The Wouters Brothers

Click here to edit subtitle

29/04: PK Mechelen-Bovelingen

Rutger volgde zichzelf vanmiddag op als provinciaal kampioen. Al snel ontstond een kopgroep van 10 renners waarbij naast Rutger ook zijn ploegmaat Jeroen Noels, die zijn eerste wedstrijd reed na een sleutelbeenbreuk. In een spurt met 9 was Rutger de snelste. Ruben kende een pechdag. Hij kon door een kapotte shifter niet schakelen en moest daardoor na 3 ronden noodgedwongen de wedstrijd verlaten.


22/04: Sint-Pieters-Rode

In Sint-Pieters-Rode konden na enkele ronden een grote groep renners zich afscheiden van het peloton. Rutger ging daarna in de achtervolging en kon nadien aansluiten, maar toen er opnieuw 9 renners in die groep ten aanval trokken liet hij zich verrassen. Hij eindigde zo als 10e. Ruben probeerde ook mee te springen met de grote vluchtersgroep, maar kreeg af te rekenen met last aan de rug en moest daardoor de wedstrijd verlaten.


15/04: Boutersem

Vanmiddag eindigde de GP Juwelier Wim Ruelens in Boutersem op een massaspurt waarin Rutger zich niet mengde. Hij kwam helemaal achteraan het peloton als 120e over de streep.


14/04: Zutendaal

Al vroeg in de wedstrijd reden er 7 renners weg in Zutendaal, waaronder Rutger. Rond halfweg koers kon hij zich afscheiden, samen met Porco en Homrighausen. Het peloton volgde toen al op ruime achterstand. Rutger eindigde als 2e na een lekke band in de slotronde, maar kroonde zich wel tot winnaar van het bergklassement. Ruben kon in de laatste ronde het peloton nipt voorblijven en eindigde als 26e.


13/04: Zonderschot

Door een valpartij vlak voor zijn neus stond Ruben kort na de start al stil in Zonderschot. Hierbij kwam een zadel terecht in het wiel van Ruben dat daardoor een klap kreeg waardoor hij niet meer verder kon.


08/04: Wieze

Ruben en Rutger reden vanmiddag in Wieze de tweede manche van de beker van België. Aan inzet en initiatief ontbrak het niet, jammer genoeg werden ze hier deze keer niet voor beloond. Rutger deed niet mee in de pelotonspurt en werd 101e, Ruben werd 140e.


07/04: PK Tijdrijden Leopoldsburg

Rutger eindigde vandaag als 3e op het PK tijdrijden in Leopoldsburg. De titel was voor Josh Teasdale, Sander Elen eindigde als 2e.


05/04: PK Ploegentijdrit Attenrode-Wever

Vandaag stond Rutger aan de start van het PK ploegentijdrit in Attenrode voor Vlaams-Brabantse ploegen. Rutger kreeg jammer genoeg direct na de start al af te rekenen met materiaalpech. Door een losgekomen crank moesten de 3 ploegmaats verder zonder Rutger. Ze kwamen amper 69 honderdsten van een seconde tekort voor de provinciale titel en eindigde zo als 2e.


04/04: Schoten

Rutger kleurde vandaag mee de wedstrijd in Schoten. In de 2e van in totaal 9 ronden ontstond de vlucht van de dag. De maximale voorsprong van de kopgroep bedroeg ongeveer anderhalve minuut. Op het einde konden 2 renners uit de groep ontsnappen. Rutger eindigde zo als 5e. Ruben kwam in het peloton als 100e over de streep.


31/03: Amay

Vluchters kregen vandaag in Amay weinig kans om voorop te blijven. Meer dan 30" was de voorsprong nooit. In de laatste ronde gingen 3 renners er wel vandoor. Rutger probeerde samen met Sylvain Moniquet (Ago - Aqua Service) nog naar de 3 leiders toe te rijden, maar konden er niet meer bij komen. Rutger eindigde zo als 4e.


25/03: Sint-Truiden

In Sint-Truiden reden 19 renners enkele ronden voor het einde weg en kregen snel een mooie voorsprong. Het peloton ging dus spurten voor de 20e plaats. Rutger finishte als 21e, Ruben werd 104e.


24/03: Beerzel

Rutger reed vandaag in de finale alleen naar een kopgroep van 3 renners toe die met een lichte voorsprong gingen spurten voor de zege. Hij eindigde als 3e. Ruben werd na enkele ronden opgehouden door een zware valpartij in het peloton. Hij kon zijn weg wel verderzetten en kwam als 42e over de streep.


18/03: Pijpelheide

Normaal zouden er vanmiddag 15 ronden moeten afgelegd worden in Booischot-Pijpelheide, maar door de extreme koude werd al voor de start beslist één ronde minder te rijden. In de 2e ronde gingen Rutger, Quentin Goossens en Jeroen Goeleven ervandoor. Zij reden al snel een voorsprong van minuten bij elkaar. De voorsprong werd zo groot dat het peloton na 11 ronden moest stoppen. Daarna werd beslist om ook de 3 koplopers nog één ronde minder te laten rijden, waardoor het totaal voor hen op 13 uitkwam. In de spurt won Rutger gemakkelijk voor Goossens en Goeleven, die af te rekenen kreeg met kettingproblemen in de eindsprint. Ruben mengde zich niet in de debatten tijdens de pelotonspurt en eindigde als 27e.


11/03: Betekom

Vandaag stond de wedstrijd in Betekom op het programma. Ondanks enkele pogingen konden Ruben en Rutger niet met een goede vluchtersgroep meespringen. Op enkele ronden van het einde reden er wel 5 renners weg, met Ruben Cumps (ploegmaat Rutger) en Niels Merckx (ploegmaat Ruben). Merckx kreeg echter af te rekenen met een lekke band waardoor het peloton ging spurten voor de 5e plaats. Rutger eindigde als 7e, Ruben eindigde in de buik van het peloton exact op de 100e plaats.


04/03: Zepperen

De start in Zepperen werd deze ochtend met een kwartier uitgesteld wegens problemen bij de inschrijvingen. Maar eens de koers op gang werd gefloten, ging het stevig vooruit. Met een gemiddelde snelheid van 45 km/h leek het bijna onmogelijk om te ontsnappen aan een pelotonspurt. Toch trok Rutger samen met Steven Van den Oetelaar en de Duitser Homrighausen door op enkele ronden van het einde. In de spurt pakte Rutger, net als vorig jaar, opnieuw de zege in Zepperen. Ruben reed ook een aanvallende wedstrijd, nam geen risico's in de pelotonspurt en kwam zo als 83e over de streep.


25/02: Brustem

Al snel ontstond er een kopgroep van een 10-tal renners, met daarin 3 ploegmaats van Rutger. Het duurde tot ruim half koers voordat er tegenaanvallen op gang kwamen. Rutger zat in de eerste achtervolgende groep, waar bij de start van de plaatselijke ronden nog een groep kwam aansluiten. In het slot kon Rutger nog wegrijden uit die groep met enkele anderen. 2 renners van de oorspronkelijke kopgroep bleven voorop, Rutger spurtte daarachter naar de 3e plaats. Ook Ruben probeerde een aantal keer mee te springen in een aanvalspoging. Hij eindigde in het peloton als 71e.