einde nog verbrokkelde door een valpartij. Rutger had materiaalpech en moest opgeven na 2 van de 17 ronden.


25/03/2017: Beerzel (Putte)

Ruben en Rutger stonden vandaag aan de start in Beerzel. Ze probeerden enkele keren aan te vallen, maar zonder succes. Rutger reed naar de 35e plaats en Ruben eindigde als 108e.


19/03/2017: Booischot Pijpelheide

Gisteren ontstond al snel de beslissende kopgroep in Booischot Pijpelheide, met ook Rutger erbij. Het peloton liet begaan en werd op enkele ronden van het einde uit koers genomen met een te grote achterstand. In de slotfase waren er in de kopgroep nog verschillende aanvallen en Rutger voelde zich niet super waardoor hij als 5e over de streep kwam. Ruben voelde zich ook verre van goed maar kwam toch nog als 18e over de streep.


11/03/2017: Wetteren

Rutger stond zaterdag aan de start in Wetteren. Ondanks het feit dat hij enkele keren probeerde mee te springen met een vlucht, miste hij uiteindelijk toch de definitieve vlucht. Een tegenaanval waarin hij wel mee zat werd echter terug gegrepen waardoor hij in het peloton binnenkwam op de 34e plaats.


05/03/2017: Zepperen

Vroeg op de dag stonden al 100 renners klaar in Zepperen voor de eerste wedstrijd van de dag. Na enkele ronden ontstond er een kopgroep van 13 renners, waarbij Rutger. Zij verzamelden een voorsprong van ongeveer 1'30". Ook Ruben probeerde een aantal keer te demarreren, maar zonder succes. In de spurt maakte Rutger het knap af en pakte zo zijn eerste zege van het nieuwe wielerseizoen. Ruben eindigde in het peloton op de 45e plaats.


26/02/2017: Brustem Sint-Truiden

Rutger reed vanmiddag in Brustem. Nadat er een kopgroep van ruim 10 renners was ontstaan, ging hij mee in de tegenaanval met een ruime groep. Maar die was een maat voor niets. Daarna ging hij opnieuw in de tegenaanval, samen met Niels Merckx. Na ongeveer 20 km met z'n tweeën tussen de kopgroep en het peloton te hebben gehangen, kregen ze opnieuw versterking van enkele anderen in de 2e van 4 plaatselijke ronden. Rutger kon de spurt winnen van zijn groep en behaalde zo een 12e plaats.


19/02/2017: Clubkampioenschap Heusden-Zolder

Ruben had er van bij de start zin in tijdens de oefenkoers op het circuit van Zolder. Van in de eerste ronde ging hij in de aanval. Later krijg hij het gezelschap van 9 anderen. 1 renner moest vooraan lossen rond halfweg koers waardoor er nog 9 renners overbleven vooraan. De groep vooraan viel nog een beetje uit mekaar op het einde. Rutger eindige in zijn eerste wedstrijd voor VP Consulting-Zannata CT zo als 5e, Ruben werd 9e.
Het peloton, of wat er nog van overbleef, eindigde op meer dan 4 minuten.


1/02/2017: Nieuw seizoen op komst

Binnen enkele weken start het nieuwe seizoen. Voor Ruben en Rutger zal dit starten op het circuit van Zolder op zondag 19 februari. Ruben rijdt dit seizoen opnieuw voor een (uitgebreider) Young Cycling Talent D&D. Rutger maakte in de winter dan weer de overstap naar VP Consulting-Zannata Cycling Team.